logo

13-03-2023 21:03:42 Zure nederlaag De Pein bij WSS.

Je hebt wel eens van die wedstrijden waar men over een aantal jaar nog over spreekt. Afgelopen zaterdag 11 maart 2023 was misschien wel zo’n wedstrijd. Het was één van de vele wedstrijden in de ruime historie tussen WSS en De Pein. Zoals ook al in de heenwedstrijd bleek kunnen de gemoederen dan nog wel eens hoog oplopen. En de belangen waren groot, want samen met It Fean/Boelenslaan stonden beide ploegen bovenaan in de 3eklasse A. De wedstrijd had vervolgens alles wat je ervan mocht verwachten. 

Want toen scheidsrechter A. van der Griend iets later dan het geplande tijdstip floot voor het begin van de wedstrijd, werd gelijk duidelijk dat de belangen duidelijk waren op deze middag. De volle sporthal in Oude Pekela kreeg een vrij zenuwachtig begin te zien waarin beide ploegen duidelijk nog wel even moesten wennen. Het was WSS dat als eerste deze fase verbrak door het benutten van een kleine kans. De Pein counterende vrij snel door een benutte strafworp van Hidde Altena en kwam snel daarna op voorsprong door een doelpunt van Thom Kleinhuis. Dit beeld bleek de gehele 1e helft aan te houden. De Pein kwam steeds 1 of 2 doelpunten voor waarna WSS dit steeds kon counteren. Breekpunt hierin was misschien wel het uitvallen van Wiebe Jeeninga die wel verdienstelijk werd vervangen door Hylke Mekkes en later Janco Ottema. Kim Hoekstra leek voor de voorsprong bij rust te zorgen maar door een ietwat dubieuze strafworp kon WSS toch met 8-8 tussenstand de rust in. Ook WSS verloor bij deze actie overigens een heer met een blessure.

Samenvattend kan gesteld worden dat beide ploegen elkaar eigenlijk niks ontliepen. De Pein kon moeilijk afstand nemen van de thuisploeg maar had zeker verdedigend haar zaakjes prima op orde. Daarbij moet ook nog gezegd worden dat er 2 goals afgekeurd werden van De Pein waar vraagtekens bij gesteld konden worden. Aanvallend was het dus zaak om iets meer te variëren, zodat de speerpunten van De Pein iets beter uit de verf zouden komen.

En in de 2e helft leek dit gelijk zijn vruchten af te werpen. Marieke Faber tekende via een strafworp voor de 8-9 maar een vrije bal voor WSS zorgde weer voor een gelijke stand. En dit fenomeen zou De Pein uiteindelijk misschien wel opbreken. Want het aantal vrije ballen voor de blauwhemden begon aanmerkelijk op te lopen in de 2e helft. Op 10-9 kwam WSS voor het eerste keer weer op voorsprong sinds de 1-0, maar opnieuw kwam De Pein langszij via Kim Hoekstra. Anouk Maychrzak maakte daarna opnieuw gelijk na een Pekelder-treffer waarna Thom Kleinhuis weer voor de voorsprong zorgde. Met nog een kwartier op de klok was er eigenlijk nog geen pijl op te trekken wie deze wedstrijd zou winnen. WSS ging nog opportunistischer spelen en veel ballen werden naar binnen gepompt. Ook kreeg de ploeg in 1 vak steeds meer rebound overwicht en zorgden ze in het andere vak steeds ervoor dat beide heren voorin kwamen te staan zodat de snelle Jordy Buhrs vaker kon herhalen.

Op 14-14 kwam de wedstrijd vervolgens in de beslissende fase. Met nog zo’n 7 minuten op de klok was het nu maken of breken voor beide teams en de spanning was door de hele zaal voelbaar. Bij de Pein vielen vervolgens 2 ballen uit de korf en werd er opnieuw een goal afgekeurd na een fout van WSS die de bal bij het uitbrengen in de handen gooide bij De Pein.

De ervaring van WSS gaf vervolgens de doorslag, Miranda Petzinger maakte eerst een doorloopbal waarna De Pein in de volgende aanval, ondanks enkele kansen niet wist te scoren en gelijk na de laatste time-out de bal over de zijlijn gooide. Vervolgens was het opnieuw de ervaren WSS-dame van hierboven die een strafworp versierde en de wedstrijd eigenlijk in het slot gooide. De 16-15 van Thom Kleinhuis kwam te laat want WSS speelde de laatste aanval geduldig uit.

Eindconclusie; heel erg zuur. Het had beide kanten op kunnen vallen maar uiteindelijk viel het op basis van ervaring en misschien ook wel een tikje geluk de kant op van WSS. De ambiance, spanning en ook het spel alles was goed in de sporthal in Oost-Groningen. De selectie bedankt de supporters die de reis naar Oude Pekela gemaakt hebben en hopen iedereen komende zaterdag opnieuw te zien als de volgende kraker tegen It Fean/Boelenslaan op het programma staat. De wedstrijd begint om 19:30 in Houtigehage, we hopen iedereen te zien en kunnen alle steun gebruiken!


13-03-2023 21:03:42 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties