logo

18-09-2020 15:09:22 [VERSLAG] VZK/DIO/Donkerbroek/Odis A2 - Kc de Pein A1

Na een pittige voorbereiding waar we 2 oefenwedstrijden hebben gespeeld tegen onze buren Drachten (helaas verloren) en de Slach om de Leijen tegen Wêz Handich/DOW (gewonnen) en ook nog een leerzame trainingsmorgen + lunch op, konden we dan eindelijk weer los dachten we op zaterdag 5 september.
 
Helaas zat bij onze aanstaande tegenstander de vakantiemodus er nog wat in en er waren wat pijntjes bij hun, dus kregen onze trainers Dennis en Jan K. in de week ervoor een belletje dat ze geen genoeg spelers hadden. Nu moesten we nog langer wachten dan de 190 dagen, want de wedstrijd werd hierdoor verplaatst naar een donderdagavond.
 
Vooraf dachten we tegen wie van de 4 ploegen moeten we nu. VZK, DIO, Donkerbroek of Odis. Het bleek een combiteam te zijn, dus om tegen 4 verenigingen te spelen zou een zware opdracht worden. Maar we gingen volle goede moed met 9 spelers en onze coaches naar Oosterwolde. Alhoewel 9, Jan Klooster kwam samen met Miriam op eigen gelegenheid want die moest van haar werk worden gehaald.
 
Aangekomen op sportpark Oostenburg wemelde het van de trainende korfbalspelers, maar we gingen met volle moed het gras op.
De toeschouwers van de Pein die mee waren om ons naar die overwinning te schreeuwen, konden plaatsnemen in de keurige kuipstoeltjes, natuurlijk om 1,5 meter afstand langs het veld.
 
De start was niet hoe Dennis en Jan het voor ogen hadden.
Na een 1-0 achterstand viel Patrick uit, maar gelukkig hadden we Ilse mee en die deed het heel goed. Na de 2-0 dachten Marije en Tynke hier moet wat aan gebeuren en scoorden snel de 2-1 en 2-2.
Inmiddels stond Patrick weer in het veld, maar de tegenstanders trokken zich hier niks van aan en liepen uit. We gingen dan ook de pauze in met een 10-6 ruststand.
 
Het gebruikelijk pauzepraatje werd door onze trainers in deze coronatijd gehouden op het veld. Iedereen werd weer op scherp gezet en er werden puntjes op de i van Hedwig gezet. Die was namelijk los in de 2e helft en scoorde vrij vlot na de pauze de 10-7 en 10-8.
Helaas voor ons kwam de combiploeg uit Haule/Oosterwolde/Donkerbroek/Appelscha weer op 4 doelpunten voorsprong. Na de 12-8 tussenstand zetten we nog een keer aan, want het moest nu wel gebeuren om die overwinning nog binnen te slepen. We kwamen door doelpunten van alweer Hedwig, Anneke en Tynke op 12-11.
Bij VZK/DIO/Donkerbroek/ODIS A2 waren inmiddels ook wat hulptroepen van het veld geplukt om de overwinning veilig te stellen, want het werd nu wel erg spannend.
 
De avondschemering trok langzaam over het sportveld en de donkere lucht kwam, was dit een slecht teken? Maarrrrrrrrrrrrrr dan
Ilse, inmiddels weer in het veld gekomen voor Marit probeerde via een doorloopbal de 12-12 op het scorebord te krijgen. Ze werd overgenomen maar speelde keurig naar de uitstartende Marije die schoot en ………
Doelpunt, iedereen blij en de 12-12 kwam hierdoor 1 minuut voor tijd op het scorebord te staan. Alleen dacht de scheids hier anders over en keurde helaas de bal af voor verdedigd schieten. De teleurstelling zat er bij ons nog zo in dat we er verdedigend niet meer voor konden gaan en hierdoor maakten onze tegenstander nog de 13-11. Dit was de eindstand waarmee we het veld verlieten en moesten we met deze koude douche zonder te douchen weer naar huis.
 
Jammer van de nederlaag, maar de 2e helft lieten we zien dat we kunnen knokken en dat we bij de volgende wedstrijd tegen Wordt Kwiek hopelijk wel de 2 punten over de streep kunnen trekken.


18-09-2020 15:09:22 - Competitie | weekrapport

Reacties