logo

09-12-2018 22:12:33 [VERSLAG] Leonidas 1 - De Pein 1

Zondag 9 December stond voor De Pein 1 de tweede zaalwedstrijd op het programma tegen Leonidas 1. Voor De Pein zaak om de goede start van de zaalcompetitie, na de winst tegen Leeuwarden 1 , door te trekken in deze wedstrijd.

Om 11:00 uur floot scheidsrechter L. Wiltvank voor het begin van de wedstrijd.

En De Pein had in begin duidelijk nog wat moeite met het tijdstip; pas na 8 minuten wist Marrit de Vries het eerste doelpunt voor de geelhemden te maken en daarmee de stand op 1-1 te zetten, middels een afstandschot.

De uitploeg had in het 1e kwartier duidelijk moeite met het vinden van de juiste schutters en koos te vaak voor het verkeerde schot. Ook het achter verdedigen van Leonidas hielp daar niet in mee.

Na enkele aanwijzingen van coach Jasja en de 2-1 van Leonidas werd De Pein toch eindelijk wakker. Door doelpunten van respectievelijk Krista Bethlehem, Hidde Altena en wederom Marrit de Vries werd de achterstand binnen 4 minuten omgedraaid naar een 2-4 voorsprong. Daarna kwam een fase waarin De Pein eigenlijk de wedstrijd besliste. Krista Bethlehem zette haar ingezette lijn van vorige week door en maakte middels 2 schoten van afstand er 2-6 van. Nog voor de pauze liep De Pein verder uit door 3 doelpunten van Hidde Altena en 2 doelpunten van Krista Bethlehem, waardoor er gerust werd bij een 4-11 tussenstand.

In de 2e helft was het voor De Pein zaak om het doelpuntentotaal zoveel mogelijk op te schroeven en Leonidas niet weer in de wedstrijd te laten komen.

Deze opdracht werd goed begrepen door Pieter Faber die gelijk na de pauze de 4 – 12 liet aantekenen. Middels een doorloopbal wist Leonidas nog wel wat terug te doen maar via Krista Bethlehem, Hidde Altena & Jan Klooster wist De Pein de score vrij snel weer uit te breiden. Mariska Boonstra zette haar naam ook op het scoreformulier met een mooie omdraaibal.

Via nog 2x Pieter Faber en een vrije bal van Marrit de Vries stond er met nog een kwartier op de klok 6-19 op het scorebord.

In dit kwartier geloofden beiden ploegen het eigenlijk verder wel, en speelde De Pein de wedstrijd gecontroleerd uit. De heren van uitploeg lieten toch nog enkele mooie scores noteren: via een strafworp van Hidde Altena, een hele mooie doorloopbal van Pieter Faber & afstand schoten van Janco Ottema, Hidde Altena en Pieter Faber.

Zo werd er door de goed leidende scheidsrechter Wiltvank afgefloten op een stand van 7-24. Een mooi resultaat waar verder opgebouwd kan worden!

Het aanwezige publiek wordt bedankt voor hun steun & wij hopen jullie volgende week allemaal terug te zien als wij onze 1e thuiswedstrijd spelen om 14:30 tegen DES (N).


09-12-2018 22:12:33 - Competitie | weekrapport

Reacties