logo

18-09-2020 15:09:17 [VERSLAG] KC De Pein kan het niet bolwerken tegen SDO (S)

Zondag 13 September stond voor KC De Pein 1 de eerste topper van het seizoen op het programma tegen SDO (S). Een bekende tegenstander voor de "Peinders’’, vorig seizoen werd 1x gelijkgespeeld en 2x verloren tegen de ploeg uit het Drentse Schoonoord. Beide ploegen hadden haar openingswedstrijd gewonnen en konden dus met een goed gevoel beginnen aan de wedstrijd.
De Pein deed dit met 1 wijziging ten opzichte van vorige week. Britta Rozema startte op de plek van Marrit de Vries. De rest van de opstelling bleef dus onveranderd en zo kon scheidsrechter J.Veenstra, om 14:30 fluiten voor het begin van de wedstrijd. Het in ruime getale aanwezige publiek(bedankt daarvoor!!) kreeg vervolgens een wedstrijd voorgeschoteld die wel wat weg had van een tactisch steekspel. Het baltempo was niet al te hoog, en waar SDO normaal gesproken een beruchte tegenstanders is met hun mooie aanvallende spel dichtbij de korf. Kozen de Drenten er ditmaal voor om het spel heel statisch neer te zetten en met name de dames voorin uit te spelen in de 1 tegen 1. De Pein daarentegen kon in de 1e helft nog prima aanhaken, aanvallend werden lang niet altijd de goede keuzes gemaakt. Maar middels doelpunten van: Pieter Faber 2x, Hidde Altena 2x, Jan Klooster & Britta Rozema werd de ruststand bepaald op 6 – 6.

Dat het deze warme middag in Opeinde geen doelpuntenfestijn zou worden was toen al wel duidelijk. Na de thee was het de thuisploeg die het beste uit de kleedkamer kwam, de ploeg kwam door doelpunten van Jan Klooster & Hidde Altena tweemaal op voorsprong, maar dit zou achteraf gezien ook de laatste keer blijken. In de laatste 20 minuten kreeg De Pein nog meer moeite om zich voorin vrij te spelen, en daardoor werd het spel eentonig en rommelig. Daarnaast liet het schot bij teveel spelers te wensen over, en dus moesten coaches Jack Visser & Marten Koop van der Velde wel ingrijpen. Met nog een ruim kwartier op de klok en een 8-10 achterstand werd het wisselarsenaal opengetrokken en werden achtereenvolgens: Wiebe Jeeninga, Marrit de Vries & Pieter Sipma gebracht. Wiebe Jeeninga en Marrit de Vries luisterden hun invalbeurt nog wel op met elk een mooi doelpunt maar verder bleef het gewenste resultaat uit. SDO liep gaandeweg de wedstrijd gestaag verder uit, en ook enkele terug-wissels hielpen De Pein niet meer. Uiteindelijk stond na 60 minuten 11-16 op het scorebord en kon na afloop eigenlijk simpelweg geconcludeerd worden dat De Pein deze middag nog een maatje te klein was.

De jonge ploeg moet nog wat stappen maken en met name beter op elkaar ingespeeld raken, aangezien de ploeg op veel plaatsen gewijzigd is. Hierdoor is de ploeg soms nog wat te wisselvalig, zo bleek deze zondag. Komende weekend kunnen ‘’de Peinders’’ zich alweer revancheren voor de nederlaag, dan staat de eveneens belangrijke wedstrijd tegen het nog ongeslagen WWC uit Mantgum op het programma. De wedstrijd begint zaterdag al om 13:25 in Mantgum. Daaropvolgend speelt ook het 2e tegen WWC 2 dus alle reden om zaterdag de geelhemden te steunen!


18-09-2020 15:09:17 - Competitie | weekrapport

Reacties