logo

25-04-2019 21:04:38 [VERSLAG] De Pein A1 wint 2e helft maar verliest wedstrijd

OPEINDE – Tegen OKO A2 was in de zaal al twee maal gewonnen hoewel de laatste moeizaam ging. Nu sleepte OKO in de eerste helft de winst uit het vuur maar lieten de Peinders zien over enorme veerkracht te bezitten.

Na een uitstekende oefenwedstrijd tegen tweede klasser De Granaet begon de competitie tegen een bekende tegenstander, namelijk OKO A2. In de zaal werd weliswaar tweemaal gewonnen maar de tweede ontmoeting ging het moeizaam.
De Pein zou gewaarschuwd moeten zijn. Helaas begonnen de youngsters van de Pein niet scherp aan de wedstrijd terwijl OKO thuis met die prachtige weer, iets goed te maken had.

De gastheren kwamen net iets te gemakkelijk op een 2-0 voorsprong. Bij 3-0 deden de geelhemden iets terug en bij 3-2 leek weer alles mogelijk.
Maar weer kwam de klad erin. De Pein leek loom te worden van het warme weer waar OKO meer energie kreeg van de voorsprong. Tot 7-2 lieten de Peinders het allemaal gebeuren.
Doetsje echter wist gelukkig weer de korf te vinden en nu was het zaak om tot de rust de schade beperkt te houden. Ook zus Jantsje mikte raak en het was 7-4.
Heel even kwam de schwung er weer in bij de Pein maar de scherpte van OKO werd beloond met 8-4 voor rust.
In de rust was er een hoop herstelwerk te doen en met een paar simpele verbeteringen kon de Pein aan de tweede helft beginnen.

De geelhemden brachten Hylke in voor een sterkere rebound. Marieke mikte als eerste raak, 8-5 en een doorloper van Doetsje die vandaag vlijmscherp was, betekende 8-6 en het was weer een wedstrijd.
OKO wist echter steeds net voor te blijven in deze fase, toch was het de Pein dat veel beter speelde en duidelijk een enorme veerkracht aan de dag legde.
Bij 9-7 van weer Doetsje was het de teruggebrachte Wiebe voor nog meer reboundkracht, die 9-8 maakte en OKO werd zenuwachtig. In deze fase was de Pein duidelijk de baas, Marieke mikte een door haar zelf geforceerde strafworp raak, 9-9 en beide ploegen konden opnieuw beginnen.
Toch herpakte OKO zich knap, 10-9 waarna weer Doetsje met 10-10 kwam.
De inspanning echter bleek toch iets te groot want OKO mikte het verschil weer naar 2, 12-10. In deze fase stond Esther op, zij beloonde haar goede spel met 12-11 van afstand maar ook bij 13-11 bleef de Pein aandringen, 13-12. Met nog een paar minuten te gaan, speelden beide reboundheren Wiebe en Hylke de dames regelmatig goed uit en konden door de mooie passing van Marieke ook regelmatig zelf tot schot komen. Helaas bleek achteraf dat het op was bij de geelhemden.
Een afstander van OKO waaide erin, 14-12 met 1 minuut te gaan was te veel voor de youngsters uit Opeinde. Het plannetje om Doetsje uit te spelen kon niet meer uitgevoerd worden maar met deze tweede helft kan A1 verder, dat zal ook moeten want de volgende tegenstander is ook al een bekende namelijk zaalkampioen DWA/Argo A1.

Verslag met dank aan Christiaan


25-04-2019 21:04:38 - Competitie | weekrapport

Reacties