logo

17-06-2019 11:06:12 [VERSLAG] De Pein A1 speelt driekwart ijzersterk tegen kampioen

De Pein A1 zit dit veldseizoen waar de klappen vallen. Behalve dat alles verloren werd raakte Doetsje ook nog eens zwaar geblesseerd vorige wedstrijd. 
Het werd zaak om een sterke wedstrijd te spelen, aanstaande kampioen DWA/Argo A1 was een mooi podium om dat te laten zien. En dit gebeurde dan ook met verve.

Toch startte de Pein A1 wellicht met de beste bedoelingen, de schoten waren slapjes en zonder overtuiging. Na tien minuten spelen stond het dus al 4-0 voor de gastheren.
Een paar pittige woorden van de zijkant betekende de ommekeer, eindelijk liet de Pein zien waarom het in de zaal bovenin was geëindigd.
Jantsje was het die eigenhandig haar ploeg naar 4-2 schoot waarna ze ook de aansluitingstreffer raak mikte van afstand, 5-4. Tussendoor had de uitstekend spelende Pieter ook al van afstand een doelpunt gemaakt.
Romke schoot beide ploegen weer naast elkaar en het werd stil aan de overkant.
Toen ook het andere vak soepel korfbal liet zien was het Wiebe die 5-6 van afstand raak mikte.
Op dat moment waren de Peinders ook gewoon de betere ploeg. Verdedigend werkte de afspraken goed hoewel het hier en daar nog wat scherper kon. Lange tijd bleef deze voorsprong voor de geelhemden staan, uiteindelijk werd de ban gebroken door de gastheren, 6-6. Maar De Pein had haar draai gevonden, het korfbal zag er steeds beter uit en er werd met lef gespeeld. Verdedigend pakten de Friezen ook steeds meer ballen uit de aanval van DWA/Argo en bovendien zochten de Winsummers het steeds meer in hele verre afstandsschoten door de goede druk van De Pein.
Dit loonde alweer, want nu was het Esther die van afstand 6-7 raak mikte.
Bij rust was het 7-7.

Na rust startte de Pein gelijk scherp, Wiebe stapte mooi uit op Marieke die een doorloopbal raak mikte.
Ook Anouk zat een paar keer dichtbij toen ze steeds aanvallender ging spelen.
Bij 8-8 was alles nog mogelijk. DWA/Argo was op zoek naar zichzelf en heel langzaam lukte dit steeds beter.
Bij 10-8 echter, zag je de krachten wegvloeien bij de Peinders en DWA/Argo profiteerde optimaal.
Ineens kwamen de gastheren in een flow, zeer geflatteerd en totaal uit het niets, liepen de gastheren ineens uit naar een 14-9 voorsprong. Dit bleek wel een mentale tik voor de geelhemden.
Aanvoerder Sjolke die zijn tegenstander uitstekend onder druk had weten te houden, mikte 14-10 en dat was dan ook het laatste wapenfeit van de moegestreden gasten.
De Pein wist echter nog steeds een paar uitstekende aanvallen neer te zetten, doorlopers van Anouk en Jantsje, schoten van Marieke, Wiebe en Pieter draaiden weer uit de korf en dus zat het ook nog niet mee.
De uitslag was een zeer geflatteerde maar wel terechte, 18-10 eindstand, waarmee DWA/Argo terecht kampioen, want de meest constante ploeg, is geworden.

Voor de Pein A1 rest nog 1 wedstrijd tegen V&V op donderdag 20 juni om 19.30 uur thuis.
Op woensdag speelt de Pein A2 nog een belangrijke pot want het doet nog mee om het kampioenschap, uit tegen Flamingo’s A2.


17-06-2019 11:06:12 - Competitie | weekrapport

Reacties