logo

21-02-2019 16:02:01 [VERSLAG] De Pein A1 nog steeds tweede

De Pein A1 speelde sinds de kerst steeds beter. Tegen SDO uit ging het echter in de eerste helft zoals vaker toch niet helemaal zoals gehoopt. Maar ook nu weer was de tweede helft uitstekend. De Pein wist via 10-8 op 11-10 te komen maar kon net niet doordrukken. Ook bij 12-11 had SDO net wat meer geluk. De wedstrijd ging helaas verloren. 

Tegen koploper DWA/Argo A1 de week erop moest en zou het beter. Die matige eerste helften moesten worden aangepakt. Thuis speelde het tegen DWA/Argo een uitstekende wedstrijd. De Pein liep steeds 1 of 2 punten voor in de beginfase maar bij 4-4 hadden de Groningers hun spel gevonden.
Bij rust was het echter toch weer 6-6. Het werd een echte topwedtrijd tussen de nummers 1 en 2. Na rust was het beeld al niet anders. Tot 8-9 was het steeds 1 punt verschil. Daarna hield DWA/Argo het verschil steeds op 2 of 3 punten en kreeg De Pein het gat niet dicht. Eindstand 13-16.
In de daaropvolgende uitwedstrijd tegen OKO/Bies A2 was De Pein toch weer niet echt scherp. Tot de rust ging het nog wel 4-6 voor, maar na rust lieten de geelhemden het 3 punten verschil volledig lopen. Bij 9-9 kon de Pein opnieuw beginnen maar Sjolke en Jantsje redden de twee punten.
Daarna kwam AVO op bezoek, hier vonden de jongelingen van de Pein zichzelf helemaal. Met heel veel energie en scorend vermogen werd AVO tot 5-0 al kansloos geschoten. Geconcentreerd en met mooi korfbal werd AVO op een 14-4 achterstand gezet bij rust. Na rust precies hetzelfde beeld. De eerste juniorenselectie voerde de score flink op en ook nu waren er prachtige goals te bewonderen. Soepeltjes liep A1 uit naar een 28-5 eindstand.

De laatste wedstrijd voor de voorjaarsvakantie waren er helaas een aantal op vakantie of niet beschikbaar. Maar Marc en Hylke vulden hun plekken uitstekend in.
Logisch dat A1 enorm aan elkaar moest wennen. Toch was de beginfase voor de geelhemden uit Opeinde want er werd strak verdedigd en de ballen kwamen snel weer terug in de aanval.
Ondanks dit gingen de kansen er helaas weer eens niet makkelijk in, een terugkerend probleem, en tot 5-1 was Stadskanaal de bovenliggende partij. Maar daarna hervonden de Peinders zichzelf.
Via een strafworp van Marieke en een afstandschot van dezelfde Marieke werd het 6-4 en vlak voor rust wisten de geelhemden 7-5 te maken waarmee een goede aansluiting was gemaakt.
Na rust speelde de Pein A1 veel overtuigender mede door een paar handige doorwisselingen. Doetsje scoorde direct 7-6 en Hylke schoot de ploegen naast elkaar, 7-7.
Stadskanaal wist nog wel weer op voorsprong te komen maar daarna was het De Pein dat de klok sloeg.
Weer een mooie afstander van Marc bezorgde 8-9 en later Marieke met een even zo mooie doorloopbal 10-11.
De Groningers wisten zich echter te herpakken en nu was het Stadskanaal dat steeds een puntje voorkwam maar ook niet echt los kon komen want de Pein had er steeds een antwoord op.
Jantsje scoorde 12-12 en Doetsje wist een strafworp te verzilveren, 13-13.
In de laatste minuten echter wist Stadskanaal 14-13 te maken en even leek het gespeeld, de sterk spelende Jantsje echter creerde een mooie doorloopbal 14-14, toen De Pein nog de laatste aanval had werd een mooie lange aanval neer gezet maar helaas gingen de schotkansen er net niet in. De eerlijkheid gebood ook te zeggen dat een gelijkspel wel terecht was. Toch voelde dit voor de youngsters van De Pein als een gewonnen punt. De Pein A1 kan tevreden even lekker een weekje vakantie nemen om daarna fris weer terug te komen.

Doelpuntenmakers: Marieke 4, Doetsje, Marc beiden 3, Jantsje 2, Hylke en Anouk

Verslagen met dank aan Christiaan


21-02-2019 16:02:01 - Competitie | weekrapport

Reacties