logo

04-11-2020 14:11:04 Verder aangescherpte maatregelen de komende weken

Onderstaande situatie was van toepassing tussen 28 oktober en 12 november

In de week dat de trainingen voor de jongste jeugd weer opgestart zijn werden boven op de bestaande maatregelen nog zwaardere maatregelen afgekondigd. Niet geheel onverwachts, maar we moeten toch weer even schakelen...

Sinds de herfstvakantie is er veel overleg geweest met trainers, spelers, andere verenigingen en de beheerders van de accomodaties. Hieruit is overeenstemming bereikt waarmee de volgende situatie tot en met gisteren actueel was:

De jeugd mag trainen zonder restricties, senioren moeten aangepast trainen en alles kan binnen of buiten. Wij zitten echter ook nog met de restricties die onze zaalaccomodaties ons opleggen. De gymzaal in Opeinde is (te) klein. De Sporthal in Houtigehage is relatief ver weg.

We mogen met de jeugd “gewoon” trainen in de zaal, maar de kleedkamers mogen niet gebruikt worden. We zitten dus met de lastige situatie dat we in de gymzaal door een kleedkamer naar binnen lopen, maar er niet mogen verblijven. Alle jassen en tassen moeten mee de hal in. Ouders die kinderen ophalen moeten buiten wachten en er moet ook rekening gehouden worden met een moment waarin we wisselen tussen groepen voor wat betreft het maximaal aantal mensen in een binnenruimte. De E's en D's trainen nu gewoon in Opeinde op dinsdag en vrijdag.

De Sporthal in Houtigehage heeft hier meer ruimte voor, maar deze hal staat 8 kilometer verderop. Als de oudste jeugd hier trainde werd er altijd middels een vervoersschema gereden. In de huidige tijd is dat niet zo vanzelfsprekend. Fietsen is een alternatief, maar bezweet terug op de fiets is iets te veel beroep doen op de weerstand in onze ogen. Hoe we aan de slag kunnen met de A's en B's... We zitten nog in dubio.

De mogelijkheden die het KNKV aandroeg in hun route naar een competitiestart op 21 november waren aangepaste trainingen op anderhalve meter en met een beperkt gezelschap.

Dit is gepolst binnen de selectie en de uitwerkingen zouden we deze week afstemmen. We willen (net als in Mei en Juni van dit jaar) de mogelijkheid bieden om fit en betrokken te blijven. Maar de situatie om ons heen is anders dan in mei en juni...

Het vierde team had dit allemaal al voorzien en traint in plaats van in de gymzaal nog altijd buiten. Nu wel op anderhalve meter en zonder gebruik te maken van kantine en kleedkamer, maar men is lekker in beweging op een veilige manier. Zolang het weer het toelaat wordt er getraind door een groepje.

We wachten nog op de berichtgeving vanuit de bond hoe we nu verder mogen, maar alles lijkt er op dat we de komende twee weken sowieso nog in de “pauzestand”. moeten blijven staan.

De eerste scenario’s op de routekaart zaalcompetitie van het KNKV kunnen in ieder geval al weggestreept worden. 

 

Als iemand nog vragen, tips of opmerkingen heeft naar aanleiding van de situatie dan horen wij dat graag!

Bestuur KC de Pein


04-11-2020 14:11:04 - Algemeen | weekrapport

Reacties