logo

19-09-2021 21:09:15 Veenwouden ook geen partij voor De Pein

Nadat De Pein 1 vorige week de competitie begonnen was met een ruime zege, mochten ze zaterdag afreizen naar Veenwouden. 2 jaar geleden blameerde De Pein zich hier nog, door met 11-10 de boot in te gaan dus ditmaal waren ze gewaarschuwd.

Na een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van erelid Wiebe de Vries, floot scheidsrechter A.K de Boer voor het begin van de wedstrijd.

Des te mooier was het misschien wel dat ‘pakesizzer’ Marritde Vries de score opende uit een vrije bal. Ontzettend knap na een aantal roerige dagen en ook zoals Wiebe het gewild zou hebben.

De Pein had in de beginfase, zeker in het 1e aanvals-vak met Martein Visser, Thom Kleinhuis, Kim Hoekstra en Marrit de Vries enige moeite om de goede kansen te kiezen en ook om ze af te ronden. Toen de motor echter warm was, liep De Pein1 zeer gemakkelijk weg bij Veenwouden. Pas op 0-9 kon Veenwouden wat terug doen, toen was de wedstrijd echter al bijna in de tas voor de Peinders. Opvallend daarbij was dat het andere vak in de 1e helft een zeer hoog schotpercentage naliet, dat de perfectie bijna naderde. Ook het andere vak trok zich op een geven moment op aan dat niveau, waardoor er gerust werd met een 1-13 tussenstand.

In de kleedkamer zat De Pein toen eigenlijk in dezelfde situatie als vorige week, de wedstrijd was al gespeeld en wat nog restte was de slordigheden eruit halen en proberen zo dicht mogelijk bij de 30 doelpunten te komen.

Echter, waren de eerste 5 minuten na de pauze verre van scherp en Veenwouden wist zelfs het 1e doelpunt te maken na de pauze. Dit was het sein voor De Pein 1 om weer gas te geven. De stand werd, mede door een paar schitterende doelpunten naar 3-22 getild, toen Veenwouden voor de laatste maal nog iets terug kon doen. Daarna liep de Pein weer verder uit door 2 doelpunten van Hidde Altena en het eerste doelpunt van Marieke Faber, de laatste speelster die nog niet op het scoreformulier stond wat dus maakte dat alle 8 spelers deze middag minimaal één doelpunt achter hun naam hadden. Het slotakkoord was voor Martein Visser die nog 2 treffers liet aantekenen en daarmee gedeeld topscoorder werd samen met Hidde Altena, met ieder 5 doelpunten.

Al met al een hele eenvoudige middag voor De Pein dat door middel van een heel hoog schotpercentage al heel snel wegliep bij de tegenstander en daardoor nooit een moment in de problemen geweest is.

Volgende week mag De Pein weer thuis aantreden tegen het welbekende Zunobri uit Zuidhorn. De afgelopen jaren werden er wisselende resultaten geboekt tegen de Groningers, dus De Pein zal erop gebrand zijn om de 2 punten thuis te houden. De wedstrijd begint om 16:00.

 

Scores De Pein 1: Martein Visser 5, Hidde Altena 5, Marrit de Vries 4, Britta Rozema 3, Thom Kleinhuis 3, Alle Harm de Jong 3, Kim Hoekstra 2, Marieke Faber 1.

 

De Pein 2 had wat goed te maken na de toch wat mindere wedstrijd vorige week, en deed dat dan ook. WêzHandich/DOW/TFS (of iets in die volgorde) 5 werd met 15-26 afgedroogd. In de 1e helft was het nog een gelijk opgaande strijd (10-12 rust) maar daarna stond er geen maat meer op de scherpschutters van het 2e. Een hele goede prestatie!

 

De Pein 3 mocht op het ongebruikelijke tijdstip van 11:00 uur op de zaterdagmorgen al aantreden tegen De Parabool 5. Het bleek een zeer spannende pot te worden die uiteindelijk met 9-10 over de streep werd getrokken door het 3e. Ook een zeer knap resultaat!


19-09-2021 21:09:15 - Competitie | weekrapport

Reacties