logo

06-05-2020 21:05:50 Uit de oude doos…… KC De Pein 1 – Wêz Handich 1

In deze bizarre tijden staat het leven binnen alle korfbalverenigingen stil, zo ook bij KC de Pein. Maar achter de schermen wordt er hard gewerkt, door een mengelmoes van bestuur, coach(es) & spelers om de selectie voor volgend seizoen vorm te geven welke samen de TC vormen. Want volgend jaar staat er nog al wat te gebeuren, de seniorenteams zullen worden aangevuld met een talentvolle groep junioren (maar liefst 14 spelers!). Hierdoor zal de selectie nogmaals een kwaliteitsimpuls krijgen. Naast de komst van deze groep junioren, is de TC druk bezig om de selectie nog enkele toevoegingen te geven aan de selectie & coaching staf. Hier wordt achter de schermen druk aan gewerkt en hierover hopen we u de komende weken te informeren. Maar het belangrijkste is dat we de komende periode met zijn allen gezond blijven, en dat we allemaal na de zomer weer de wei in mogen, om onze korfbalkunsten te vertonen.

Maar om deze korfbal loze periode door te komen, zullen we proberen om elke week een wedstrijd uit het verleden te kiezen en deze opnieuw in de schijnwerpers te zetten. Om af te trappen is er gekozen voor de wedstrijd: KC de Pein 1 – Wêz Handich/Dow 1 in het seizoen 2013-2014 Veld.

 

Om de situatie aan te duiden, de Pein was op dit moment aan het vechten voor lijfsbehoud terwijl Wêz Handich/Dow zich inmiddels al tot kampioen van de 2e klasse gekroond had. De Pein had het lot in eigen handen, als er gewonnen zou worden tijdens de laatste speelronden van Wêz Handich/Dow was handhaving een feit. Bij een nederlaag was men afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

Het was die bewuste 25 Mei 2014 ook nog een heuse: Peindei! Met voorafgaande aan de hoofdwedstrijd, wedstrijden tussen de Pein 3 & 2 en teams van Wêz Handich/Dow. Om 14:30 was het tijd voor ‘De Slach Om De Leijen’. Het massaal toegestroomde publiek zocht zijn plekje in het toen nog mooie grasveld en de wedstrijd kon beginnen. De opstelling destijds betond uit de volgende namen; in de aanval: Marten Koop van der Velde, Liekele Jeltema, Grietsje Blauw & Nynke Kielstra. Het andere vak bestond uit: Albert Wagenaar, Dagmar Rozema, Gea Jansma & speciaal voor deze wedstrijd weer opgetrommeld: Martin van der Velde. Het team werd die middag gecoacht door Leo van der Leij

Het zou die middag een gedenkwaardige wedstrijd worden, welke misschien wel thuishoort in een rijtje met de meest gedenkwaardige wedstrijden uit de geschiedenis van de club. De Pein nam die wedstrijd in het begin vlot de leiding en liep uit naar een paar doelpunten verschil. Wêz Handich wist echter gaandeweg de wedstrijd het gaatje te verkleinen mede door vele doelpunten van (de toen al) zuivere Pieter Roel Bouwmeester. De Pein bleef echter bijna de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score. Wêz Handich probeerde met het inbrengen van Michiel Veenstra nog een slot offensief te creëren. Dit leek te slagen toen er 1 minuut voor het einde 17-17 op het scorebord stond. Echter besliste Dagmar Rozema in de laatste minuut de wedstrijd met een strafworp. Hierdoor won de Pein met 18-17 en was handhaving een feit! Onder aan dit bericht staan nog enkele foto’s van de wedstrijd.
Hier het hele album van de bewuste Peindei.

Inmiddels is deze wedstrijd bijna 6 jaar geleden, lang vervlogen tijden zo lijkt het. Maar wanneer we van de regering en het RIVM weer het veld in mogen, zullen we er met zijn alleen keihard voor moeten werken om ervoor te zorgen dat deze tijden weer terugkeren en de Pein weer naar een hoger niveau getild wordt. De toekomst ziet er wat betreft de jeugdige selectie in ieder geval rooskleurig uit.


06-05-2020 21:05:50 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties