logo

01-10-2023 13:10:13 Tumultueuze slotfase kost De Pein één punt.

Op zaterdag 30 september stond er voor KC De Pein een belangrijke wedstrijd op het programma tegen KV Leeuwarden. De heenwedstrijd werd verloren na een hele matige eerste helft, dus had KC De Pein nog wat recht te zetten in de Friese-hoofdstad. 

En die boodschap hadden Hidde Altena en Thom Kleinhuis begrepen; zij zorgden binnen 2 minuten voor een 0-2 voorsprong. KV Leeuwarden deed snel wat terug, maar via Marieke Faber werd de marge weer 2 doelpunten. De Pein was beter en kwam tot gestructureerde aanvallen dan de opportunistisch spelende thuisclub. Via 2x Hidde Altena, Tjeerd Bakx en Anouk Maychrzak stond er na een kwartier dan ook 3-7 op het scorebord. Daarna kwam de thuisclub wat beter in de wedstrijd. Het gaatje werd teruggebracht tot twee doelpunten, maar KC De Pein kon voor de pauze via Hidde Altena en Kim Hoekstra wel weer uitlopen tot 7-11. Uiteindelijk had KV Leeuwarden nog het laatste woord en gingen beide ploegen met 8-11 de rust in.

Tijdens de bespreking in de pauze gaf coach Sietse Dijkstra aan dat het aanvallend best prima stond, maar verdedigend de druk wel wat hoger mocht. Leeuwarden wist voornamelijk te scoren doordat De Pein niet geconcentreerd genoeg aan het verdedigen was.

Gelijk na de pauze zorgde Sjolke Dupon met zijn eerste treffer voor de 8-12 en was het gaatje weer vier. Maar die marge werd gelijk weer teruggebracht tot 2 doelpunten, wat vrijwel de hele 2e helft zo zou blijven. De Pein bleef de hele 2e helft steken op een voorsprong van 2/3 doelpunten maar kon niet echt verder weglopen. Marrit de Vries hielp haar vak, dat het in de 2e helft het een stuk lastiger had met de druk van KVL, nog wel naar 12-15 maar Leeuwarden kwam daarna terug tot 14-15. De 4e van Thom Kleinhuis betekende 14-16 maar met nog 10 minuten op de klok werd het via wederom een heren-doelpunt van KVL 15-16.

Het duurde daarna even voordat er weer een goal viel maar nadat de scheidsrechter een overduidelijke strafworp niet had gegeven aan de geelhemden viel de goal (zal je altijd zien) aan de andere kant: 16-16. Via de 5e treffer van zowel Hidde Altena als Thom Kleinhuis stond De Pein snel weer op 16-18 maar na een time-out en blessurebehandeling scoorde Leeuwarden vanuit een vrije bal de 17-18 en vanuit een afstandsschot de 18-18. Daarna werd De Pein wederom een strafworp ontnomen, maar invaller Pieter Faber leek De Pein toch de verdiende 2 punten te bezorgen: 18-19. Helemaal toen De Pein een grote kans kreeg op de beslissing. Dit lukte echter niet waarna de bal nog 1x naar de andere kant ging en KVL in de extra tijd van de extra tijd (waar die vandaan kwam wist niemand) nog de 19-19 produceerde. Gelijk daarna was het afgelopen waarna De Pein dus een punt verloor en Leeuwarden een punt won.

De Pein kon het zichzelf aanrekenen dat het de wedstrijd niet eerder op slot had gegooid maar enkele discutabele beslissingen vielen toch ook zeker niet in het voordeel van de geelhemden waardoor het gelijke spel met gemengde gevoelens werd begroet.

Het puntje zorgde er wel voor dat De Pein nu alleen bovenaan staat (mede door het verlies van Pallas’08 tegen Emmeloord) maar dat alles in de 3e klasse 03 nog mogelijk is. Volgende week staat de zeer belangrijke wedstrijd tegen Pallas’08 op het programma. KC De Pein mag dan eindelijk weer thuis aantreden in deze 4-punten-wedstrijd die begint om 15:30. Graag tot dan!

Het 2e won ook weer ruim van KV Leeuwarden 2 met 12-21 en staat nog steeds fier bovenaan. Ook zij spelen volgende week de belangrijke wedstrijd tegen Pallas’08 2 en kunnen dan een hele belangrijke slag slaan in de strijd om het kampioenschap.


01-10-2023 13:10:13 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties