logo

29-02-2024 10:02:36 Technische Staf KC De Pein verlengt contract voor seizoen 2024/2025.

Bestuur en TC van KC De Pein zijn blij te kunnen melden dat hoofdtrainer Sietse Dijkstra en trainer van het 2e team Dagmar de Wit-Rozema ook in het seizoen 2024/2025 voor de groep staan. Beide partijen zien nog voldoende potentie in de jonge spelers groep en willen de komende seizoen(en) graag verder omhoog kijken. Tijdens de evaluatie met de spelersgroep en TC bleek dat er ook binnen de groep zeer positief wordt gekeken naar de samenwerking tussen technische staf en spelers. De intentie is dan ook om de komende periode de groei door te zetten en als team, maar ook individueel, de ontwikkeling door te zetten naar een meerjarenplan. 

Sietse Dijkstra is bezig aan zijn eerste seizoen bij de geel-zwarte formatie. Op het veld werd gelijk promotie naar de 2e klasse bewerkstelligd, waardoor De Pein voor het eerst in 8 jaar weer terug is op dat niveau. In de zaal strijdt het vlaggenschip op het moment van schrijven nog volop om promotie naar de 2e klasse. In een sterk bezette 3e klasse is De Pein met overgebleven concurrenten: DTL en Leeuwarden, nog verwikkelt in een verhitte strijd om het kampioenschap en daarmee dus een plekje in de 2e klasse.  

Dagmar de Wit-Rozema is bezig aan haar eerste volledige seizoen bij het 2e team. Na een halfjaar als interim-coach, is het 2e team bezig aan een sterke opmars. Waar vorig seizoen De Pein 2 nipt handhaafde in de 3e klasse, is de ploeg op het veld gepromoveerd naar de reserve 2e klasse. In de zaal is de ploeg een keurige middenmotor en heeft het 2e zich inmiddels al lang en breed veilig gespeeld. 

Beide coaches hebben het plezier binnen de spelersgroep nog verder teruggebracht en de lijn die in Januari 2023 is ingezet, nog verder voortgezet. Sietse Dijkstra: ''Komend seizoen zal de focus nog meer liggen op ontwikkeling op het gebied van tactiek, maar ook op inidividueel gebied. Dit seizoen stond met name in het teken van het ontwikkelen van een hecht team, dat is mede door de goede resultaten zeer goed geslaagd. Het is nu tijd om samen de volgende stappen te zetten'' 

Bestuur en TC zijn blij met de continuering van de samenwerking en hopen op een goede afsluiting van het huidige seizoen & een goed vervolg in het seizoen 2024/2025. Samen kan nu de focus gelegd worden de spelersgroep, en de verdere ontwikkeling & uitbreiding daarvan. 


29-02-2024 10:02:36 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties