logo

28-11-2023 20:11:57 Streekderby prooi voor KC De Pein

Wedstrijden tussen De Pein en Olympia (T) stonden in het verleden vaak garant voor spektakel, strijd & ook heel wat gele en of rode cadeautjes. Maar in 2023 zijn de verhoudingen ietwat gedraaid; De Pein heeft een sterk verjongde ploeg over de gehele linie terwijl de ploeg uit Twijzel voor een gedeelte nog altijd bestaat uit spelers die al wat jaren meegaan. Zaak voor jonge ploeg van Sietse Dijkstra om dus met name niet mee te gaan in het spel van de ploeg uit Twijzel en uit te gaan van eigen kracht.

Thom Kleinhuis had deze boodschap begrepen en tekende al heel snel voor de 1-0. Daarna brak een vrij lange doelpuntloze periode aan. Coach van Olympia: Laurens Meinsma (met natuurlijk een ruim verleden bij de thuisclub), had zijn voormalig pupillen vanzelfsprekend goed geanalyseerd en wist daardoor waar de kansen lagen. Olympia kwam mede daardoor na een kleine 10 minuten spelen op een 1-3 voorsprong. Dit bleek later ook de laatste maal dat Olympia bij De Pein kon blijven. De thuisclub schakelde een tandje bij en via 2 doelpunten van zowel Hidde Altena als Marrit de Vries, stond De Pein weer heel snel op voorsprong. Daarna kwamen ook Tjeerd Bakx en Thom Kleinhuis los en via alweer de 3e goal van Marrit de Vries stond er bij rust een 10-5 stand op het scorebord.

Geen vuiltje aan de lucht voor De Pein; het kon zijn wil op leggen aan de ploeg uit Twijzel en was in staat om aanvallend tot prima kansen komen. Sietse Dijkstra hamerde dan ook op het feit dat zijn team in de 2e helft met dezelfde energie en discipline het veld in moest gaan.

De uitploeg wilde de ondermaatse 1e helft echter herstellen met de nodige portie fysieke en verbale krachten, en ook de dames van de uitploeg werden opvallend veel gezocht.

Dit leidde ertoe dat de stand vrij snel op 12-9 kwam. Via Thom Kleinhuis en Tjeerd Bakx liep De Pein weer wat uit naar 14-10. Door 2 doelpunten van Douwe Dijkstra van Olympia, die het deze middag bijzonder lastig had tegen Tjeerd Bakx, leek het vervolgens toch nog een spannende wedstrijd te worden en even kon De Pein het gaatje niet veel groter krijgen.

In het andere vak deed ook Liekele Dijkstra (junior) een duit in het zakje en zo stond het 15-13. Maar daarna was het wederom Thom Kleinhuis die voor een gaatje van 4 doelpunten zorgde. Sjolke Dupon zorgde vanaf de stip voor de 5 verschil en even leek het gespeeld. Helemaal toen de sterk acterende Kim Hoekstra voor de 19-14 zorgde leek de wedstrijd in de tas. Maar de ploeg uit Twijzel is pas verslagen als ze in de kantine zitten (en dan is de 3e helft vaak nog lastig) en dat bleek maar weer. 3 minuten voor tijd stond er 20-18 op het scorebord, voordat Marrit de Vries voor de definitieve nekslag zorgde met haar 4e goal. Sjolke Dupon gooide de wedstrijd helemaal in het slot, waarna het slotakkoord in de slotseconde voor de uitploeg was. De prima leidende scheidsrechter J.N Wiegersma floot daarna voor de laatste maal en zo had De Pein de punten binnen.

Concluderend kan gezegd worden dat De Pein het zichzelf nog wat te moeilijk maakte in de 2e helft. Het had de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien, maar kon tevreden zijn over het feit dat men uit de fysieke-en verbale duels gebleven was.

Wie voor sensatie naar de Dûnoardhal was gekomen kwam mede daardoor bedrogen uit, maar De Pein zal daar maling aan hebben. Het voltallige aanwezige publiek wordt bedankt voor haar komst, de volgende thuiswedstrijd is op 9 december tegen DTL. Komend weekend is het vlaggenschip een weekje vrij. Even tijd om de concurrentie of buurclubs te analyseren.

 

 

 


28-11-2023 20:11:57 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties