logo

29-05-2020 22:05:12 Perspectief voor seizoen 2020-2021… en daarna

De korfbalwereld en dus ook KC de Pein ziet in alle berichtgevingen een perspectief waarop we verder kunnen bouwen.

Er mag weer getraind worden en dat doen we fanatiek! De jeugd tot en met 18 jaar krijgt vanaf 1 juni meer vrijheden om “gewoon” te trainen en ook de competitie lijkt in september dit jaar gewoon weer opnieuw te beginnen.
De veldcompetitie is gelijk aan die van vorig jaar, dus de tijd heeft simpelweg een jaar stilgestaan zou je zeggen… niets is minder waar.
De derdejaars junioren van KC de Pein zijn vanaf komend seizoen grotendeels te oud om nog in de jeugd te spelen, dus de seniorenploeg wordt uitgebreid met 12 jonge spelers en naast de kwantiteit is dat kwalitatief ook een extra impuls.

Het moeilijke is vervolgens om alle spelers een perspectief te bieden. De meeste korfballers willen zo hoog mogelijk spelen. Bij KC de Pein proberen we altijd een passend niveau aan te kunnen bieden. Als club uit een relatief klein dorp is het echter altijd wel passen en meten en kan er, net als overal, niet altijd aan eenieders wensen worden voldaan.
Het beste perspectief voor de grote groep spelers die aankomende seizoen willen korfballen hebben we middels een A- en B-selectie opgezet. Zie hier de details. Dit is nog niet 100% definitief, maar wij vertrouwen er op dat we in deze vorm de meeste spelers een leuk team kunnen bieden dat op een passend niveau speelt.

Wat is een passend niveau? Als je een nieuw team opgeeft in het wedstrijdkorfbal dan begin je onderaan. Als je met een bestaand team degradeert dan kan je daar ook weer op uitkomen. Als je niet promoveert dan blijf je daar ook. We zijn bij KC de Pein aan het bouwen geslagen en we zouden in dit traject na afgelopen seizoen al een promotie naar niveau hoger hebben verdiend met het vlaggenschip, maar de besluiten van de korfbalbond vielen in het nadeel van KC de Pein uit. Dus we moeten verder en we gaan verder; de trainers zijn er klaar voor! Lees hier een bericht van de trainers.
We moeten verder en eigenlijk moeten we ook verder kijken dan alleen komend seizoen.

Met een hele jonge ploeg kun je jáááren vooruit EN we hebben de nodige jeugdteams EN we gaan ons op nieuwe aanwas richten. De Pein heeft de laatste jaren veelal een ledenbehoud laten zien, maar een veranderende maatschappij en demografische krimp zijn factoren die in de nabije toekomst tot een afname in ledental kunnen of zullen leiden. Dit is in heel de regio het geval.

Mede hierom en vanwege een acuut tekort bij de andere partij is er afgelopen maanden enkele keren constructief gesproken met buurclub TFS. Om onze huidige leden het perspectief te bieden waren wij al in een vergevorderd stadium met de inventarisatie en nieuwe opzet zoals hierboven reeds uitgelegd. We konden op zo’n korte termijn niet meer schakelen. Het aankomende seizoen zien wij echter wel de vervolgstappen noodzakelijk om onze oriëntatie voor de toekomst breed te delen binnen de regio. We moeten onderzoeken of en hoe samenwerkingen mogelijkheden bieden om te kunnen blijven voldoen aan twee cruciale zaken: De korfbalsport blijvend in eigen dorpen aan kunnen bieden voor de jeugd en een perspectief bieden aan spelers om ook op latere leeftijd op een passend niveau te kunnen spelen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd

Namens TC en bestuur
Dennis de Wit


29-05-2020 22:05:12 - Algemeen | Teams | weekrapport

Reacties