logo

07-09-2020 20:09:34 De Pein pakt volle buit in seizoensouverture

Exact 190 dagen duurde het, voordat het vlaggenschip van KC De Pein weer eens een officiële wedstrijd mocht spelen. Dit allemaal door het inmiddels welbekende corona-virus. En in die lange periode is er veel veranderd binnen de spelersgroep. In de basisacht stonden deze zondag een aantal nieuwe gezichten. Sjolke Dupon, Marieke Faber & Anouk Maijchrzak hebben de overstap gemaakt vanuit de junioren, en Kim Hoekstra heeft na een kort intermezzo bij buurvereniging Quick’21 gekozen voor een terugkeer bij de geelhemden. Dit allemaal zorgt ervoor, dat dit jaar de gemiddelde leeftijd 21 jaar is! Kortom een bijzonder jong team, welke dit jaar wederom onder leiding van Jack Visser maar 1 doelstelling kent: Promotie.

De 1e horde die hierbij genomen moest worden was: Vitesse uit het Drentse Beilen. Op deze regenachtige/grijze zondag begon de Roel Dupon uw Timmerman /Autovakmeester Jeeninga – combinatie met de volgende 8 namen. In de aanval: Jan Klooster, Pieter Faber, Marieke Faber & Anouk Maijchrzak. En in de 1e verdediging namen: Sjolke Dupon, Hidde Altena, Marrit de Vries & Kim Hoekstra plaats. Om 14:30 floot oude bekende Christiaan Schaafsma (die overigens uitstekend floot) in voor het begin van de wedstrijd. En vanaf de 1e minuut was al duidelijk met welke intenties de equipe van Jack Visser naar Beilen was afgereisd. Er werd verdedigend veel druk gegeven en aanvallend werden vele kansen gecreëerd, dit resulteerde in een vlotte 0-2 voorsprong (doelpunten Pieter Faber en Jan Klooster). Het andere vak bleek meer moeite te hebben met het afmaken van kansen. Er werd zeker in de 1e helft teveel gezocht naar de 1 tegen 1, en de bal werd te vaak in de zogeheten trechter gepompt. Hierdoor kon Vitesse aanhaken tot 2 – 4 hierna liep De Pein echter uit, door doelpunten van Hidde Altena, Marrit de Vries, Pieter Faber en Anouk Maijchrzak naar een ruststand van 2-8.

Tijdens de thee hamerde Jack Visser nogmaals erop dat er beter afgerond moest worden en dat het spel vaker verlegd moest worden. Dit werd de 2e helft uitstekend opgepakt en De Pein liep vlot uit naar een 3-12 voorsprong. Vitesse sputterde nog wel wat tegen maar toen Pieter Faber (uiteindelijk topscoorder met 5 treffers) de 4-13 liet aantekenen bleek het verzet van de Drentenaren wel gebroken. Op 6-14 pakte Marieke Faber ook haar goaltje mee, waarmee alle 8 spelers van De Pein op het scoreformulier stonden. Hierna mochten Britta Rozema en Wiebe Jeeninga hun opwachting nog maken binnen de lijnen. Het slotakkoord bleek voor de heren middels doelpunten van: Hidde Altena, Wiebe Jeeninga & Jan Klooster werd de eindstand bepaald op 7-18. Een uitstekende teamprestatie, in een wedstrijd waarin De Pein als collectief uitstekend voor de dag kwam.

Volgende week staat de 2e wedstrijd alweer op het programma en wel tegen: ‘’angstgegner’’ SDO (S). Meteen een belangrijke wedstrijd in de strijd om de bovenste plekken dus voor ‘’De Peinders’’. Vorig jaar in de zaal werd er 2x nipt verloren van SDO, dus de geelhemden zijn dit keer gebrand op revanche. De wedstrijd begint om 14:30 op Sportpark Douwekamp in Opeinde. Het 1e kan ook alle steun gebruiken, dus publiek is dan ook van harte welkom!

De Pein 2 speelde op zaterdagochtend al zijn wedstrijd tegen De Parabool 5. Op de 12-18 overwinning was niets af te dingen. Ondanks een langzame start, het was 10.50 uur (!), kwamen de Peinders vooral na de pauze op stoom. De Peinders schoten op momenten met scherp en dat was ruim voldoende om bij de tegenstanders weg te lopen.
Volgende week komt Joure 2 naar Opeinde op de zaterdagmiddag.

De Pein 3 had eerder deze week nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Olympia 2. Op de woensdagavond hebben de Peinders waarschijnlijk te veel laten zien, want Olympia begon goed voorbereid aan de wedstrijd waarbij de Pein nog erg moest zoeken... pas op 7-0 kon Janco de score minder eenzijdig maken. Na de pauze begon het meer te draaien en werden de aanvallen omgezet in doelpunten. Die eerste slag kwam het derde echter niet meer te boven en de eindstand werd 18-8.

Het vierde 'verloor een punt' in Beilen (9-9). Het vierde team opent aanstaande zondag de eerste "Pein-snein".

bekijk alle (ook jeugd) uitslagen, standen en het programma op: https://kcdepein.nl/competitie/antilopen.html 

 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


18-08-2020 08:08:57 Trainingstijden najaar 2020

Dit najaar zijn de trainingstijden als volgt:

Maandag:
18:30 - 19:30 A1 + B1 (hoofdveld KC de Pein)

Dinsdag:
17:00 - 18:00 E1 (hoofdveld)
18:30 - 19:30 D1 (hoofdveld)
20:00 - 21:30 Selectie (hoofdveld)

Vrijdag:
17:00 - 18:00 E1 (hoofdveld)
17:30 - 18:30 D1 (C-veld voetbal)
18:30 - 19:30 B1 (C-veld voetbal)
18:30 - 19:30 A1 (hoofdveld) 
20:00 - 21:30 Selectie (hoofdveld)

Wordt nog uitgebreid
laatste update 18-8-2020

deWITdePEIN - Algemeen | Teams | weekrapport


17-08-2020 22:08:09 Nieuwe regelgeving omtrent Sporten, Kleedkamers en de Kantine... waar moeten we aan voldoen

De update vanaf december 2021 staat hier: https://kcdepein.nl/nieuws/corona-maatregelen-december-2021.html 

Versie 29 september 2020

Update 29 september 2020: Vanaf vandaag zijn alle sportkantines gesloten en is er geen publiek meer welkom bij wedstrijden. De sport gaat 'gewoon' door, maar de voorwaarden worden strikter.

Uitzonderingen op publiek zijn alleen de chauffeurs bij uitwedstrijden van jeugdteams. In Opeinde is geen publiek toegestaan van de thuisclub.

Nadat halverwege mei de trainingen weer wat waren begonnen hebben we inmiddels te maken met een situatie waar we weer "gewoon" mogen korfballen, maar met allerlei extra maatregelen er om heen. Zoals ook bij de eerdere maatregelen gedurende de "lockdown" is onze belangrijkste drijfveer dat iedereen gezond kan blijven. 

Er is een tig pagina's tellend sportprotocol opgesteld door NOC NSF, dus we hebben een leidraad die uitvoerig is, maar natuurlijk ook weer op verschillende manieren te interpreteren zijn. 
Belangrijkste wat we wel 1 op 1 willen meegeven uit dit protocol is een pakkende zin die wij graag ook aan onze bezoekers willen meegeven: voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;

We proberen hieronder zo bondig mogelijk de situatie bij KC de Pein uit te leggen waar we de nieuwe regelgeving toepassen:

In het algemeen geldt dat voorafgaand aan een bezoek aan KC de Pein iedereen de volgende regels hanteert:

  • heb je klachten? Blijf thuis;
  • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan. dit geldt voor iedereen;
  • houd 1,5 m afstand tot personen van 18 jaar of ouder, alleen uitzondering tijdens het sporten en tot kinderen t/m 12 jaar;
  • vermijd drukte;
  • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • schud geen handen;
  • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;

Lees verder voor specifiekere punten

(lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


05-08-2020 21:08:17 Voorbereiding Senioren seizoen 2020-2021

Dinsdag 11 augustus starten we met een voorlopige selectie de voorbereiding van het nieuwe seizoen. 

We trainen vanaf dat moment iedere dinsdag en vrijdag om 20.00 uur (19.40 uur aanwezig in trainingstenue om materiaal klaar te zetten en de warming up te doen )

Programma:
Vrijdag 14 augustus training
Dinsdag 18 augustus
Vrijdag 21 augustus
Dinsdag 25 augustus
Vrijdag 28 augustus training

Oefenweekend op za/zondag 29/30 augustus in Bolsward.

Dinsdag 2 september oefenwedstrijd de Pein 1/ Wik 34 1 (tijd volgt)

Woensdag 3 september
Olympia 1/2 de Pein 2/3 (tijd volgt)

Vrijdag 4 september trainen.
Zaterdag 5 september start competitie.

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


24-06-2020 21:06:54 Besluit omtrent Amelandreisje 2020

Met pijn in ons hart hebben wij als club en organisatie van het Amelandreisje het besluit moeten nemen om dit jaar het Amelandreisje niet door te laten gaan.

Het is door de overheid opgelegde maatregelen simpelweg niet mogelijk om een Amelandreisje te organiseren.
De verantwoordelijkheid dragen om met 55 man een lang weekend naar Ameland te gaan is ondoenlijk. Dit jaar was voor het eerst (ooit) de aanmelding helemaal vol. De jeugd zal ook dit jaar niet naar Ameland afreizen.

Zwaar meegewogen is ook dat de mogelijkheden op de accommodatie en het eiland nog dermate beperkend zijn dat sowieso niet iedereen mee kan. Er kunnen nu minder mensen in Blierherne verblijven. De druk die naleving van de maatregelen met zich meebrengt zou tevens negatief bepalend zijn voor de sfeer.

Van alle afgewogen scenario’s was er geen enkele variant die een veilig en realistisch alternatief kon bieden voor de deelnemers. We hebben dit besluit met veel moeite genomen. We kijken met weemoed terug naar de geweldige voorgaande edities en we kijken hoopvol vooruit naar het 2021 Amelandreisje voor jeugd en senioren.

De personen die zich opgegeven hebben worden persoonlijk nog benaderd door de commissie.

Namens amelandreisje-commissie en bestuur KC de Pein

deWITdePEIN - Amelandreisje | weekrapport


22-06-2020 15:06:55 Leon Simons komt naar KC de Pein voor speciale vrienden- en vriendinnentrainingen

Niemand minder dan recordinternational Leon Simons (tevens huidige Bondscoach U19) komt op vrijdag 26 juni naar Opeinde om de laatste veldtraining van onze jeugdteams een speciaal tintje te geven.

In het kader van de #Korfbalzomer vinden deze week de vrienden- en vriendinnentrainingen plaats.
Zo ook bij KC de Pein in Opeinde wordt dit moment aangegrepen om de korfbalsport te promoten.
Vrijdag 17.15 - 18.15 uur is het aan de pupillen om allemaal een vriendje of vriendinnetje mee te nemen en samen met Leon er een mooie training van te maken. 
18.30 - 19.30 uur zijn de aspiranten aan de beurt om ook hun vrienden enthousiast te maken voor de korfbalsport.

Wij kijken uit naar de trainingen van Leon!

Door de Corona-maatregelen vanuit nationale en lokale overheid is publiek helaas niet welkom bij deze trainingen.

Houd er rekening mee dat er foto’s en/of video opnames gemaakt kunnen worden. Spelers en/of ouders worden hierover geïnformeerd.


(foto door fotograaf Marco Spelten korfbalfoto.nl)

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


29-05-2020 22:05:12 Perspectief voor seizoen 2020-2021… en daarna

De korfbalwereld en dus ook KC de Pein ziet in alle berichtgevingen een perspectief waarop we verder kunnen bouwen.

Er mag weer getraind worden en dat doen we fanatiek! De jeugd tot en met 18 jaar krijgt vanaf 1 juni meer vrijheden om “gewoon” te trainen en ook de competitie lijkt in september dit jaar gewoon weer opnieuw te beginnen.
De veldcompetitie is gelijk aan die van vorig jaar, dus de tijd heeft simpelweg een jaar stilgestaan zou je zeggen… niets is minder waar. (lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen | Teams | weekrapport


21-05-2020 14:05:39 Een bericht van de trainers

Na het abrupte niet uitspelen van zowel de zaal als de veldcompetitie, is er voor ons een lange periode van gedwongen niet meer, samen trainen, wedstrijd spelen en gezellig samen zijn ingegaan.

Wat mij opvalt is hoe snel het leventje zonder sport in je systeem gaat zitten. Het is dan ook niet makkelijk om uit je luie stoel te komen en er toch voor te zorgen dat je fysiek in vorm blijft. De kracht van het groepsgebeuren is dat degenen die zichzelf er moeilijk toe kunnen zetten om aan zichzelf te werken, vaak door hun teamgenoten worden gemotiveerd. 

Aangezien het gezamenlijk trainen (onder restrictie) er voor de aankomende periode weer in zit kunnen we er met elkaar voor zorgen dat we weer gezellig kunnen sporten en met elkaar weer fit geraken.

Na de zomervakantie staat er weer een nieuwe competitiestart voor de deur. Los van alle perikelen gaan we dus een voorlopig voorbereidings programma maken. (lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen | Teams | weekrapport


13-05-2020 21:05:13 Overzicht veilig korfballen op vrijdag

Hierbij het overzicht per week.

Het complete schema van de trainingen op vrijdag staat hier: https://www.kcdepein.nl/nieuws/veilig-korfballen-bij-kc-de-pein-we-gaan-weer-beginnen.html 
Het Corona-protocol waar eenieder zich aan moet houden staat hier: https://www.kcdepein.nl/nieuws/corona-protocol-kc-de-pein.html (met dank aan Jan Klooster)

 

 

Tijdsblokken trainingen (update per 22 mei: velden gewisseld!)
A 16.45 - 17.45
Training E's Korfbalveld
B 18.15 - 19.15  Training C's en B's C-Veld
C 18.30 - 19.30  Training A's Korfbalveld
D 19.30 - 21.00 Training selectie C-Veld
E 19.50 - 20.50 Training recreatief Korfbalveld

 

Aanmelden bij de trainer(s)!

 

Tijdsblokken CoCo's
CoCo 1 16.00 - 18.00
Training E's
CoCo 2 17.45 - 19.45  Training C's, B's en A's
CoCo 3 19.30 - 21.15  Training Senioren

 Aanmelden kan bij Dennis

deWITdePEIN - Algemeen | Teams | weekrapport


10-05-2020 22:05:52 Veilig korfballen bij KC de Pein... we gaan weer beginnen!

Door de versoepeling van de maatregelen is er voldoende perspectief ontstaan om de trainingen vanaf aankomende week weer te hervatten, hetzij onder strikte voorwaarden.

Er wordt getraind om beweging te stimuleren, er zijn geen wedstrijden.
Het is onze intentie om in het restant van mei en heel juni elke vrijdag deze trainingen aan te bieden.

De eerste trainingen zijn vrijdag 15 mei. (lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen | Teams | Activiteiten | weekrapport