logo

01-12-2021 21:12:35 Corona maatregelen December 2021 en Januari 2022

Hieronder de laatste stand van zaken omtrent de corona-maatregelen die effect hebben op de korfbalsport.

De laatste update is van 1 december 2021 - 20 december 2021 - 14 januari 2022 - 10 feb 2022

zie: https://kcdepein.nl/nieuws/corona-update-februari.html 


Update 14 januari

Vandaag is duidelijk geworden dat we weer mogen trainen! Ook binnen, op elk moment voor elke leeftijd.

(lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


29-11-2021 19:11:50 Overtuigende competitiestart De Pein 1

Exact 637 dagen geleden was het dat De Pein 1 een officiële zaalwedstrijd speelde, een gedenkwaardige wedstrijd destijds. DWA/Argo werd in een heuse thriller met 23-20 verslagen en het 1e leek nog alles kans te hebben op promotie naar de 3e klasse, niets bleek minder waar zo bleek achteraf, de reden is bij iedereen wel bekend. Wie weet wat dit zaalseizoen gaat gebeuren met diezelfde externe factor, maar daar hebben we verder niet veel invloed op. We hopen maar dat we de competitie, op wat voor wijze dan ook, uit kunnen spelen. Al was het maar omdat het traject dat inmiddels ingezet is anders weer vertraging oploopt, namelijk zo snel mogelijk promoveren naar hogere klasse(s).  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


04-11-2021 16:11:08 De Pein qua uitslag niet onderuit tegen Wêz Warber en Fluch.

Zaterdag 30 oktober stond de laatste veldwedstrijd van het 1e op het programma tegen Wêz Warber en Fluch uit Goutum. Het was alweer de 1e terugwedstrijd van de competitie (of terwijl de eerste ploeg tegen wie nu 2x gespeeld is) en wat nog van de thuiswedstrijd was blijven hangen was dat de ploeg uit Goutum nogal met een kater op het veld stond. Om dat vervolgens als excuus aan te voeren voor de ruime nederlaag.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


28-10-2021 10:10:50 De Pein ruim langs stug WIK’34

Een vreemd fenomeen voor een eerste team van een vereniging deed zich 2 weken geleden voor bij WIK’34 uit Damwoude. Maar liefst 6 spelers uit het vlaggenschip besloten zomaar midden in het seizoen op vakantie te gaan. Aangezien het 2e ook niet genoeg spelers had werd verzocht om de wedstrijd te verplaatsen, nu zijn wij als Peinders over het algemeen wel vrij soepel hierin maar deze reden was natuurlijk wel vrij opmerkelijk. Vandaar dat het tegenbod vanuit De Pein was om de wedstrijd dan maar te spelen in Opeinde, hier werd akkoord mee gegaan waardoor De Pein niet op een half grasveld, met evenveel licht als op een oud zolderkamertje, op een doordeweekse dag in de regen moest aantreden, maar gewoon op het mooie kunstgras in Opeinde. Toch wel degelijk een verschil.

 

Achteraf gezien was dat maar goed ook, want waar coach Jack Visser al enigszins bang voor was gebeurde ook. De Pein had zeker in de beginfase z’n hoofd nog half bij het Oktoberfest & de ruime winst op Stadskanaal’74 en begon daardoor allesbehalve scherp. Gevolg daarvan was dan ook een 1-0 achterstand. Daarna deed zich een fenomeen voor wat redelijk opmerkelijk te noemen was, maar de laatste weken zich wel vaker voorgedaan heeft.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


24-10-2021 16:10:25 De Pein revancheert zich tegen Stadskanaal’74

Voor De Pein 1 was het afgelopen zaterdag zaak de boel weer op de rit te krijgen na de zeperd tegen WWC. Dit moest gebeuren tegen Stadskanaal’74, de ploeg die vorige week redelijk verrassend gelijk had gespeeld tegen koploper WWC. Een belangrijke wedstrijd dus die om 15:00 op gang gebracht werd door middel van het fluitsignaal van scheidsrechter R.Oostra. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


19-10-2021 20:10:06 Rabo Club support actie 2021 - Stem op KC de Pein!

Ook KC de Pein doet weer mee met de Rabo clubsupport actie en LEDEN van de Rabobank kunnen hun stem uitbrengen tot en met 25 oktober!
 
Stem jij ook op KC de Pein? (Drachten NO Friesland)
 
Dan zijn wij jullie hier enorm dankbaar voor.
 
Check ons doel op de Rabobank clubsupport website en stem op ons! ????????

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


16-10-2021 10:10:58 KC De Pein hijst de Fryske Pride-vlag

De beweging ‘Regenboogvlaggen voor Fryslân’ is dit jaar gestart door de groep ‘Moeder en Vaders van Fryslân’, naar een idee en concept van Friese presentator Sipke Jan Bousema. Het doel van de actie is om heel Friesland te motiveren om een regenboogvlag te hijsen om zo alle LHBTI-plussers van de provincie een hart onder de riem te steken. Overal in Friesland is positief gereageerd op de actie. Zo lieten al meer dan zestig amateur voetbalverenigingen en ook SC Heerenveen en SC Cambuur weten dat zij de regenboogvlag in hun masten hangen.

Vanuit Monica Scholte, Imke van der Meulen en Melissa Wijnja van KV Drachten kwam het initiatief om ook korfbalverenigingen in Friesland te inspireren om de regenboogvlag te hijsen. Een initiatief waar wij bij KC De Pein maar al te graag ons steentje aan willen bijdragen. Iedereen is welkom bij ons. Je seksualiteit, je gender, je huidskleur of je religie maakt bij KC De Pein niks uit. Je mag te allen tijde zijn wie je wilt zijn. Wij hebben het altijd al belangrijk gevonden dat al onze leden zich veilig voelen om helemaal zichzelf te kunnen zijn. Door het hijsen van de vlag willen wij dat ook visueel kenbaar maken.

namens bestuur en jeugdcommissie KC de Pein

tekst met dank aan Mariska Boonstra

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


10-10-2021 13:10:02 WWC deelt gevoelige tik uit aan De Pein

Statistisch gezien was het wel te verwachten dat De Pein een keer tegen een nederlaag aanliep, na een voorbereiding met louter zeges net zoals in de huidige competitie, maar dat het uitgerekend gebeurde in de topper tegen WWC was uiterst pijnlijk.Een collectieve off-day en een WWC dat de zaken prima voor elkaar had zorgden ervoor dat die dan ook terecht de punten thuishielden.

De Pein kon zaterdag met het nodige vertrouwen afreizen naar Wiuwert, de ploeg stond gedeeld 1e en had tot dan aan toe nog geen enkele keer echt problemen gehad met een tegenstander. WWC was echter ook nog zonder puntverlies en eigenlijk is het wel duidelijk dat beide ploegen uitgaan maken wie kampioen wordt en wie daarachter de 2e promotieplek pakt. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


04-10-2021 21:10:36 Ook Vitesse (Be) en regen kunnen De Pein 1 niet stoppen.

Daar was het dan eindelijk zover, na 3 wedstrijden op de zaterdag mocht De Pein weer eens aantreden op de zondag. En dat is toch best apart te noemen voor een ploeg die nog altijd z’n wedstrijden op zondag wil spelen. Dit natuurlijk ook mede door de trend dat er tegenwoordig steeds meer ploegen switchen naar de zaterdag, iets wat niet alleen bij het korfbal gebeurt maar ook bij andere sporten een veel voorkomende trend is.

Dan over naar de wedstrijd, want ja zeker die is ook nog gespeeld. En in tegenstelling tot de laatste weken was het ditmaal niet sprankelend om naar te kijken.Dit zat hem in het feit dat De Pein ditmaal bij lange na niet het niveau haalde wat het de afgelopen weken op de mat legde. Dit had ook te maken met de ietwat zware weersomstandigheden, een zware bal, de hele wedstrijd (mot)regen, en toch ook nog wat wind. Het zat allemaal niet echt mee dus. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


28-09-2021 22:09:25 De Pein heeft het één helft lastig met Zunobri

Na 2 ruime zeges mocht het 1e van De Pein zaterdag aantreden tegen Zunobri uit Zuidhorn. Een bekende tegenstander van de afgelopen jaren, met vaak wisselende resultaten dus De Peinwist dat ze scherp moest zijn.

Het vele publiek langs de kant kreeg in de eerste 10 minuten een ware schietshow voorgeschoteld. Zelfs de handboogschutters die afgelopen zomer actief waren op de Olympische Spelen zouden jaloers zijn op het schuttersgeweld dat er plaats vond in Opeinde zaterdag. (lees meer)

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport