logo

25-11-2020 20:11:59 [Corona-update] Stukje bij beetje start de sport weer op

Na twee weken verzwaring van maatregelen mag er weer in beperkte vorm aan teamsport gedaan worden door alle leeftijden.

Deze week werd echter wel duidelijk dat de competitie voor wedstrijdkorfbal (Pein 1, 2 en 3) en breedtekorfbal (overige teams) niet eerder dan 9 januari zullen starten. Die datum vinden we zelfs nog hoopvol, maar de KNKV heeft deze datum als laatste mogelijkheid voor een volledige zaalcompetitie. Alternatief is vervolgens 30 januari starten met een halve competitie... of helemaal niet meer starten in de zaal. We wachten het af.

Maar de wil om te blijven sporten, want dat is immers gezond, is aanwezig. Ook voor de sociale cohesie wil men graag in teamverband in beweging blijven.

Voor KC de Pein zijn de volgende situaties nu (week 48) actueel:

(lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


04-11-2020 14:11:04 Verder aangescherpte maatregelen de komende weken

Onderstaande situatie was van toepassing tussen 28 oktober en 12 november

In de week dat de trainingen voor de jongste jeugd weer opgestart zijn werden boven op de bestaande maatregelen nog zwaardere maatregelen afgekondigd. Niet geheel onverwachts, maar we moeten toch weer even schakelen...

Sinds de herfstvakantie is er veel overleg geweest met trainers, spelers, andere verenigingen en de beheerders van de accomodaties. Hieruit is overeenstemming bereikt waarmee de volgende situatie tot en met gisteren actueel was:

De jeugd mag trainen zonder restricties, senioren moeten aangepast trainen en alles kan binnen of buiten. Wij zitten echter ook nog met de restricties die onze zaalaccomodaties ons opleggen. De gymzaal in Opeinde is (te) klein. De Sporthal in Houtigehage is relatief ver weg. (lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


15-10-2020 22:10:03 Andermaal staat de sportwereld stil...

Na de eerste korfbal-stop van 12 maart j.l. kregen we deze week te maken met andermaal een landelijke afgelasting van alle sportcompetities.

De situatie waar we nu voor staan noodzaakt de rijksoverheid om wederom in te grijpen en ook in onze regio horen we nu steeds vaker tekenen dat het virus dichterbij komt. Het was dan ook wel een verwachte maatregel die afgelopen dinsdag is afgekondigd.

In een paar roerige dagen na de mededeling is er vanuit de NOC*NSF en de KNKV in twee stappen uiteindelijk duidelijkheid gekomen over vormen van sport die nog wel plaats kunnen vinden.Lees hier de laatste stand van zaken. Dit geeft ons mogelijkheden om de jeugd aan het sporten te houden en voor de senioren toch in klein groepsverband door te gaan met aangepaste trainingsvormen. De grootste uitdaging is echter om dit dan allemaal wel op een dusdanige manier op te zetten dat iedereen de kans krijgt om mee te doen en zich er veilig bij voelt.

Wij zijn nu druk in beraad om met commissies, trainers en spelers/ouders de diverse opties in kaart te brengen en na te gaan hoe men er binnen de gelederen over denkt. Alle input is welkom om mee te denken in een veilige manier voor onze jeugd en senioren om naast gezond ook fit te blijven.

De eerste belangrijke regel van ons Corona-protocol was: voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
In de huidige situatie geldt deze nog steeds en we nemen daarnaast ook de nieuwe belangrijke regel vanuit de KNKV mee in al onze overwegingen: In het algemeen geldt: de grenzen van de verkregen ruimte moeten niet opgezocht worden.

Aan eenieder die dit leest; Blijf gezond.

Mochten er aan de hand van deze berichtgeving nog vragen zijn; neem dan contact op met Dennis de Wit, dennis@kcdepein.nl / 0614323789

Voorzitter KC de Pein a.i.

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


12-10-2020 20:10:02 Dure nederlaag voor De Pein tegen Zunobri

Zaterdag 10 Oktober stond voor De Pein de altijd lastige uitwedstrijd tegen Zunobri op het programma. Een bekende tegenstander van de afgelopen jaren, vorig jaar in de zaal verloren de Peinders nog van de ploeg uit het Groningse Zuidhorn, en op het veld thuis wist de ploeg de punten wel thuis te houden.
De Pein wist kortgezegd dat het op voorhand al geen makkelijke middag zou worden, en moest het deze middag ook nog doen zonder 3 basisspelers. Jan Klooster, Kim Hoekstra en Anouk Maychrzak waren om verschillende redenen allemaal afwezig en dus was het puzzelen geblazen voor coach Jack Visser.

Daardoor mocht Wiebe Jeeninga net als afgelopen weekend zijn opwachting maken in de basis, en ook voor Hendrike Veenstra was een plekje in de basis weggelegd. Om 14:10 floot de jonge scheidsrecht M.Oldenburger voor het begin van de wedstrijd, op een door de wind sterk geteisterd sportpark in Zuidhorn. En zoals wel vaker deze competitie (lees meer)

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


09-10-2020 14:10:49 [Verslag] DTG E1 - De Pein E1

Hallo allemaal,

Dinsdagavond 6 oktober hebben wij de inhaalwedstrijd gespeeld bij DTG in Wijckel. We zijn om 17:00 uur vertrokken en het was best een stuk rijden met de auto. 
We hadden afgelopen zaterdag ook tegen DTG gespeeld, toen hebben we met 3 tegen 4 verloren. Het was nu ook weer een spannende wedstrijd. DTG maakt het eerste doelpunt en kort daarna nog één. We stonden nu met twee punten achter en toen volgde er een drinkpauze. Kort daarna kon Amira gelukkig een doelpunt maken. Helaas maakte DTG daarna weer een punt en stonden we weer met twee punten achter en hadden we een langere pauze. Toen we weer verder gingen maakte Jenthe een doelpunt en konden we weer inlopen. We speelden goed samen met ons team maar het lukte niet om nog een punt te maken. Helaas lukte het DTG wel en hebben we uiteindelijk met 2 tegen 4 verloren. Volgende keer beter!
Het regent de hele week maar gelukkig was het wel droog tijdens de wedstrijd.

Groetjes Isa Mare Jacobi

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


06-10-2020 21:10:48 De Pein ditmaal wel langs Veenwouden

Voor KC De Pein 1 stond er afgelopen weekend een interessant affiche op het programma. De ploeg mocht het namelijk opnemen tegen Veenwouden 1, waar het vorig jaar een tamelijk beschamende nederlaag leed. Deze zaterdag was er dus de kans op revanche.

Van de spelers die destijds aan de wedstrijd mochten beginnen, waren er slechts 3 (Britta Rozema, Marrit de Vries & Hidde Altena) die er ook ditmaal vanaf het eerste fluitsignaal bij waren. De Pein moest het deze week doen zonder Pieter Faber, zijn plekje werd ingevuld door een sterk spelende Wiebe Jeeninga. De vakken waren hierdoor enigszins door elkaar gehusseld. In de 1e aanval begonnen: (lees meer)

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


28-09-2020 20:09:46 Verslagen van de E’s!!!

Wij krijgen nu wekelijks een verslag van de E's binnen.

Superleuk!


Afgelopen zaterdag speelden de E's in Gorredijk.

Lees hier het verslag van Jenthe.

 

Een week eerder speelden de E's in Jubbega. Ook Bram zijn verslag staat nu op de site.

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


27-09-2020 23:09:32 De Pein worstelt zich langs WIK’34

Zaterdag 26 September, stond de eerste en ook enige echte ‘’Peindei’’ op het programma. Als eerste kreeg het 2e een lesje in effectiviteit van een zeer zuiver schietend De Granaet 3: 13-23.Klein aandachtspuntje voor de jonge ploeg is wel het nemen van strafworpen, er werden er deze middag namelijk 6 gemist. En ook bij de andere teams bleek het nemen van de 2.5 meter worp niet altijd even gemakkelijk.

Het 3e team speelde na afloop van het 1e nog tegen een verbaal sterk acterend De Waterpoort 2. Na een gelijk opgaande strijd trokken de Snekers uiteindelijk toch aan het langste eind: 10-13.

Bekijk hier alle (bij Antilopen) bekende Pein uitslagen en het aanstaande programma.

Pein 1 - WIK'34 1

Om 15:00 floot scheidsrechts B.Brands in voor het begin van de wedstrijd die achteraf zeker niet de schoonheidsprijs zou krijgen. De Pein schoot uit de startblokken en binnen een mum van tijd stond de ploeg op 2-0 door doelpunten van Marrit de Vries & Pieter Faber. Daarna kwam er echter zand in de motor, het 2e aanvalsvak had erg veel moeite om tot goede kansen te komen en voerde de gemaakte afspraken ook niet op een juiste manier uit. Sjolke Dupon bracht De Pein nog wel op 3-0 maar daarna zakte het niveau heel ver weg. WIK’34 kon zelfs terugkomen tot 3-3, waarna ook het andere vak van De Pein opeens moeite kreeg met het creëren en het daarnaast afmaken van kansen. Voor de pauze liep De Pein nog wel uit tot 6-3 middels doelpunten van: Sjolke Dupon, Marrit de Vries & Britta Rozema. Maar het was op een paar uitzonderingen nagelaten niet al te best, zacht uitgedrukt.

(lees meer)

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


20-09-2020 22:09:22 De Pein sleept punt uit het vuur tegen WWC

Lang leek het erop dat De Pein, ondanks dat het tactisch een prima wedstrijd speelde met lege handen achter zou blijven. Maar Marrit de Vries bezorgde de ploeg van Jack Visser, met een afstandschot in de laatste minuut toch nog een meer dan verdiend punt.
De Pein was deze zaterdag 19 september al vroeg op de dag afgereisd naar het pittoreske Mantgum. Hier werd om 13:45 al het startsein gegeven voor de 2de topper op rij voor De Pein. En na het verlies van vorige week, ook gelijk een zogeheten 4 puntenwedstrijd zo vroeg in het seizoen. De Pein koos er deze middag voor om, achter te verdedigen en zo het spel van WWC te ontregelen. De schotkracht die de ploeg uit Mantgum in de eerste 2 competitiewedstrijden getoond had werd hierdoor ontregelt. In de 1e helft was het spel van De Pein echter nog erg slordig, aanvallend had De Pein het erg lastig met de druk die WWC gaf, en hierdoor kwam de ploeg amper tot goed lopende aanvallen. Door enkele versierde (en benutte) strafworpen van: Britta Rozema 2x & Hidde Altena. En in het andere vak doelpunten van Pieter Faber 2x, Jan Klooster & Marrit de Vries, kon de ploeg aanhaken tot 7-7 hierna sloeg WWC echter toch nog een gaatje net voor de pauze.

De ruststand werd hierdoor bepaald op 9-7. In de rust besloot coach Jack Visser in te grijpen. Hendrike Veenstra (die overigens belangrijk was met 2 doelpunten) en routinier Marten Koop van der Velde werden gebracht, en Jan Klooster maakte de oversteek naar het andere vak. Dit zorgde ervoor dat er aanvallend wat meer stootkracht kwam & De Pein in de rebound wat meer te vertellen had. Dit leek zijn effect te hebben, totdat De Pein op 11-9 een cruciale strafworp miste, en vlak daarna WWC uitliep naar 13-10. Het pleit leek beslecht voor de Peinders, maar toen werd er een heus slotoffensief ingezet. Hidde Altena & Pieter Faber, maakten respectievelijk de 13-11 en 13-12. En in de zenuwslopende slotfase met kansen over en weer bepaalde Marrit de Vries, de eindstrand uiteindelijk op 13-13. WWC kreeg hierna nog 1 aanval om er met de overwinning van door te gaan, maar slaagde hier niet in. Beide ploegen namen zo een terecht punt mee naar huis.

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


18-09-2020 15:09:13 Komend weekend alles op zaterdag en verslagen met vertraging

Aankomend weekend worden alle wedstrijden van KC de Pein op zaterdag gespeeld.

het eerste en tweede reizen af naar Mantgum om daar tegen WWC te spelen terwijl later op de middag het derde speelt in Gorredijk.

Bekijk het hele programma op de competitie pagina: https://kcdepein.nl/competitie/antilopen.html 

de jeugd speelt in de ochtend (B1 en A1 thuis) en daarmee is alles wel benoemd. De wedstrijd van het vierde team is namelijk afgezegd vanwege een complete terugtrekking van de tegenstander.

 

Naast deze vooruitblik kijken we nog even terug. Er zijn namelijk verslagen binnen gekomen welke nog niet geplaatst waren:

Pein 1 - SDO 1 van zondag 13 september: verslag

VZK/Donkerbroek/DIO/ODIS A2 - Pein A1 van donderdag 10 september:verslag door Marije

Pein E1 tegen LDODK van zaterdag 5 september:verslag door Isa

Pein E1 tegen WK van zaterdag 19 september: verslag door Bram

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport