logo

19-09-2022 21:09:56 KC De Pein trekt zege tegen Olympia (T) over de streep.

Je hebt wel eens van die wedstrijden met twee totaal verschillende helften, die desondanks toch wel degelijk in hetzelfde uur plaatsvinden. Afgelopen zaterdag was dit bij Olympia (T) – KC De Pein het geval.

Beide ploegen waren het seizoen met een nederlaag begonnen. De thuisploeg werd op maandagavond afgedroogd door DWA/ARGO (21-10) en de Peinders gaven de zege tegen Joure weg. De 2e teams van beide ploegen hadden laten zien dat de barre weeromstandigheden deze zaterdag een grote invloed op het spel uitoefenden. Waar het 2e uiteindelijk toch knap de zege binnenhaalde (5-9), was het daarna aan het vlaggenschip om deze week wel de punten te pakken.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


12-09-2022 21:09:13 KC De Pein laat zege tegen Joure glippen.

Voor KC De Pein stond zaterdag 10 september de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 22/23 op het programma. Tegenstander was Joure, een welbekende tegenstander aangezien er vorig jaar in de zaal in een oefenwedstrijd nipt van was gewonnen.

Maar bij KC De Pein hebben enkele veranderingen plaatsgevonden afgelopen zomer. Alle Harm de Jong koos ervoor om terug te keren bij zijn jeugdclub KV Wêz Handich/DOW/TFS en Britta Rozema is nog herstellende van een knieblessure. Mede hierdoor maakten Sjolke Dupon, Deborah van der Meulen en Anouk Maychrzak haar opwachting in de basis.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


17-07-2022 21:07:21 Op naar het nieuwe seizoen 2022-2023!

Na de dubbele promotie (vled+zaal) van zowel Pein 1 als Pein 2 gaan we na de zomerstop weer fanatiek van start met het nieuwe seizoen.

De brede selectie van Pein 1, 2 en 3 zal vanaf dinsdag 23 augustus de trainingen weer hervatten en naast Jack Visser zal dan een nieuw gezicht staan. Rienk Otter uit Drachten zal als assistent-trainer aansluiten bij KC de Pein. Rienk heeft ervaring vanuit KV Drachten en recentelijker nog bij OKO.

De Pein 1 en 2 zullen op het veld volledig op de zaterdag gaan spelen en uitkomen in de (reserve) derde klasse. De Pein 3 blijft op de zondag in het wedstrijdkorfbal spelen.

We wensen de selectie, Jack en Rienk veel succes en plezier toe komend seizoen en tot ziens in augustus; op het veld... of op Ameland!

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


01-07-2022 15:07:29 Genieten van korfbal in De Pein

Met deze kop opende de Drachtster Courant het artikel over ons jeugdtoernooi op de voorpagina van 29 juni jl. Het was inderdaad genieten. De jeugdtoernooicommissie kijkt dan ook met volle tevredenheid terug op het 72e jeugdtoernooi.

We willen alle deelnemende teams, hun coaches, de scheidsrechters en alle vrijwilligers, die ervoor gezorgd hebben dat het een onvergetelijke en zeer geslaagde dag werd, heel erg bedanken voor hun bijdrage. Dat geldt ook voor de vele sponsoren, het Sake Sietzes Reindersma Fonds, Dorpsbelang Opeinde, Provinsje Fryslân en Gemeente Smallingerland (budget Sportakkoord). Bedankt voor jullie bijdragen!

Tot slot willen we alvast de datum van ons jeugdtoernooi van volgend jaar bekend maken. Dat is zaterdag 24 juni 2023.

 

De jeugdtoernooicommissie,

Evie, Anneke, Marrit, Koop en Janco

Janco Akkerman - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


25-06-2022 18:06:16 Het 72e jeugdtoernooi zit er weer op!

Foto: samenwerking tussen de teamspelers, hier bij Oerterp.

Ook het middagprogramma is inmiddels afgelopen en het Sportpark loopt langzaam maar zeker weer leeg, na een fantastisch verlopen dag. Helaas vielen er in de middag een aantal buien, maar elke keer werd het weer droog en kwam het zonnetje weer te voorschijn. Voor het eerst waren er ook 4 G-teams die acte de presence gaven en dat was voor herhaling vatbaar. Het fanatisme spat er vanaf en dat is mooi om te zien!

Voor het behendigheidsspel werden de nodige vaardigheden getest; boogschieten, vuur maken en bovenal: samenwerken. 

Bekijk hier de uitslagen en de standen.

De foto's van het behendigheidsspel vind je hier.

Foto's van de wedstrijden die in de middag gespeeld zijn, via deze link.

Graag tot volgend jaar!

Wedstrijdleiding - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


25-06-2022 16:06:18 Meer, meer, meer foto's!

Meer foto's van het ochtendprogramma! Gemaakt door Martine van Veen. Bekijk ze hier.

Wedstrijdleiding - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


25-06-2022 13:06:45 Van ochtend naar middag

Foto: fanatiek zoekende kinderen in het grabbelbad.

Onder perfecte weersomstandigheden heeft het ochtendprogramma zich de afgelopen uren afgespeeld. Na 2 jaar van afwezigheid kunnen we spreken van een geslaagde rentree van het grootste jeugdtoernooi van het Noorden. De uitslagen en standen van het ochtendprogramma staan nu online. Evenals de foto's van het ochtendprogramma.

De veldombouwers zijn nu druk bezig met het verleggen van de velden, zodat we ons op kunnen maken voor het middagprogramma!

Wedstrijdleiding - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


25-06-2022 12:06:55 Spektakel met optreden Coolkids Party

Wat een feest was het tijdens het optreden van de Coolkids Party! Springen, dansen, hossen en van links naar rechts. Het kwam allemaal voorbij. 

Bekijk hier de foto's: https://photos.app.goo.gl/yEBBxHpLS7yGK8E57

Wedstrijdleiding - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


25-06-2022 12:06:49 Kangoeroe evenement

Een dikke 150 kangoeroes werkten zich vanochtend in het zweet op het traditionale kangoeroe evenement. Maarliefst 15 rondes aan spelletjes werden fanatiek afgerond, waarna er met zen allen in een heeeeele grote kring nog even lekker gedanst kon worden. Aan de foto's is vast te zien welk liedje er gespeeld werd ;)

Bekijk hier de foto's van de Kangoeroes: https://photos.app.goo.gl/mp41T7WjBwX87RV1A

Wedstrijdleiding - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


22-06-2022 12:06:04 Wijzigingen teams en scheidsrechters jeugdtoernooi

Er zijn een aantal wijzigingen voor wat betreft de deelnemende teams en de scheidsrechters.

Deze wijzigingen zijn of zullen zeer binnenkort worden verwerkt op de site van het jeugdtoernooi www.kcdepein.nl/jeugdtoernooi Daarna klikken op "Standen" of "Programma" v.w.b. de teams. De scheidsrechters kunnen hun wedstrijden vinden onder "Programma". Wanneer je jouw naam hebt gevonden, kun je daar op klikken en daarna zie alle door jou te fluiten wedstrijden.

Wij adviseren coaches en scheidsrechters om vlak voor aanvang van het toernooi nog eens hun wedstrijden te checken voor de (eventuele) laatste wijzigingen.

 

 

Janco Akkerman - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport