logo

27-09-2020 23:09:32 De Pein worstelt zich langs WIK’34

Zaterdag 26 September, stond de eerste en ook enige echte ‘’Peindei’’ op het programma. Als eerste kreeg het 2e een lesje in effectiviteit van een zeer zuiver schietend De Granaet 3: 13-23.Klein aandachtspuntje voor de jonge ploeg is wel het nemen van strafworpen, er werden er deze middag namelijk 6 gemist. En ook bij de andere teams bleek het nemen van de 2.5 meter worp niet altijd even gemakkelijk.

Het 3e team speelde na afloop van het 1e nog tegen een verbaal sterk acterend De Waterpoort 2. Na een gelijk opgaande strijd trokken de Snekers uiteindelijk toch aan het langste eind: 10-13.

Bekijk hier alle (bij Antilopen) bekende Pein uitslagen en het aanstaande programma.

Pein 1 - WIK'34 1

Om 15:00 floot scheidsrechts B.Brands in voor het begin van de wedstrijd die achteraf zeker niet de schoonheidsprijs zou krijgen. De Pein schoot uit de startblokken en binnen een mum van tijd stond de ploeg op 2-0 door doelpunten van Marrit de Vries & Pieter Faber. Daarna kwam er echter zand in de motor, het 2e aanvalsvak had erg veel moeite om tot goede kansen te komen en voerde de gemaakte afspraken ook niet op een juiste manier uit. Sjolke Dupon bracht De Pein nog wel op 3-0 maar daarna zakte het niveau heel ver weg. WIK’34 kon zelfs terugkomen tot 3-3, waarna ook het andere vak van De Pein opeens moeite kreeg met het creëren en het daarnaast afmaken van kansen. Voor de pauze liep De Pein nog wel uit tot 6-3 middels doelpunten van: Sjolke Dupon, Marrit de Vries & Britta Rozema. Maar het was op een paar uitzonderingen nagelaten niet al te best, zacht uitgedrukt.

(lees meer)

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


20-09-2020 22:09:22 De Pein sleept punt uit het vuur tegen WWC

Lang leek het erop dat De Pein, ondanks dat het tactisch een prima wedstrijd speelde met lege handen achter zou blijven. Maar Marrit de Vries bezorgde de ploeg van Jack Visser, met een afstandschot in de laatste minuut toch nog een meer dan verdiend punt.
De Pein was deze zaterdag 19 september al vroeg op de dag afgereisd naar het pittoreske Mantgum. Hier werd om 13:45 al het startsein gegeven voor de 2de topper op rij voor De Pein. En na het verlies van vorige week, ook gelijk een zogeheten 4 puntenwedstrijd zo vroeg in het seizoen. De Pein koos er deze middag voor om, achter te verdedigen en zo het spel van WWC te ontregelen. De schotkracht die de ploeg uit Mantgum in de eerste 2 competitiewedstrijden getoond had werd hierdoor ontregelt. In de 1e helft was het spel van De Pein echter nog erg slordig, aanvallend had De Pein het erg lastig met de druk die WWC gaf, en hierdoor kwam de ploeg amper tot goed lopende aanvallen. Door enkele versierde (en benutte) strafworpen van: Britta Rozema 2x & Hidde Altena. En in het andere vak doelpunten van Pieter Faber 2x, Jan Klooster & Marrit de Vries, kon de ploeg aanhaken tot 7-7 hierna sloeg WWC echter toch nog een gaatje net voor de pauze.

De ruststand werd hierdoor bepaald op 9-7. In de rust besloot coach Jack Visser in te grijpen. Hendrike Veenstra (die overigens belangrijk was met 2 doelpunten) en routinier Marten Koop van der Velde werden gebracht, en Jan Klooster maakte de oversteek naar het andere vak. Dit zorgde ervoor dat er aanvallend wat meer stootkracht kwam & De Pein in de rebound wat meer te vertellen had. Dit leek zijn effect te hebben, totdat De Pein op 11-9 een cruciale strafworp miste, en vlak daarna WWC uitliep naar 13-10. Het pleit leek beslecht voor de Peinders, maar toen werd er een heus slotoffensief ingezet. Hidde Altena & Pieter Faber, maakten respectievelijk de 13-11 en 13-12. En in de zenuwslopende slotfase met kansen over en weer bepaalde Marrit de Vries, de eindstrand uiteindelijk op 13-13. WWC kreeg hierna nog 1 aanval om er met de overwinning van door te gaan, maar slaagde hier niet in. Beide ploegen namen zo een terecht punt mee naar huis.

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


18-09-2020 15:09:13 Komend weekend alles op zaterdag en verslagen met vertraging

Aankomend weekend worden alle wedstrijden van KC de Pein op zaterdag gespeeld.

het eerste en tweede reizen af naar Mantgum om daar tegen WWC te spelen terwijl later op de middag het derde speelt in Gorredijk.

Bekijk het hele programma op de competitie pagina: https://kcdepein.nl/competitie/antilopen.html 

de jeugd speelt in de ochtend (B1 en A1 thuis) en daarmee is alles wel benoemd. De wedstrijd van het vierde team is namelijk afgezegd vanwege een complete terugtrekking van de tegenstander.

 

Naast deze vooruitblik kijken we nog even terug. Er zijn namelijk verslagen binnen gekomen welke nog niet geplaatst waren:

Pein 1 - SDO 1 van zondag 13 september: verslag

VZK/Donkerbroek/DIO/ODIS A2 - Pein A1 van donderdag 10 september:verslag door Marije

Pein E1 tegen LDODK van zaterdag 5 september:verslag door Isa

Pein E1 tegen WK van zaterdag 19 september: verslag door Bram

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


07-09-2020 20:09:34 De Pein pakt volle buit in seizoensouverture

Exact 190 dagen duurde het, voordat het vlaggenschip van KC De Pein weer eens een officiële wedstrijd mocht spelen. Dit allemaal door het inmiddels welbekende corona-virus. En in die lange periode is er veel veranderd binnen de spelersgroep. In de basisacht stonden deze zondag een aantal nieuwe gezichten. Sjolke Dupon, Marieke Faber & Anouk Maijchrzak hebben de overstap gemaakt vanuit de junioren, en Kim Hoekstra heeft na een kort intermezzo bij buurvereniging Quick’21 gekozen voor een terugkeer bij de geelhemden. Dit allemaal zorgt ervoor, dat dit jaar de gemiddelde leeftijd 21 jaar is! Kortom een bijzonder jong team, welke dit jaar wederom onder leiding van Jack Visser maar 1 doelstelling kent: Promotie.

De 1e horde die hierbij genomen moest worden was: Vitesse uit het Drentse Beilen. Op deze regenachtige/grijze zondag begon de Roel Dupon uw Timmerman /Autovakmeester Jeeninga – combinatie met de volgende 8 namen. In de aanval: Jan Klooster, Pieter Faber, Marieke Faber & Anouk Maijchrzak. En in de 1e verdediging namen: Sjolke Dupon, Hidde Altena, Marrit de Vries & Kim Hoekstra plaats. Om 14:30 floot oude bekende Christiaan Schaafsma (die overigens uitstekend floot) in voor het begin van de wedstrijd. En vanaf de 1e minuut was al duidelijk met welke intenties de equipe van Jack Visser naar Beilen was afgereisd. Er werd verdedigend veel druk gegeven en aanvallend werden vele kansen gecreëerd, dit resulteerde in een vlotte 0-2 voorsprong (doelpunten Pieter Faber en Jan Klooster). Het andere vak bleek meer moeite te hebben met het afmaken van kansen. Er werd zeker in de 1e helft teveel gezocht naar de 1 tegen 1, en de bal werd te vaak in de zogeheten trechter gepompt. Hierdoor kon Vitesse aanhaken tot 2 – 4 hierna liep De Pein echter uit, door doelpunten van Hidde Altena, Marrit de Vries, Pieter Faber en Anouk Maijchrzak naar een ruststand van 2-8.

Tijdens de thee hamerde Jack Visser nogmaals erop dat er beter afgerond moest worden en dat het spel vaker verlegd moest worden. Dit werd de 2e helft uitstekend opgepakt en De Pein liep vlot uit naar een 3-12 voorsprong. Vitesse sputterde nog wel wat tegen maar toen Pieter Faber (uiteindelijk topscoorder met 5 treffers) de 4-13 liet aantekenen bleek het verzet van de Drentenaren wel gebroken. Op 6-14 pakte Marieke Faber ook haar goaltje mee, waarmee alle 8 spelers van De Pein op het scoreformulier stonden. Hierna mochten Britta Rozema en Wiebe Jeeninga hun opwachting nog maken binnen de lijnen. Het slotakkoord bleek voor de heren middels doelpunten van: Hidde Altena, Wiebe Jeeninga & Jan Klooster werd de eindstand bepaald op 7-18. Een uitstekende teamprestatie, in een wedstrijd waarin De Pein als collectief uitstekend voor de dag kwam.

Volgende week staat de 2e wedstrijd alweer op het programma en wel tegen: ‘’angstgegner’’ SDO (S). Meteen een belangrijke wedstrijd in de strijd om de bovenste plekken dus voor ‘’De Peinders’’. Vorig jaar in de zaal werd er 2x nipt verloren van SDO, dus de geelhemden zijn dit keer gebrand op revanche. De wedstrijd begint om 14:30 op Sportpark Douwekamp in Opeinde. Het 1e kan ook alle steun gebruiken, dus publiek is dan ook van harte welkom!

De Pein 2 speelde op zaterdagochtend al zijn wedstrijd tegen De Parabool 5. Op de 12-18 overwinning was niets af te dingen. Ondanks een langzame start, het was 10.50 uur (!), kwamen de Peinders vooral na de pauze op stoom. De Peinders schoten op momenten met scherp en dat was ruim voldoende om bij de tegenstanders weg te lopen.
Volgende week komt Joure 2 naar Opeinde op de zaterdagmiddag.

De Pein 3 had eerder deze week nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Olympia 2. Op de woensdagavond hebben de Peinders waarschijnlijk te veel laten zien, want Olympia begon goed voorbereid aan de wedstrijd waarbij de Pein nog erg moest zoeken... pas op 7-0 kon Janco de score minder eenzijdig maken. Na de pauze begon het meer te draaien en werden de aanvallen omgezet in doelpunten. Die eerste slag kwam het derde echter niet meer te boven en de eindstand werd 18-8.

Het vierde 'verloor een punt' in Beilen (9-9). Het vierde team opent aanstaande zondag de eerste "Pein-snein".

bekijk alle (ook jeugd) uitslagen, standen en het programma op: https://kcdepein.nl/competitie/antilopen.html 

 

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


18-08-2020 08:08:57 Trainingstijden najaar 2020

Dit najaar zijn de trainingstijden als volgt:

Maandag:
18:30 - 19:30 A1 + B1 (hoofdveld KC de Pein)

Dinsdag:
17:00 - 18:00 E1 (hoofdveld)
18:30 - 19:30 D1 (hoofdveld)
20:00 - 21:30 Selectie (hoofdveld)

Vrijdag:
17:00 - 18:00 E1 (hoofdveld)
17:30 - 18:30 D1 (C-veld voetbal)
18:30 - 19:30 B1 (C-veld voetbal)
18:30 - 19:30 A1 (hoofdveld) 
20:00 - 21:30 Selectie (hoofdveld)

Wordt nog uitgebreid
laatste update 18-8-2020

deWITdePEIN - Algemeen | Teams | weekrapport


17-08-2020 22:08:09 Nieuwe regelgeving omtrent Sporten, Kleedkamers en de Kantine... waar moeten we aan voldoen

De update vanaf december 2021 staat hier: https://kcdepein.nl/nieuws/corona-maatregelen-december-2021.html 

Versie 29 september 2020

Update 29 september 2020: Vanaf vandaag zijn alle sportkantines gesloten en is er geen publiek meer welkom bij wedstrijden. De sport gaat 'gewoon' door, maar de voorwaarden worden strikter.

Uitzonderingen op publiek zijn alleen de chauffeurs bij uitwedstrijden van jeugdteams. In Opeinde is geen publiek toegestaan van de thuisclub.

Nadat halverwege mei de trainingen weer wat waren begonnen hebben we inmiddels te maken met een situatie waar we weer "gewoon" mogen korfballen, maar met allerlei extra maatregelen er om heen. Zoals ook bij de eerdere maatregelen gedurende de "lockdown" is onze belangrijkste drijfveer dat iedereen gezond kan blijven. 

Er is een tig pagina's tellend sportprotocol opgesteld door NOC NSF, dus we hebben een leidraad die uitvoerig is, maar natuurlijk ook weer op verschillende manieren te interpreteren zijn. 
Belangrijkste wat we wel 1 op 1 willen meegeven uit dit protocol is een pakkende zin die wij graag ook aan onze bezoekers willen meegeven: voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;

We proberen hieronder zo bondig mogelijk de situatie bij KC de Pein uit te leggen waar we de nieuwe regelgeving toepassen:

In het algemeen geldt dat voorafgaand aan een bezoek aan KC de Pein iedereen de volgende regels hanteert:

  • heb je klachten? Blijf thuis;
  • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan. dit geldt voor iedereen;
  • houd 1,5 m afstand tot personen van 18 jaar of ouder, alleen uitzondering tijdens het sporten en tot kinderen t/m 12 jaar;
  • vermijd drukte;
  • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • schud geen handen;
  • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;

Lees verder voor specifiekere punten

(lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


05-08-2020 21:08:17 Voorbereiding Senioren seizoen 2020-2021

Dinsdag 11 augustus starten we met een voorlopige selectie de voorbereiding van het nieuwe seizoen. 

We trainen vanaf dat moment iedere dinsdag en vrijdag om 20.00 uur (19.40 uur aanwezig in trainingstenue om materiaal klaar te zetten en de warming up te doen )

Programma:
Vrijdag 14 augustus training
Dinsdag 18 augustus
Vrijdag 21 augustus
Dinsdag 25 augustus
Vrijdag 28 augustus training

Oefenweekend op za/zondag 29/30 augustus in Bolsward.

Dinsdag 2 september oefenwedstrijd de Pein 1/ Wik 34 1 (tijd volgt)

Woensdag 3 september
Olympia 1/2 de Pein 2/3 (tijd volgt)

Vrijdag 4 september trainen.
Zaterdag 5 september start competitie.

deWITdePEIN - Algemeen | Competitie | weekrapport


24-06-2020 21:06:54 Besluit omtrent Amelandreisje 2020

Met pijn in ons hart hebben wij als club en organisatie van het Amelandreisje het besluit moeten nemen om dit jaar het Amelandreisje niet door te laten gaan.

Het is door de overheid opgelegde maatregelen simpelweg niet mogelijk om een Amelandreisje te organiseren.
De verantwoordelijkheid dragen om met 55 man een lang weekend naar Ameland te gaan is ondoenlijk. Dit jaar was voor het eerst (ooit) de aanmelding helemaal vol. De jeugd zal ook dit jaar niet naar Ameland afreizen.

Zwaar meegewogen is ook dat de mogelijkheden op de accommodatie en het eiland nog dermate beperkend zijn dat sowieso niet iedereen mee kan. Er kunnen nu minder mensen in Blierherne verblijven. De druk die naleving van de maatregelen met zich meebrengt zou tevens negatief bepalend zijn voor de sfeer.

Van alle afgewogen scenario’s was er geen enkele variant die een veilig en realistisch alternatief kon bieden voor de deelnemers. We hebben dit besluit met veel moeite genomen. We kijken met weemoed terug naar de geweldige voorgaande edities en we kijken hoopvol vooruit naar het 2021 Amelandreisje voor jeugd en senioren.

De personen die zich opgegeven hebben worden persoonlijk nog benaderd door de commissie.

Namens amelandreisje-commissie en bestuur KC de Pein

deWITdePEIN - Amelandreisje | weekrapport


22-06-2020 15:06:55 Leon Simons komt naar KC de Pein voor speciale vrienden- en vriendinnentrainingen

Niemand minder dan recordinternational Leon Simons (tevens huidige Bondscoach U19) komt op vrijdag 26 juni naar Opeinde om de laatste veldtraining van onze jeugdteams een speciaal tintje te geven.

In het kader van de #Korfbalzomer vinden deze week de vrienden- en vriendinnentrainingen plaats.
Zo ook bij KC de Pein in Opeinde wordt dit moment aangegrepen om de korfbalsport te promoten.
Vrijdag 17.15 - 18.15 uur is het aan de pupillen om allemaal een vriendje of vriendinnetje mee te nemen en samen met Leon er een mooie training van te maken. 
18.30 - 19.30 uur zijn de aspiranten aan de beurt om ook hun vrienden enthousiast te maken voor de korfbalsport.

Wij kijken uit naar de trainingen van Leon!

Door de Corona-maatregelen vanuit nationale en lokale overheid is publiek helaas niet welkom bij deze trainingen.

Houd er rekening mee dat er foto’s en/of video opnames gemaakt kunnen worden. Spelers en/of ouders worden hierover geïnformeerd.


(foto door fotograaf Marco Spelten korfbalfoto.nl)

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


29-05-2020 22:05:12 Perspectief voor seizoen 2020-2021… en daarna

De korfbalwereld en dus ook KC de Pein ziet in alle berichtgevingen een perspectief waarop we verder kunnen bouwen.

Er mag weer getraind worden en dat doen we fanatiek! De jeugd tot en met 18 jaar krijgt vanaf 1 juni meer vrijheden om “gewoon” te trainen en ook de competitie lijkt in september dit jaar gewoon weer opnieuw te beginnen.
De veldcompetitie is gelijk aan die van vorig jaar, dus de tijd heeft simpelweg een jaar stilgestaan zou je zeggen… niets is minder waar. (lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen | Teams | weekrapport