logo

03-04-2023 21:04:15 De Pein sluit zaalcompetitie af met benauwde zege.

Er waren in het afgelopen weekend nogal wat wedstrijden waar beslissingen moesten vallen in de zaalcompetitie 22/23. Neem bijvoorbeeld de spannende ontknoping in de 2e klasse A of de bizarre degradatiestrijd in de 1e klasse B. In de 3e klasse A was toen De Pein begon aan de wedstrijd tegen Vitesse (B) vrijwel alles al gespeeld voor de geelhemden. Promotie was ondanks een heel knap zaalseizoen niet meer mogelijk en dus kon De Pein de laatste wedstrijd vrijuit spelen. Ook voor tegenstander Vitesse (B) stond er niks meer op het spel, kortom; alle ingrediënten voor een leuk potje op de zaterdagavond.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


25-03-2023 16:03:39 G-teams gezocht

Voor ons jeugdtoernooi op 24 juni zijn wij op zoek naar G-teams. Tot nu toe hebben zich hiervoor drie teams aangemeld.

De G-teams zullen aantreden tijdens het middagprogramma van ons toernooi, dat start om 14.15 uur.

Voor verdere informatie en aanmelding: jeugdtoernooi@kcdepein.nl

De jeugdtoernooicommissie van KC De Pein

Janco Akkerman - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


25-03-2023 16:03:34 73e Jeugdtoernooi KC De Pein

Zoals reeds eerder bekend gemaakt zal ons jeugdtoernooi dit jaar plaatsvinden op zaterdag 24 juni.

Voor deze editie hebben zich 23 verenigingen aangemeld met totaal 119 teams. Voor het Kangoeroe-evenement zijn tot nu toe 77 kinderen aangemeld.Net als vorig jaar krijgen ook G-teams (spelers met een beperking) de mogelijkheid aan ons toernooi mee te doen. Er hebben zich hiervoor drie teams aangemeld. We hopen nog op meer teams, maar ook met drie teams zal het toernooi voor hen door kunnen gaan.

Voorgaande jaren was het “Grabbelbad” voor de pupillen een groot succes. De toernooicommissie heeft daarom besloten deze activiteit dit jaar weer te organiseren. Voor deze jongste jeugd zal tevens, na het grote succes van vorig jaar,  een optreden worden verzorgd door Coolkids Party www.coolkidsparty.nl Voor de aspiranten en junioren is er weer een behendigheidsspel.

Ons toernooi vraagt ieder jaar een grote inspanning van de toernooicommissie en van de vele vrijwilligers, waar we gelukkig altijd zonder problemen een beroep op kunnen doen. De voorbereidingen zijn dus in volle gang. Wij als commissie vertrouwen erop dat de vrijwilligers die binnenkort benaderd worden hun medewerking (weer) zullen toezeggen.

Voorts willen we alle eigen jeugdleden, hun ouders en alle seniorenleden er alvast op attenderen 24 juni vrij houden.

Voor meer informatie over ons toernooi zie: http://jeugdtoernooi.kcdepein.nl/

De jeugdtoernooicommissie,

Evie, Anneke, Marrit, Koop en Janco

 

 

 

 

Janco Akkerman - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


20-03-2023 22:03:03 De Pein verliest topper tegen It Fean/Boelenslaan.

Zaterdag 18 maart was het voor het vlaggenschip van KC De Pein erop of eronder. Na de nederlaag tegen WSS had de ploeg alleen bij winst nog kans op promotie naar de 2e klasse.

In de uitwedstrijd werd er een gedenkwaardige ruime zege geboekt, maar toen lagen de papieren er wel anders voor. De Pein was tot op het bot gemotiveerd na een destijds roerige week en It Fean mistte enkele belangrijke spelers. Op deze zaterdag waren beide ploegen wel weer compleet en voor een bom volle sporthal in Houtigehage kon de wedstrijd na de spelerspresentatie (met dank aan Thomas, zonder werkende microfoon) iets later dan gepland, beginnen.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


13-03-2023 21:03:42 Zure nederlaag De Pein bij WSS.

Je hebt wel eens van die wedstrijden waar men over een aantal jaar nog over spreekt. Afgelopen zaterdag 11 maart 2023 was misschien wel zo’n wedstrijd. Het was één van de vele wedstrijden in de ruime historie tussen WSS en De Pein. Zoals ook al in de heenwedstrijd bleek kunnen de gemoederen dan nog wel eens hoog oplopen. En de belangen waren groot, want samen met It Fean/Boelenslaan stonden beide ploegen bovenaan in de 3eklasse A. De wedstrijd had vervolgens alles wat je ervan mocht verwachten.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


03-03-2023 19:03:14 Sietse Dijkstra hoofdtrainer KC de Pein 2023-2024

De TC en het bestuur van KC de Pein is verheugd mede te delen dat voor komend seizoen Sietse Dijkstra vastgelegd is als nieuwe hoofdtrainer van KC de Pein.

Na enkele goede gesprekken bleken de vereniging en de oefenmeester uit Harkema prima bij elkaar te passen en was de klik ook snel gevonden. Sietse is momenteel trainer/coach van DTS en is in de regio een bekend gezicht waarbij ook Olympia, OKO en Wez Handich op zijn CV staan.

Met de aanstelling van de 38-jarige Dijkstra hebben we alle vertrouwen in een vruchtbare samenwerking voor enkele jaren. De jonge selectie heeft nog veel groeipotentieel en is nu ook nog volop in de race voor de promotieplek(ken) in de zaal. Dijkstra zal zijn gedrevenheid en positivisme prima bij de Pein kwijt kunnen.

Op afzienbare tijd hopen we verdere mededelingen omtrent technisch kader te kunnen geven.
Voor nu laten we het eerst bij;

Tige wolkom by de klup Sietse!


Bestuur en TC KC de Pein

deWITdePEIN - Algemeen | weekrapport


19-02-2023 18:02:19 De Pein worstelt zich langs Roreko

Lang leek het erop dat het gemiddelde lengteverschil van zo’n 15 centimeter De Pein op zou breken tegen het Drentse Roreko. Toen de stofwolken opgetrokken waren, kon de thuisploeg uiteindelijk toch 2 zwaarbevochten punten bijschrijven.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


06-02-2023 21:02:34 De Pein kent weinig problemen met Zunobri.

Zaterdag 4 februari stond voor De Pein de eerste returnwedstrijd op het programma voor het vlaggenschip van de geelhemden. De heenwedstrijd werd dan wel ruim gewonnen (32-8), maar coach Jan van der Heide waarschuwde meerdere malen om de ploeg uit Zuidhorn niet te onderschatten en met dezelfde scherpte aan te treden als in andere wedstrijden. De uitploeg verloor afgelopen jaar veel spelers uit het 1e en is bezig om een nieuwe ploeg te bouwen. Voor De Pein zaak om hier dus geen punten te verliezen met daarbij ook in het achterhoofd dat de komende 4 wedstrijden tegen ploegen zijn die allemaal dicht bij de Peinders op de ranglijst staan.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


30-01-2023 21:01:38 De Pein zet zegereeks voort tegen Vitesse (Be).

In de voetbalwereld wordt vaak gesproken over een schokeffect wanneer een trainer/coach vervangen wordt en er daarna een zegereeks plaatsvindt. Maar ook in de korfbalwereld zie je dit fenomeen wel eens, want na overtuigende zeges op It Fean en Stadskanaal’74 stond voor De Pein nu de wedstrijd tegen Vitesse (Be) op het programma. Een tegenstander die niet onderschat mag worden, want ondanks dat de ploeg wat lager op de ranglijst staat vallen de uitslagen niet tegen dit jaar. En natuurlijk zou er bij De Pein sprake kunnen zijn van die onderschatting gezien de resultaten van afgelopen weken en vorig jaar (2x ruime winst competitie en 1x beker op de ploeg uit Beilen).  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


23-01-2023 21:01:41 Opnieuw ruime overwinning KC De Pein.

Precies 1 week na de eclatante zege van KC De Pein op koploper It Fean/Boelenslaan stond voor het vlaggenschip de ontmoeting met Stadskanaal’74 op het programma. Een bekende tegenstander, in de laatste paar seizoenen trof KC De Pein namelijk meerdere malen de blauwhemden uit Oost-Groningen. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport