logo

01-07-2022 15:07:29 Genieten van korfbal in De Pein

Met deze kop opende de Drachtster Courant het artikel over ons jeugdtoernooi op de voorpagina van 29 juni jl. Het was inderdaad genieten. De jeugdtoernooicommissie kijkt dan ook met volle tevredenheid terug op het 72e jeugdtoernooi.

We willen alle deelnemende teams, hun coaches, de scheidsrechters en alle vrijwilligers, die ervoor gezorgd hebben dat het een onvergetelijke en zeer geslaagde dag werd, heel erg bedanken voor hun bijdrage. Dat geldt ook voor de vele sponsoren, het Sake Sietzes Reindersma Fonds, Dorpsbelang Opeinde, Provinsje Fryslân en Gemeente Smallingerland (budget Sportakkoord). Bedankt voor jullie bijdragen!

Tot slot willen we alvast de datum van ons jeugdtoernooi van volgend jaar bekend maken. Dat is zaterdag 24 juni 2023.

 

De jeugdtoernooicommissie,

Evie, Anneke, Marrit, Koop en Janco

Janco Akkerman - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


25-06-2022 18:06:16 Het 72e jeugdtoernooi zit er weer op!

Foto: samenwerking tussen de teamspelers, hier bij Oerterp.

Ook het middagprogramma is inmiddels afgelopen en het Sportpark loopt langzaam maar zeker weer leeg, na een fantastisch verlopen dag. Helaas vielen er in de middag een aantal buien, maar elke keer werd het weer droog en kwam het zonnetje weer te voorschijn. Voor het eerst waren er ook 4 G-teams die acte de presence gaven en dat was voor herhaling vatbaar. Het fanatisme spat er vanaf en dat is mooi om te zien!

Voor het behendigheidsspel werden de nodige vaardigheden getest; boogschieten, vuur maken en bovenal: samenwerken. 

Bekijk hier de uitslagen en de standen.

De foto's van het behendigheidsspel vind je hier.

Foto's van de wedstrijden die in de middag gespeeld zijn, via deze link.

Graag tot volgend jaar!

Wedstrijdleiding - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


25-06-2022 16:06:18 Meer, meer, meer foto's!

Meer foto's van het ochtendprogramma! Gemaakt door Martine van Veen. Bekijk ze hier.

Wedstrijdleiding - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


25-06-2022 13:06:45 Van ochtend naar middag

Foto: fanatiek zoekende kinderen in het grabbelbad.

Onder perfecte weersomstandigheden heeft het ochtendprogramma zich de afgelopen uren afgespeeld. Na 2 jaar van afwezigheid kunnen we spreken van een geslaagde rentree van het grootste jeugdtoernooi van het Noorden. De uitslagen en standen van het ochtendprogramma staan nu online. Evenals de foto's van het ochtendprogramma.

De veldombouwers zijn nu druk bezig met het verleggen van de velden, zodat we ons op kunnen maken voor het middagprogramma!

Wedstrijdleiding - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


25-06-2022 12:06:55 Spektakel met optreden Coolkids Party

Wat een feest was het tijdens het optreden van de Coolkids Party! Springen, dansen, hossen en van links naar rechts. Het kwam allemaal voorbij. 

Bekijk hier de foto's: https://photos.app.goo.gl/yEBBxHpLS7yGK8E57

Wedstrijdleiding - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


25-06-2022 12:06:49 Kangoeroe evenement

Een dikke 150 kangoeroes werkten zich vanochtend in het zweet op het traditionale kangoeroe evenement. Maarliefst 15 rondes aan spelletjes werden fanatiek afgerond, waarna er met zen allen in een heeeeele grote kring nog even lekker gedanst kon worden. Aan de foto's is vast te zien welk liedje er gespeeld werd ;)

Bekijk hier de foto's van de Kangoeroes: https://photos.app.goo.gl/mp41T7WjBwX87RV1A

Wedstrijdleiding - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


22-06-2022 12:06:04 Wijzigingen teams en scheidsrechters jeugdtoernooi

Er zijn een aantal wijzigingen voor wat betreft de deelnemende teams en de scheidsrechters.

Deze wijzigingen zijn of zullen zeer binnenkort worden verwerkt op de site van het jeugdtoernooi www.kcdepein.nl/jeugdtoernooi Daarna klikken op "Standen" of "Programma" v.w.b. de teams. De scheidsrechters kunnen hun wedstrijden vinden onder "Programma". Wanneer je jouw naam hebt gevonden, kun je daar op klikken en daarna zie alle door jou te fluiten wedstrijden.

Wij adviseren coaches en scheidsrechters om vlak voor aanvang van het toernooi nog eens hun wedstrijden te checken voor de (eventuele) laatste wijzigingen.

 

 

Janco Akkerman - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


13-06-2022 20:06:48 De Pein neemt voorlaatste horde op weg naar kampioenschap.

Zaterdag 11 juni stond de returnwedstrijd van De Pein – WIK’34 op het programma in Damwoude. Dit omdat de vorige wedstrijd gespeeld werd in Opeinde gezien de veldverlichting op een doordeweekse avond bij WIK’34 niet echt optimaal is.Nadat de scheidsrechter er ook achter gekomen was dat de wedstrijd in Damwoude plaatsvond en arriveerde op het sportpark, kon de wedstrijd toch beginnen.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


01-06-2022 20:06:50 Invicta D1 - De Pein D1

De eerste retourwedstrijd van dit veldseizoen bracht de jeugdige toppers van de D1 naar Kollum om tegen de oranjehemden van Invicta D1 hun kunsten te laten zien. De coaches waren ondanks een kort nachtje vanwege gezellige avond Oerrock goed scherp en brachten dit over op de kinderen. Deze starten zeer scherp aangemoedigd door Romydie ondanks haar blessure graag mee wil om haar ploeggenoten aan te moedigen. Dit was niet tegen dovemansoren gericht en naar aan aantal mooi uitgespeelde aanvallen viel de 1-0 voor De Pein. Dat dit niet het laatste doelpunt was in de 1ste helft wist iedereen alleen duurde het wel lang voor er meer doelpunten volgenden. De ruststand van deze spannende wedstrijd was 2-1 voor de Pein.

Waar vorige week tegen de zelfde tegenstander het een zeer spannende wedstrijd bleef was hier vandaag geen sprake van want de 2de helft werd gestart met een vlug doelpunt van de geelzwarte brigade. De rest van de 2de helft werd er strak verdedigd en voorsprong langzaam uitgebouwd naar ene mooie 6-1 overwinning. Op de terugweg in de auto werd er dan ook druk gespeculeerd over de mogelijkheden om nogmaals kampioen te worden. Er werd bedacht dat dit alleen mogelijk was als alle wedstrijden werden gewonnen dit was dan ook de doelstelling voor het komende jaar.

 

Groetjes Jenthe

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | Teams | weekrapport


29-05-2022 20:05:28 KC De Pein neemt revanche op WWC

Zaterdag 28 mei stond voor vele Peinders al enkele weken met rood omcirkeld in de agenda, niet alleen vanwege het Oerrock-festival maar met name vanwege de wedstrijd tegen WWC.

Eerder dit seizoen leed het 1e daar namelijk haar tot nog toe enige (officiële) nederlaag dit seizoen waardoor er nog een rekening open stond. Destijds overblufte WWC de geelhemden met hun fysieke en directe spel en lieten de spelers zich uit de wedstrijd halen. Deze zaterdag was dat allemaal anders, de thuisploeg was gebrand om een resultaat te halen en liet daar de biertjes op het eerdergenoemde festival graag voor schieten. Dat was al te merken tijdens de voorbespreking, alle blikken stonden er geconcentreerd op en iedereen wist wat er vandaag te doen stond.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport