logo

30-04-2024 22:04:50 Wrap up 2e deel zaal: Pein 3 heeft de sleutel tot succes gevonden… alleen te laat

In de vorige wrap up van februari werd onze voortgang tot halverwege de zaalperiode geschreven, dus er gaan doorgaans een paar weken overheen.
 
17 maart werd de laatste zaalwedstrijd gespeeld door “Zondag 1” dus nu zo aan het einde van april een goed moment om nog eens terug te kijken op de tweede helft van de zaal.
 
(lees meer)

deWITdePEIN - Algemeen


08-04-2024 21:04:32 Dramatische seizoensopening KC De Pein.

We hadden dit verslag ook kunnen omschrijven in vier hele  Friese-woorden: ‘’It wie net best’’.

De inspiratie voor die quote komt bij de buren van Drachtster Boys vandaan die eerder dit seizoen ook roemloos onderuitgingen. De webmaster maakte vervolgens slechts 4 hele woorden vuil aan die afgang. Nou hebben we dit weekend wel meer teleurstellende prestaties gezien, op verschillende niveaus, dus laten we toch maar een poging doen. (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


18-03-2024 21:03:05 Inspiratieloos De Pein sluit zaalseizoen af met nederlaag.

In veel competities was het afgelopen weekend eentje van de (soms zelfs) bloedstollend spannende ontknopingen. Sommige teams beleefden de wedstrijden als de WK-finale van 2014 en andere teams hadden een niet al te fijne lange terugreis naar Friesland. Het was ook een weekend met toch wel enkele verrassingen. In de 3e klasse A was echter alles al beslist. De Pein had vorige week de titel al binnengehaald en dus zou De Pein in principe relatief rustig af kunnen sluiten tegen nummer 5 WWC. Dit gevoel was echter wat te veel aanwezig afgelopen zaterdag.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


12-03-2024 21:03:07 KC De Pein stelt titel veilig tegen KV Leeuwarden.

Je hebt wel eens van die gedenkwaardige ontknopingen in de sport: denk aan ‘’de eerste’’ van Max Verstappen,  de wereldtitel van Mathieu van der Poel en (helaas) ook de blamage van Ajax bij De Graafschap een aantal jaar geleden. Zover zou het in de 3e klasse A van het zaalseizoen 2023-2024 niet komen. Maar spannend was het wel afgelopen zaterdag in Leeuwarden. De goed gevulde hal zag een wedstrijd vol spanning en adrenaline, die uiteindelijk voor alle mensen met een geel-zwarte voorkeur goed afliep.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


05-03-2024 20:03:59 KC De Pein wint eerste halte richting kampioenschap overtuigend.

Na een maand februari waarin KC De Pein 1 welgeteld: 0 wedstrijden speelde. Stond er voor het vlaggenschip na de hervatting gelijk een hele belangrijke wedstrijd op het programma tegen DTL. Thuis had De Pein in een alleraardigste wedstrijd nipt verloren en mede door andere resultaten was dit eigenlijk voor beide ploegen een must-win geworden. Gelukkig bleek iedereen de maand zonder korfbal goed verteerd te hebben en hadden enkelen de ski’s weer (veilig) voor zaalschoenen inruilen.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


29-02-2024 10:02:36 Technische Staf KC De Pein verlengt contract voor seizoen 2024/2025.

Bestuur en TC van KC De Pein zijn blij te kunnen melden dat hoofdtrainer Sietse Dijkstra en trainer van het 2e team Dagmar de Wit-Rozema ook in het seizoen 2024/2025 voor de groep staan. Beide partijen zien nog voldoende potentie in de jonge spelers groep en willen de komende seizoen(en) graag verder omhoog kijken. Tijdens de evaluatie met de spelersgroep en TC bleek dat er ook binnen de groep zeer positief wordt gekeken naar de samenwerking tussen technische staf en spelers. De intentie is dan ook om de komende periode de groei door te zetten en als team, maar ook individueel, de ontwikkeling door te zetten naar een meerjarenplan.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


19-02-2024 12:02:18 De Pein 3 heeft zijn kampioenswedstrijd al gespeeld

…en we moeten de lezers helaas teleurstellen, die hebben we verloren.

 

Zoals al eerder beloofd zou halverwege de zaalcompetitie een wrap up van de eerste helft geschreven worden.
Het heeft wat langer geduurd, maar hier is ie dan!

(lees meer)

deWITdePEIN - Competitie | weekrapport


23-01-2024 21:01:17 De Pein draait pas laat warm tegen hekkensluiter.

Wedstrijden tussen een club uit de bovenste regionen en een hekkensluiter kunnen soms heel verrassend zijn, of spannend of allebei. Afgelopen zaterdag was het eigenlijk geen van beide, maar toch was het uiteindelijk de hoogst geklasseerde club die waarschijnlijk het minst te tevreden was. Dat maakt sport dan ook wel weer mooi; je weet nooit precies hoe het gaat lopen. Zelfs Mathieu van der Poel bleek afgelopen weekend een mens en ook PSV (in de eredivisie) bleek niet onverslaanbaar.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport


19-01-2024 15:01:28 Jeugdtoernooi KC De Pein 2024

Het jaarlijkse jeugdkorfbaltoernooi georganiseerd door KC De Pein zal dit jaar plaatsvinden

op 22 juni. De jeugdtoernooicommissie is inmiddels gestart met de voorbereidingen.

De uitnodigingen zijn vandaag (19 januari) verstuurd.

 

De jeugdtoernooicommissie,

Evie, Anneke, Marrit, Koop en Janco

Janco Akkerman - Algemeen | Jeugdtoernooi | weekrapport


14-01-2024 19:01:37 Missen van kansen breekt De Pein op tegen WWC.

Na een paar vrijaf weken stond er voor het vlaggenschip van KC De Pein in de eerste wedstrijd van 2024 gelijk een belangrijk affiche op het programma. Oude bekende WWC, dat 2 seizoenen geleden in de uitwedstrijd nog een ware plaaggeest bleek, was de eerste horde in de strijd om promotie. En ook deze zaterdag bleek maar weer eens; als je zelf de kansen niet maakt, dan doet de tegenstander dat uiteindelijk wel.  (lees meer)

HiddeAltena - Algemeen | Competitie | weekrapport