logo

29-11-2021 19:11:50 Overtuigende competitiestart De Pein 1

Exact 637 dagen geleden was het dat De Pein 1 een officiële zaalwedstrijd speelde, een gedenkwaardige wedstrijd destijds. DWA/Argo werd in een heuse thriller met 23-20 verslagen en het 1e leek nog alles kans te hebben op promotie naar de 3e klasse, niets bleek minder waar zo bleek achteraf, de reden is bij iedereen wel bekend. Wie weet wat dit zaalseizoen gaat gebeuren met diezelfde externe factor, maar daar hebben we verder niet veel invloed op. We hopen maar dat we de competitie, op wat voor wijze dan ook, uit kunnen spelen. Al was het maar omdat het traject dat inmiddels ingezet is anders weer vertraging oploopt, namelijk zo snel mogelijk promoveren naar hogere klasse(s). 

Maar goed, na een goede voorbereiding met prima wedstrijden maar uiteindelijk ietwat tegenvallende resultaten tegen ploegen die allemaal enkele klassen hoger spelen, stond dan 27 november 2021 de wedstrijd tegen Noveas op het programma. En bij de bespreking van coach Jack Visser bleek dat het vlaggenschip hier nog niet helemaal klaar voor was.De ervaren oefenmeester had inmiddels genoeg ervaring om te zien dat de focus er voor de wedstrijd absoluut niet was, veel spelers waren er niet echt bij met hun hoofd en leken ook weinig zin te hebben in de wedstrijd. Wat natuurlijk niet meehielp was de persconferentie van afgelopen vrijdag en de daarbij horende onzekerheid en het feit dat DTL 2 het niet voor elkaar kreeg om 8 spelers in het veld te krijgen voor een wedstrijd tegen De Pein 2, waardoor er dus geen wedstrijd voorafgaande aan de wedstrijd van het 1e was. En wat ga je dan doen? Juist, een beetje te relaxt de wedstrijd in.

Maar dat alles mocht natuurlijk geen excuus zijn voor de 1e helft die De Pein op de mat legde. Op zich ging bij vlagen nog niet eens zo slecht, zo liep De Pein vrij vlot uit naar 10-4, maar gezien de tegenstander had het spel en daarbij de score echt wel wat ruimer mogen zijn. Echter waren er te weinig spelers die haar niveau haalden en bleef frustratie, naar elkaar, de scheidsrechter en naar de kant, de overhand houden. Tot overmaat van ramp werd voor de rust ook nog 12-8 uit wederom een vrije bal van de dames van Noveas (iets wat net wat te vaak gebeurde) op het scorebord gezet. Veel spelers wisten al wat hen toen te wachten stond in de rust: de donderspeech van Jack Visser.Dit viel echter nog enigszins mee, wel werden er duidelijke afspraken gemaakt en werd er besloten om niet meer commentaar te leveren op wie dan ook (ook al was het dan terecht of niet). Er werd ook besloten om zo’n dikke 20 minuten voor tijd Dagmar de Wit-Rozema en Pieter Faber te brengen in het 1e verdedigs-vak om te zorgen voor iets meer afwisseling.

In de 2de helft wierp dit zijn vruchten wel af, er werd dit keer wel wat beter geschoten dan in de 1e helft en Noveas haalde ook het niveau niet meer van de eerste helft. Met name Martein Visser had het vizier deze zaterdag op scherp staan getuige zijn 12 doelpunten. De Pein liep mede daardoor vlot uit naar 23-11, waarna het nog zo’n 10 minuten had om dan eindelijk de grens van 30 doelpunten te halen. Dit lukte na een aantal pogingen dan toch eindelijk wel toen Alle Harm de Jong met zijn 7de doelpunt de 30-13 liet aantekenen. Noemenswaardig was nog dat iedereen deze wedstrijd minimaal één doelpunt aan liet tekenen, waaronder ook invallers Dagmar Rozema en Pieter Faber. Uiteindelijk werd de wedstrijd besloten op 31-14, een prima start van de competitie dus.

Wat de ploeg hier uiteindelijk aan heeft zullen we dus pas later weten, of De Pein komend weekend weer aan mag treden is nog afhankelijk van het besluit van de KNKV.

Dan nog over naar de wedstrijd van het 2e, of nou ja ‘’wedstrijd’’. Want DTL 2 kon (mede door wat corona-perikelen) geen ploeg op de been brengen, wie weet kwam dat door het verhitte potje op het veld tegen het 2e? Al vonden ze het wel nodig om met 7 spelers op de bank te zitten bij het 1e, dat ongeveer om dezelfde tijd moest spelen, maar dat laten we dan maar even in het midden….

Het 3e pakte een punt in een leuke wedstrijd om naar te kijken, op 11-12 leek Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 5 er met de winst vandoor te gaan maar Hylke Mekkes gooide in de slotminuut toch nog de 12-12 door de korf waarna beide ploegen in de resterende aanvallen geen goal meer wisten te forceren.

 


29-11-2021 19:11:50 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties