logo

23-01-2023 21:01:41 Opnieuw ruime overwinning KC De Pein.

Precies 1 week na de eclatante zege van KC De Pein op koploper It Fean/Boelenslaan stond voor het vlaggenschip de ontmoeting met Stadskanaal’74 op het programma. Een bekende tegenstander, in de laatste paar seizoenen trof KC De Pein namelijk meerdere malen de blauwhemden uit Oost-Groningen.

Dat de uitploeg een lastige tegenstander kan zijn, ondanks de stand op de ranglijst, bleek wel uit de resultaten tegen bijvoorbeeld WSS (nipte nederlaag). De Pein was dus gewaarschuwd en begon niet bijzonder scherp aan de wedstrijd. Het vak van Stadskanaal met daarin oud NIC-speler Jesper van Haastrecht en Dominicaans-international Cynthia Núnez, tekende al snel voor de 0-1 en tot 3-3 ontliepen de beide ploegen elkaar niet veel. Daarna sloeg de thuisploeg een gaatje van 4 naar 7-3 door doelpunten van: Marieke Faber, Sjolke Dupon en 2x Thom Kleinhuis. Stadskanaal was daardoor vrij snel genoodzaakt om naar een time-out te grijpen en dat resulteerde erin dat De Pein het even kwijt was. De ploeg speelde slordig en maakte veel pass-fouten. Ook draaide de ploeg van interim-coach Gerk Jan Hylkema, veel 1-schots aanvallen door te weinig organisatie in beide vakken. Via Thom Kleinhuis kwam de thuisclub weer op 2 verschil, Stadskanaal kon nog éénmaal terugkeren tot 8-7, maar na de 9-7 van Hidde Altena liep De Pein weg en zou het niet meer achterom kijken. Via een opnieuw heel erg zuiver schietende Thom Kleinhuis liep De Pein weg naar een ruststand van 13-9.

In de rust werd benadrukt dat de organisatie moest blijven zoals die in het 2de deel ingezet was, vanuit daardoor kon De Pein zijn overwicht behouden en dit ook uitdrukken in de score. Marieke Faber had deze boodschap begrepen en tekende vrij snel voor de 14-9. De Pein maakte vervolgende een 9-2 run, zoals dit zo mooi heet in het basketbal. Met name de dames hadden in de 2de helft haar vizier op scherp staan. Via 3x Marrit de Vries & Marieke Faber (uiteindelijk goed voor 6 treffers) en 1x Kim Hoekstra en Anouk Maychrzak liep de ploeg uit naar 23-11 en was de wedstrijd natuurlijk allang gespeeld. Het plezier straalde weer van de ploeg af en er werd met elkaar gestreden voor elke bal. Ook speelde de ploeg gecontroleerd en in overleg met elkaar. Stadskanaal mocht in de laatste minuten nog wat terug toen, maar via de 4e en 5e treffer van Sjolke Dupon en de 8e treffer van topscoorder Thom Kleinhuis, floot de prima leidende arbiter J.Bekkema uiteindelijk af op een stand van 26-16.

Een prima overwinning voor De Pein dat de lijn van vorige week dus doortrekt, zo zag ook interim/inval coach Gerk Jan Hylkema. Die later aangaf erg blij en trots te zijn op de inzet en het samenspel van de ploeg. Ook assistent-coach Tineke Kleinhuis bleef met dit resultaat ongeslagen, ook noemenswaardig. Het enige puntje van kritiek kan zijn dat de ploeg niet heel scherp begon en de concentratie ook in het laatste deel wat wegebde.

Eerder op de avond had het 2e al een hele belangrijke overwinning geboekt op concurrent: De Parabool 4. In een heuse 4-punten wedstrijd gaf de thuisploeg de overwinning nog bijna uit handen, maar de eindstand van 14-13 gaf heel veel reden tot juichen. Conclusie: niet goed, wel spannend. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de punten in Opeinde bleven, complimenten hoe ook het 2e heeft geknokt voor dit resultaat!

Volgende week spelen beide teams uit. Het 1e gaat op bezoek bij Vitesse (Be) om 18:20. Het 2e mag al vroeg op de ochtend (11:00) naar Groningen, voor opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen ROG 4. We hopen weer net zoveel publiek te mogen begroeten als afgelopen weekend, fantastisch om te zien dat de tribunes in Houtigehage bijna helemaal vol zaten. Ook dat helpt de selectie om deze resultaten te behalen!

 


23-01-2023 21:01:41 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties