logo

15-01-2023 21:01:19 Ontketend De Pein wervelt langs It Fean.

In de ruime geschiedenis van KC De Pein is het wel eens rustiger geweest dan afgelopen week. Waar er aan het begin van de week nog niks aan de hand leek, hadden de Peinders op woensdagochtend ineens geen trainer en ook geen assistent-trainer meer. In de scheepvaart is het gebruikelijk dat een kapitein pas als laatste het zinkende schip verlaat, maar blijkbaar gaat die regel niet op in bepaalde dorpen. Nu blijkt het opstappen van een trainer niet altijd succesvol (kijk maar naar Cambuur in de eredivisie) en ook duo’s die uit elkaar gaan blijken solo soms lang niet zo succesvol te kunnen worden, bijvoorbeeld: Acda en de Munnik, Oasis (ik wens Nick en Simon veel succes). Maar de selectie van KC De Pein heeft afgelopen week laten zien hoe het ook kan; door met zijn alleen de schouders er onder te zetten en een teamspirit op de mat te leggen van hier tot Tokio werd It Fean 1 van het veld geblazen. Een bedankje hiervoor mag daarom ook zeker naar dat desbetreffende dorp van hierboven.

De goed gevulde hal in Surhuisterveen kreeg vanaf het eerste fluitsignaal van (uitstekend leidende) scheidsrechter E. van der Meer een wedstrijd met twee gezichten voorgeschoteld. Na het voorstellen van de spelers, voor de meesten van De Pein de eerste keer, knalde Marrit de Vries al snel de 0-1 door de korf. In het vervolg van de wedstrijd hield De Pein eigenlijk de hele tijd de voorsprong. Marieke Faber zette daar de eerste aanzet toe, door voor de 1-2 aan te tekenen. Via tweemaal Thom Kleinhuis en ook tweemaal Sjolke Dupon, die zijn rentree in het eerste maakte op de plaats van de eveneens verdwenen Martein Visser, liep De Pein uit naar 2-6. It Fean kwam terug tot 4-6 maar via Hidde Altena en tweemaal Marrit de Vries liep de ploeg van invalcoach Tineke Kleinhuis uit naar 5-9. Daarna speelde de ploeg de slechtste fase van de hele wedstrijd waardoor It Fean toch nog terug kon komen naar 8-9.

Gelijk na de rust kwam de ploeg uit Surhuisterveen terug tot 9-9. Na de 9-10 van Hidde Altena konden de rondhemden nog één keer terugkomen tot 10-10. Wat er daarna gebeurde was bewonderingswaardig mooi vanuit peinder-perspectief. De drive die er eigenlijk al de hele wedstrijd kwam nog meer tot uiting. Elke onderschepping, ieder doelpunt en alle andere succesjes werden uitbundig gevierd en via deze mindset liep De Pein uit naar 10-20. De Pein was los en met name Thom Kleinhuis, Sjolke Dupon en Marrit de Vries waren zeer productief in deze fase. Ook invalster Silke Plantinga deed nog een duid in het zakje met een doelpunt en op het moment dat Anouk Maychrzak een mooie uitstart vanuit de korf benutte had iedereen in dat vak minimaal 1x gescoord. It Fean kon pas 5 minuten voor tijd nog wat terug doen waarna het slotakkoord weer voor De Pein was via mooie doelpunten van Hidde Altena, Silke en (gedeeld) topscoorder Marrit de Vries. Op 11-23 blies de scheidsrechter voor de laatste maal, waarna er een luid gejuich in het veld en op de bank plaatsvond. Dit was wat de ploeg zo graag wilde, er stond deze avond een team dat voor elke meter knokte en met plezier en overleg stond te spelen. Ook op mindere momenten bleef de ploeg rustig en door goed overleg bleven ze altijd aan de goede kant van de score.

Het moet ook gezegd worden dat er deze avond bij It Fean vrijwel niets lukte, de ploeg had veel pech en trof het simpelweg ook niet dat ze net deze week De Pein tegen kwamen. Een speciaal bedankje mag nog naar onze top invalcoach: Tineke Kleinhuis. Weinig coaches van De Pein kunnen een 100% score eropna houden, maar Tineke wel! In moeilijke tijden blijkt eens te meer dat je met z’n allen verder komt dan alleen, complimenten hiervoor naar de hele selectie. Ook het 2e speelde namelijk een knappe pot maar kon dat net niet omzetten in punten. Met deze drive en inzet gaat dat echter zeker een keer de andere kant opvallen.

Volgende week mag De Pein proberen opnieuw te laten zien dat het dit niveau kan aantikken. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Stadskanaal’74 op het programma. De wedstrijd begint om 20:10 en we hopen dat er weer net zoveel publiek de weg naar de hal vindt als afgelopen zaterdag. Daarvoor mag het 2e aantreden tegen de Parabool 4.


15-01-2023 21:01:19 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties