logo

14-01-2024 19:01:37 Missen van kansen breekt De Pein op tegen WWC.

Na een paar vrijaf weken stond er voor het vlaggenschip van KC De Pein in de eerste wedstrijd van 2024 gelijk een belangrijk affiche op het programma. Oude bekende WWC, dat 2 seizoenen geleden in de uitwedstrijd nog een ware plaaggeest bleek, was de eerste horde in de strijd om promotie. En ook deze zaterdag bleek maar weer eens; als je zelf de kansen niet maakt, dan doet de tegenstander dat uiteindelijk wel. 

De Peinders moesten het in deze eerste wedstrijd stellen zonder de op latten staande Tjeerd Bakx. Hij werd vervangen door Pieter Faber, verder bleef de ploeg (ook ten opzichte van de gewonnen oefenwedstrijd tegen DTS (S)) ongewijzigd. Na het startsignaal van scheidsrechter H.M. Brands gebeurde toch waar De Pein al bang voor was. Lyssa van der Ende (die in de vorige ontmoetingen al erg gevaarlijk bleek) scoorde binnen enkele tellen haar eerste doelpunt en dit bleek een voorbode voor een hele zware middag voor De Pein. En waar WWC zeker in de beginfase erg goed schoot, had De Pein veel pech in de afronding. Enkele 100% kansen werden gemist en het aantal ballen dat uit de korf draaide was niet meer op 1 hand te tellen. Op 5-1 greep coach Sietse Dijktstra naar de time-out en dat bood wat soelaas. De Pein kwam terug tot 5-4, maar daarna tapte WWC wederom uit een ander vaatje. De ploeg van Joke Koldijk liep uit naar 9-4, waarna De Pein in de laatste 5 minuten voor rust nog wel iets dichterbij kwam tot 10-6 via doelpunten van Britta Rozema en alweer de 3e van Anouk Maychrzak.

In principe was er toen nog niks aan de hand, De Pein zat zeker nog in de wedstrijd en er werd met name op gehamerd dat de afronding beter moest. Het ontbrak zeker niet aan kansen, getuige ook de 71(!) pogingen in de eerste helft. Wel had het 1e verdedigingsvak het moeilijk met de lengte van WWC en met name bij de heren lagen er kansen om naast Anouk Maychrzak mee te scoren. Sjolke Dupon en Hidde Altena werden van vak gewisseld om hiervoor te zorgen. En dit deed in eerste instantie zowel De Pein als ook WWC goed. Binnen 6 minuten na de rust stond er 14-10 op het scorebord en werd er ook al veel beter geschoten door De Pein dan in de eerste helft. Wel werden de doelpunten nog steeds te makkelijk weggegeven, wat ertoe leidde dat WWC kon uitlopen tot 16-10. Via de 4e van Hidde Altena en de 1e van Marrit de Vries werd de achtervolging nogmaals ingezet. De Pein schoot in de laatste deel van de wedstrijd beduidend beter dan in het eerste gedeelte, dit werd onderstreept door de doelpunten van Thom Kleinhuis en Hidde Altena, die ervoor zorgden dat het gaatje weer 3 werd: 17-14. Met nog zo’n 10 minuten op de klok was alles weer mogelijk en via wederom Thom Kleinhuis en Sjolke Dupon kwam de ploeg zelfs op 18-16. Het gaatje bleef echter daarna altijd minimaal 2 doelpunten, ondanks de 6e treffer van (de uitstekend spelende) Anouk Maychrzak. De Pein was in deze fase te gehaast en geforceerd opzoek naar een treffer en had achteraf gezien moeten blijven spelen zoals ze in het grootste gedeelte van de 2e helft deden. Een gemiste strafworp van de uitploeg was eigenlijk de beslissing, waarna WWC door de geboden ruimte nog uitliep naar 23-19. Het slotakkoord was middels een strafworp van Hidde Altena enkel voor de statistieken. Op 23-20 werd uiteindelijk het laatste fluitsignaal gegeven.

En dus bleef De Pein zitten met een fikse kater achter en kan de ploeg weer terug naar de tekentafel. Het had de nederlaag echter aan zichzelf te wijten, als je 124 pogingen neemt dan moet dat normaal gesproken meer goals opleveren en dus een zege. De 23 tegengoals mag de ploeg zich als team ook aanrekenen, op de puntspelers van WWC nagelaten, maakte de thuisploeg over de hele linie ook te veel doelpunten.

Komend weekend is er de kans voor revanche voor De Pein. Dan staat het treffen met hekkensluiter MN en W op het programma. De concurrentie speelt dan ook tegen elkaar dus het kan een heel interessant weekend worden voor de stand. De wedstrijd begint om 19:00 in Houtigehage.


14-01-2024 19:01:37 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties