logo

19-09-2022 21:09:56 KC De Pein trekt zege tegen Olympia (T) over de streep.

Je hebt wel eens van die wedstrijden met twee totaal verschillende helften, die desondanks toch wel degelijk in hetzelfde uur plaatsvinden. Afgelopen zaterdag was dit bij Olympia (T) – KC De Pein het geval.

Beide ploegen waren het seizoen met een nederlaag begonnen. De thuisploeg werd op maandagavond afgedroogd door DWA/ARGO (21-10) en de Peinders gaven de zege tegen Joure weg. De 2e teams van beide ploegen hadden laten zien dat de barre weeromstandigheden deze zaterdag een grote invloed op het spel uitoefenden. Waar het 2e uiteindelijk toch knap de zege binnenhaalde (5-9), was het daarna aan het vlaggenschip om deze week wel de punten te pakken. 

KC De Pein wist wat daarvoor moest gebeuren, want wedstrijden tussen de Olympianen en Peinders monden in het verleden regelmatig uit in verhitte potjes, die ook wel eens in een staking uitmonden en waar menig kaart is getrokken. Maar inmiddels zijn bij de uitploeg hiervan weinig spelers meer over, waar bij de ploeg uit Twijzel nog steeds enkele spelers van destijds in het vlaggenschip spelen, daar kan je alleen maar respect voor kan hebben. Teken daar ook nog bij aan dat Olympia gecoacht wordt door Christiaan Schaafsma, oud-coach van de Peinder junioren die inmiddels veelvuldig in de selectie acteren en dus de spelers goed kent. Alles samen maakte dat het op papier geen makkelijke middag zou worden.

Dan de wedstrijd zelf, om het ietwat ongebruikelijke tijdstip van 17:00 floot scheidsrechter W. de Haan in voor het begin van de wedstrijd. En vanaf het begin voltrok zich een beeld dat ongeveer 40 minuten lang zo zou blijven. De Pein dicteerde het spel, zocht rustig naar de goede kansen en had verdedigend de zaakjes goed op orde. Olympia had het lastig met de druk die gegeven werd en met name de dames van De Pein konden hier veelvuldig van profiteren. Via Anouk Maychrzak en Marieke Faber liep De Pein al snel uit naar 0-2. Olympia kon wel wat terugdoen maar via Kim Hoekstra, Marieke Faber, Thom Kleinhuis en Sjoke Dupon was het na een kwartier spelen 1-6. Nadat Olympia haar score dan toch had verdubbeld liep De Pein snel weer verder weg naar een ruststand van 4-10 via enkele knappe goals van: Hidde Altena, Sjolke Dupon (2x) en Anouk Maychrzak.

Geen vuiltje aan de lucht dus, zeker het 1e aanvalsvak had veel over en kon via meerdere schijven scoren. Tel daarbij op het harde werken van alle 8 spelers en een tegenstander die 30 minuten lang niet wist waar ze het moesten zoeken en er kan geconcludeerd worden dat De Pein haar zaakjes prima voor elkaar had.

Ook de eerste 10 minuten na de pauze was er voor de uitploeg nog niks aan de hand, Olympia kwam wel iets terug tot 6-11. Maar toen Marieke Faber zo’n 15 minuten voor tijd de 6-12 aan liet tekenen leek de wedstrijd al bijna in de tas. Maar opeens kreeg Olympia, door meerdere factoren, de geest. Via een vrije bal en een strafworp werd het 8-12 en KC De Pein verloor aanvallend steeds meer de grip op de wedstrijd. Toen Olympia daarna weer tweemaal vlot de korf wist te vinden was duidelijk dat het nog 10 minuten lang billen knijpen zou worden. Zeker toen 5 minuten voor tijd, ondanks dat het verdedigsvak in de laatste fase het prima dicht hield, toch de 11-12 viel. Olympia gooide alle mogelijke elementen in de strijd en kreeg in de laatste minuut ook nog een vrije bal cadeau. Deze werd gemist, waarna ook de andere noodpogingen niet meer vielen. KC De Pein kon de wedstrijd zo toch uitspelen en de winst nipt over de streep trekken.

En welke emotie overheerst dan na-afloop: opluchting. Wel is duidelijk dat het, over 60 minuten, toch echt beter zal moeten om in deze klasse veel meer punten te halen. Want nadat er tegen Joure 1 goede helft gespeeld werd, was het ditmaal zo’n 40/45 minuten goed. Komend weekend zal het beter moeten in de halve streekderby tegen DTS (S) om ook hier weer punten te halen. De wedstrijd begint om 15:30 in Opeinde. Publiek is hier ook wederom welkom!


19-09-2022 21:09:56 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties