logo

12-03-2024 21:03:07 KC De Pein stelt titel veilig tegen KV Leeuwarden.

Je hebt wel eens van die gedenkwaardige ontknopingen in de sport: denk aan ‘’de eerste’’ van Max Verstappen,  de wereldtitel van Mathieu van der Poel en (helaas) ook de blamage van Ajax bij De Graafschap een aantal jaar geleden. Zover zou het in de 3e klasse A van het zaalseizoen 2023-2024 niet komen. Maar spannend was het wel afgelopen zaterdag in Leeuwarden. De goed gevulde hal zag een wedstrijd vol spanning en adrenaline, die uiteindelijk voor alle mensen met een geel-zwarte voorkeur goed afliep. 

In die sterk bezette 3e klasse A lagen de kaarten er inmiddels zo voor dat KC De Pein en Leeuwarden in een rechtstreeks duel uit konden maken wie er, hoogstwaarschijnlijk, met de titel aan de haal kon gaan. Voor De Pein zou dat een terugkeer naar de 2e klasse betekenen. De klasse waarin het in het seizoen 2014-2015 voor het laatste actief was. Enkele spelers die nu ook actief zijn in vlaggenschip mochten toen nog niet eens autorijden (sterker nog; niet eens lessen), maar waren er toen al wel bij. Dat zegt genoeg over hoelang het geleden is, maar De Pein was dus op het randje van een terugkeer.

KV Leeuwarden bleek echter een geduchte tegenstander in de drie eerdere wedstrijden dit seizoen en ook nu weer ging de ploeg uit de Friese-hoofdstad goed van start. Aanvoerster Marrit de Vries zorgde echter weer snel voor de gelijkmaker en via de heren Hidde Altena en Thom Kleinhuis kwam de ploeg snel op een 1-3 voorsprong. Daarna ging ook de gevaarlijkste dame aan de geel-blauwe kant zich met het spel bemoeien; Isis Hiemstra (hiervoor jarenlang actief bij de buren uit Drachten) scoorde uit een vrije bal. Achteraf bleek dit één van haar weinige goals, mede de verdienste van Kim Hoekstra die haar wederom uitstekend partij bood. Toch kon De Pein in het eerste kwartier niet echt afstand nemen van de ploeg uit Leeuwarden. De spanning was voelbaar en er werden veel verkeerde keuzes gemaakt, mede ook omdat Leeuwarden zijn huiswerk gedaan had. Na dat eerste kwartier kwam het team van Sietse Dijkstra toch wat beter in de wedstrijd. Tjeerd Bakx en Marrit de Vries zorgden voor een gaatje van 4 en dat bleef tot 2 minuten voor de rust intact. Daarna mistte De Pein een stip om er 5 verschil van te maken & plots kreeg Leeuwarden de geest en stond er bij rust 8-10 op het scorebord.

Je voelde aan alles dat De Pein de wedstrijd in handen had, maar dit kon zomaar eens zo’n moment zijn dat Leeuwardend voelde dat er iets te halen viel. Iets dat de jonge ploeg zich nog wel aan mag rekenen; er zijn nog te veel fases dat de concentratie en focus even weg is.

Die was gelijk na de rust wel weer terug door 2 doelpunten van Thom Kleinhuis, waardoor het gaatje weer 4 werd. Dit was wel gelijk de laatste keer deze wedstrijd dat De Pein op een dergelijk grote voorsprong stond. Leeuwarden ging namelijk meer va-banque spelen en kreeg meer rebound-overwicht. En zo kwam de ploeg een kleine 20 minuten voor tijd zomaar ineens terug tot 13-13. Eigenlijk doordat De Pein was vergeten de wedstrijd al te beslissen en daarna te veel fouten maakte. Op 15-14 leek het zelfs helemaal de verkeerde kant op te vallen voor de uitploeg. Maar via wederom Marrit de Vries werd het vrij snel daarna 15-15. De slotfase was inmiddels aangebroken en de spanning was voelbaar in de gehele hal. De Pein bleek daarmee het beste om te kunnen gaan. Hidde Altena en Thom Kleinhuis zorgden voor de hernieuwde voorsprong: 15-17. Na een gemiste stip van de thuisploeg, gooide Sjolke Dupon de wedstrijd definitief in het slot met zijn eerste, maar wel hele belangrijke, treffer.

Scheidsrechter Hettinga floot daarna voor de laatste maal en daarmee was de titel & dus promotie voor De Pein definitief.

Komende zaterdag mag De Pein de kers op de taart zetten door de laatste thuiswedstrijd te winnen van WWC. Na-afloop zal het kampioensfeestje nogmaals plaatsvinden, nadat er afgelopen zaterdag al een goede eerste aanzet werd gegeven. De wedstrijd begint om 19:00. Graag zien we net zoveel publiek als in Leeuwarden, tot dan!


12-03-2024 21:03:07 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties