logo

27-05-2024 13:05:37 KC de Pein ontwikkelt zich in duurzaamheid en groeit qua seniorenteams

Bij KC de Pein is iedereen welkom, doet iedereen mee en maken we er samen wat moois van.

Een visie welke enkele jaren geleden met veel draagvlak werd neergezet met als stip de horizon een aantrekkelijke stabiele en bloeiende vereniging.

Waar we nu staan? Met acht teams in de competitie waarbij we veel ontwikkeling zien bij de spelersgroepen en waar enthousiasme de boventoon voert. Veel vrijwilligers die wekelijks in het spier zijn zorgen er voor dat we als vereniging kunnen bloeien.

 

Elke vrijwilligersorganisatie heeft natuurlijk zijn uitdagingen. Iedereen heeft te maken met hogere kosten, moeilijk te vinden kaderleden en eisen vanuit omgeving, sportbond en overheid die bijna bedrijfskundige professionaliteit vragen in plaats van een vrijwillig bestuur. Ons motto is; samen kunnen we ook deze uitdaging wel aan!

 

Enkele zaken willen we er zo richting het einde van het seizoen uitlichten, want buiten het feit dat we trots zijn op onze prestaties, onze leden, ons jaarlijkse grootse jeugdtoernooi en het feit dat we bijna 80 jaar geleden zijn opgericht zijn we extra trots op de meest recente ontwikkelingen:

 

Verduurzaming

De douche-installatie is aan vernieuwing toe en dat is het uitgelezen moment om een grote slag te slaan in de verduurzaming van onze accommodatie. Meer elektrisch en gebruik maken van de zon als energiebron zijn bekende manieren om slimmer en zuiniger in de benodigde warmte te voorzien. We hopen er dit jaar nog een mijlpaal in te bereiken.

 

Kangoeroes

Om de vier weken zien we circa twintig jonge kinderen aansluiten bij de Kangoeroeklup en zijn ze enthousiast aan het sporten bij KC de Pein. Een activiteit waar veel leden hun steentje in bijdragen en wat goed laat zien aan kinderen en ouders dat korfbal een sociale en mooie sport is en KC de Pein een gezellige vereniging. We hopen dat vanuit deze groep weer wat jonge jeugdteams opgestart kunnen worden.
Bij de jongste jeugd zien we al wat kinderen meetrainen, meer acties volgen komende tijd. Als er interesse is om uw kind eens aan korfbal te laten proeven dan is dat altijd mogelijk. Meedoen kan al snel en is eerst zonder verplichtingen. Voor info hierover kan er contact opgenomen met Dagmar de Wit Rozema (06 49 39 42 50)

 

Groei in de seniorengroep

Meest opmerkelijke ontwikkeling is misschien wel de groei in de seniorengroep. Enkele jaren geleden zagen we door doorstroming vanuit jeugdteams een groei naar 4 seniorenteams, maar vanaf volgend jaar komt er nog een team bij. Deze ontwikkeling staat haaks op het landelijke en regionale beeld van krimp in de (korfbal)sport. Reden te meer om hier trots op te zijn!

Korfballen bij KC de Pein kan van jong tot oud en is een gezellig en sportief gebeuren. Het accent ligt op de zaterdag waarop de kangoeroes, jeugdleden en het wedstrijdkorfbal van KC de Pein 1,2 en 3 zich afspeelt. KC de Pein 4 en 5 spelen op zondag hun wedstrijden en voor alle teams wordt tweemaal in de week een training aangeboden. Ook trainingsleden zijn welkom om op hun eigen niveau aan te sluiten zonder wedstrijden te spelen.

Ben jij / bent u 16+ en is er interesse om de korfbalsport te proberen of opnieuw op te pakken? Op vele niveaus kan er ingestapt worden bij KC de Pein. Van recreatief, sportief tot prestatiegericht is er ruimte in één of meerdere van de vijf seniorenteams. Neem gerust contact op voor info en mogelijkheden met Dennis de Wit (06 14 323 789)

 

Voor in de agenda:

Zaterdag 22 juni - 74e Jeugdtoernooi KC de Pein met deelname van meer dan 80 jeugdteams uit Noord Nederland – Kijk ook op http://jeugdtoernooi.kcdepein.nl

Vrijdag 28 juni – 21e Open Smallingerlands Pjukkkampioenschap KC de Pein – opgave via http://bit.ly/PeinPjuktoernooi2024

 

Bestuur KC de Pein


27-05-2024 13:05:37 - Algemeen | weekrapport

Reacties