logo

29-05-2022 20:05:28 KC De Pein neemt revanche op WWC

Zaterdag 28 mei stond voor vele Peinders al enkele weken met rood omcirkeld in de agenda, niet alleen vanwege het Oerrock-festival maar met name vanwege de wedstrijd tegen WWC.

Eerder dit seizoen leed het 1e daar namelijk haar tot nog toe enige (officiële) nederlaag dit seizoen waardoor er nog een rekening open stond. Destijds overblufte WWC de geelhemden met hun fysieke en directe spel en lieten de spelers zich uit de wedstrijd halen. Deze zaterdag was dat allemaal anders, de thuisploeg was gebrand om een resultaat te halen en liet daar de biertjes op het eerdergenoemde festival graag voor schieten. Dat was al te merken tijdens de voorbespreking, alle blikken stonden er geconcentreerd op en iedereen wist wat er vandaag te doen stond. 

En de vele aanwezige toeschouwers kregen een 60 minuten lang interessant schouwspel voorgeschoteld. In de 1e paar minuten was het voor de thuisploeg nog even zoeken naar de juiste mogelijkheden en dat resulteerde dat WWC lang op haar (zo bleek later laatste) voorsprong kon blijven: 0-1. Nadat de spanning wat uit de armen verdwenen was en Alle Harm de Jong via een strafworp de 1-1 liet aantekenen, vond de thuisploeg z’n ritme en liep het door goals van: Martein Visser (2x), Thom Kleinhuis (2x), Alle Harm de Jong en Britta Rozema uit naar een 7-1 voorsprong. WWC kon daarna door een strafworp en een vrije bal nog wel wat terugdoen maar wederom Alle Harm de Jong zorgde ervoor dat beide ploegen met een 8-3 stand de kleedkamers opzochten voor de rust.

En die stand liet de verhoudingen eigenlijk wel goed zien. De Pein was veel feller, heerste in de rebounds en kon veel vaker herhalen. Elke speler van de thuisploeg liep in het veld met een overdosis aan wilskracht om te winnen en daarbij werden de duels zeker niet geschuwd.

En dit bleef in de 2e helft ook het geval. WWC kon wel terugkomen tot 10-5 waarna het in die fase aan had moeten aanhaken om er echt een wedstrijd van te maken. De Pein had het even lastig op dat moment maar de sterk spelende Martein Visser knalde de 11-5 erin waarmee de wedstrijd eigenlijk helemaal gespeeld was. Via Alle Harm de Jong, Thom Kleinhuis, Martein Visser & Hidde Altena liep de Pein uiteindelijk nog weer verder uit naar 15-6 waarmee het onderling resultaat ook nog beslist is in het voordeel van De Peinders. De Pein liet deze middag zien dat er niets te halen viel en WWC kwam eigenlijk bijna geen moment echt in het stuk voor. Alle mogelijk verbale en fysieke manieren werden aangegrepen, maar de uitploeg haalde simpelweg niet het niveau om het De Pein echt lastig te maken. Voor De Pein resteren er nu nog 2 wedstrijden allebei uit tegen respectievelijk WIK’34 en Stadskanaal’74. Als het vlaggenschip beide wedstrijden weet te winnen dan eindigt het hoe dan ook minimaal 1 punt boven WWC en zou het kampioenschap dus binnen zijn.

Namens de selectie bedanken wij ook het publiek voor haar komst naar het sportveld en graag zien we jullie terug bij de volgende wedstrijden!


29-05-2022 20:05:28 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties