logo

12-09-2022 21:09:13 KC De Pein laat zege tegen Joure glippen.

Voor KC De Pein stond zaterdag 10 september de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 22/23 op het programma. Tegenstander was Joure, een welbekende tegenstander aangezien er vorig jaar in de zaal in een oefenwedstrijd nipt van was gewonnen.

Maar bij KC De Pein hebben enkele veranderingen plaatsgevonden afgelopen zomer. Alle Harm de Jong koos ervoor om terug te keren bij zijn jeugdclub KV Wêz Handich/DOW/TFS en Britta Rozema is nog herstellende van een knieblessure. Mede hierdoor maakten Sjolke Dupon, Deborah van der Meulen en Anouk Maychrzak haar opwachting in de basis. 

En de start van de thuisclub was nog voortvarend Martein Visser zette zijn vorm van afgelopen seizoen door en knalde al snel de 1-0 door de korf. Door 2 dames goals kwam Joure daarna toch op voorsprong, maar daarna ging het lopen bij de geelhemden.

 Via 2 goals van Sjolke Dupon & Hidde Altena en 1 goal van Marrit de Vries en Marieke Faber liep de ploeg uit naar 7-2. Ondanks dat er op dat moment al 2 strafworpen gemist waren. De thuisploeg was beter in de duels en had veel rebound overwicht. En dan schoot De Pein nog niet eens al te best, ze konden toch simpel uitlopen. En Joure? Dat schoot slechts 1 van zijn 39 pogingen van afstand voor de rust binnen. Wat dus neerkomt op een schotpercentage van 2.5%, niet al te best te noemen. KC De Pein liet het dus eigenlijk na om voor de rust al de genadeklap uit te delen, iets waar ze naar de pauze de rekening voor gepresenteerd kregen.

Want wat er in de kleedkamer van Joure is gebeurd in de pauze is nog altijd een raadsel, maar het had wel degelijk resultaat. Binnen 5 minuten na de pauze had Joure namelijk de stand gelijkgetrokken tot 7-7 en kon de wedstrijd dus eigenlijk opnieuw beginnen. De thuisploeg liet zich in deze fase eigenlijk compleet overrompelen en wist pas op 7-8 wat terug te doen door een strafworp van Thom Kleinhuis. Wat wel degelijk een factor was die meespeelde was dat coach René Zuil van Joure al voor de pauze enkele kaarten op tafel gooide en 2 heren van vak wisselde. Achteraf gezien had De Pein hier misschien op moeten reageren maar op het moment zelf had de thuisploeg ineens een stuk minder in de melk te brokkelen en was de wedstrijd meer in evenwicht.

Tot 10-11 ging het vervolgens gelijk op, waarna de uitploeg een op z’n minst discutabele strafworp meekreeg. Uiteindelijk bleek dit misschien wel het breekpunt in de wedstrijd, want het cadeautje werd door de dame van Joure benut, waarna de thuisploeg vervolgens in de aanval daarna maar weer eens een strafworp mistte. Joure liep in de laatste minuten nog (geflatteerd) weg naar 11-15 voordat de goed spelende Marieke Faber de eindstand op 12-15 zette.

Een domper voor KC De Pein dat na een prima voorbereiding, tegen op papier een directe concurrent gelijk 2 dure punten laat liggen. Terug naar de tekentafel dus, want deze nederlaag was absoluut te voorkomen geweest. Feit blijft dat Joure op de belangrijke momenten, de zaken wel voor elkaar had, waar De Pein dat steeds net na liet. Niet geheel onlogisch aangezien de gemiddelde leeftijd dit jaar weer gedaald is, wat inherent staat aan wisselvalligheid.

Komende zaterdag moet er herstel getoond worden in de uitwedstrijd tegen Olympia uit Twijzel, de wedstrijd begint om 17:00. Publiek is weer van harte welkom!


12-09-2022 21:09:13 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties