logo

18-09-2023 21:09:52 KC De Pein in thriller langs Pallas'08.

Op zaterdag 16 september stond er voor KC De Pein een belangrijke wedstrijd op het programma tegen (wederom) een ploeg uit Leeuwarden, namelijk: Pallas’08.

Na de ronduit desastreuze seizoenstart was het ondanks dat het nog zo vroeg in het seizoen is, gelijk al een hele belangrijke wedstrijd. Je kan namelijk als club in deze korte veldcompetitie met een promotie/degradatieregeling namelijk niet te veel punten laten liggen. Met die boodschap stuurde coach Sietse Dijkstra zijn achttal dan ook het veld in. 

Thom Kleinhuis had die boodschap begrepen en hij bracht met zijn eerste twee schoten de ploeg gelijk op een 0-2 voorsprong. Dit bleek echter ook gelijk de laatste goede fase van KC De Pein in de wedstrijd. Ondanks alle goede bedoelingen en leerpunten uit de vorige wedstrijd duurde het daarna welgeteld 22 minuten voordat De Pein een 3e goal op het scorebord kreeg, uit handen van Sjolke Dupon. En Pallas’08 dan? Die maakten daar dankbaar gebruik van. Het 2e aanvalsvak had namelijk ongelofelijk veel moeite met de druk van de ploeg uit Leeuwarden en kwam daarbij ook nog eens de gemaakte afspraken niet na. Eigenlijk kon er geconcludeerd worden dat er bijna helemaal niks lukte in de eerste helft en dat het vak wat sturing mistte. Het andere vak daarentegen verviel wat in dezelfde trend als vorige week; veel kansen maar weinig goals. Uit 27 pogingen wist de ploeg slechts 2 goals te maken, tegenover 1 uit 12 voor het andere vak. Ook een strafworp bood geen soelaas en even gingen de gedachten terug naar een week eerder.

Was er dan helemaal niks goed? Nou verdedigend had de ploeg de zaken aardig op orde. Pallas ’08 wist eigenlijk alleen gevaar te stichten uit vrije ballen, strafworpen en fouten van De Pein. Maar met een schotpercentage van 8% gaan de geelhemden geen enkele wedstrijd winnen.

Na een donderspeech van coach Sietse Dijkstra dat het nu toch echt beter moest en de ploeg gewoon moest gaan korfballen kwamen de geelhemden als herboren uit de kleedkamer. Binnen 1 minuut had De Pein via Tjeerd Bakx en Kim Hoekstra er al 2 doelpunten inliggen en via Thom Kleinhuis kwam de ploeg even later op 8-6. Pallas’08 deed daarna wat terug maar via Tjeerd Bakx en tweemaal Hidde Altena kwam de ploeg 20 minuten voor tijd op 9-9. De achterstand was daarbij dus snel weggepoetst en alles was weer mogelijk. Pallas’08 kwam daarna toch weer op voorsprong, maar 2 strafworpen van respectievelijk Marieke Faber en Hidde Altena brachten De Pein voor het eerst sinds de 0-2 weer op voorsprong.

Toen Pallas’08 op 11-11 kwam met nog 10 minuten op de klok, kon de wedstrijd nog alle kanten op. Maar het gevoel heerste dat De Pein ook meer over had; de puntspelers van Pallas’08 kregen hele goede druk en konden lastig tot schot komen, waar De Pein veel meer kon herhalen. Desondanks kwam Pallas’08 door twee slordigheden toch weer op 13-11. Via wederom twee heren doelpunten van Hidde Altena en Thom kleinhuis was het, met nog dik 5 minuten op de klok weer gelijk. Een zenuwslopende slotfase brak aan, waarbij Pallas’08 via een ‘’toevalstreffer’’ op 14-13 kwam. Een strafworp van Tjeerd Bakx betekende 14-14 en na de 15-14, bracht Hidde Altena de ploeg 1 minuut voor tijd weer langszij. Het was nu de vraag welke kant het kwartje op zou vallen en dit bleek in het voordeel van de uitploeg. Na een aanvallende overtreding van de thuisclub ging de bal naar de aanval van de Peinders, Tjeerd Bakx kreeg de bal daar aangespeeld van invaller Pieter Faber en schoot vanaf zo’n beetje de zijlijn de 15-16 door de korf. In de resterende seconden wist Pallas’08 vervolgens niet meer een gelijkmaker te forceren, waarna de blijdschap en opluchting zichtbaar aanwezig waren bij de jonge ploeg uit Opeinde.

De Pein had waar het eigenlijk ook recht op had, op basis van een veel betere 2de helft. Daarvoor was een korte analyse van de statistieken al voldoende, het schotpercentage dat op 25% lag na de pauze was veel beter dan de 1e helft en ook het spel op zich was beter verzorgd.

Ook het 2de boekte een mooie zege (11-14) waardoor de ploeg van coach Dagmar de Wit-Rozema na twee speelronden fier bovenaan staat. De zege kwam met enige moeite tot stand maar was meer dan terecht.

Volgende week mag De Pein afreizen naar de polder voor een wedstrijd tegen Emmeloord. Het 2de begint om 14:00 en het 1e mag om 15:30 beginnen. Graag zien we dan ook weer veel publiek!

 


18-09-2023 21:09:52 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties