logo

03-10-2022 21:10:58 KC De Pein diep door de ondergrens tegen DTL

Je hebt wel eens van die wedstrijden waarin echt bijna niks lukt. Zaterdag 1 oktober was dit het geval voor het vlaggenschip van KC De Pein in het affiche met DTL. Het was voor beide teams een belangrijke wedstrijd aangezien het eigenlijk: aanhaken of afhaken zou worden voor allebei. De Pein was de competitie uiterst matig begonnen met 2 nederlagen en 1 zege. DTL had al wel 2x gewonnen tegen de hekkensluiters van de ranglijst en werd op een nederlaag getrakteerd bij DWA/Argo. 

Om 15:30 floot de ervaren scheidsrechter G.Keuning voor het begin van de wedstrijd. En alle elementen die je op zo’n middag in Hantum eigenlijk niet tegen wil hebben zaten op voorhand al tegen voor KC De Pein; het veld was in niet al te best staat, het weer was uiterst wisselvallig en de waarnemende leidsman had niet echt de behoefte om vaak te fluiten op deze zaterdag. Ook mistte de ploeg Anouk Maychrzak die na een botsing op de training vrijdag met fikse hoofdpijn kampte.

Het begin was nog aardig voor de uitploeg, via Marrit de Vries namen de geelhemden de leiding en De Pein had ook de overhand in het spel. Maar na een kleine 10 minuten kwam DTL op gelijke hoogte. Marieke Faber zette vrij vlot de 1-2 op het scorebord en er leek nog steeds niet veel aan de hand. Maar DTL kwam op 2-2 en daarna ging het steeds minder draaien in het 1e aanvalsvak van KC De Pein. Een doelpuntloze periode werd uiteindelijk afgestraft door DTL en net nadat Marrit de Vries de ploeg op 3-3 had gezet liep DTL in een mum van tijd uit naar 5-3. Coach Jack Visser zag zich genoodzaakt een time-out te nemen, gevolgd door een vak-wissel + het inbrengen van Jantsje Kootstra.Het gewenste schokeffect bleef in eerste instantie uit en DTL bepaalde de ruststand op een schamele 6-3.

En dan is alles nog mogelijk in de 2e helft, daar hamerde coach Jack Visser dan ook op in de rust. De 2e helft begon nog aardig qua niveau; Thom Kleinhuis liet na zijn vak-wissel de 6-4 aantekenen. DTL scoorde vervolgens 2 afstandsschoten maar opnieuw Thom Kleinhuis en Jantsje Kootstra hielpen De Pein terug naar 8-6. Wat er daarna in de laatste kleine 20 minuten gebeurde verdiende eigenlijk geen benoeming in dit verslag, maar ach; het was toch onderdeel van de wedstrijd.

Beide ploegen zakten heel maar dan ook heel ver weg naar een bedenkelijk niveau en als er die middag neutrale toeschouwers naar Hantum afgereisd waren zouden die van een hele koude kermis thuiskomen. Waren er dan geen kansen? Zeker wel, alleen wat de uitploeg ook probeerde het lukte simpelweg niet om te scoren. De Pein bleef grossieren in het missen van 100% kansen en had geen andere oplossing in het arsenaal zitten. Nadat de coach van DTL ervoor zorgde dat er zo’n 5 minuten voor tijd ook nog een strafworp gemist werd, schoot een heer van DTL van afstand de 9-6 en dus de definitieve beslissing door de korf vlak voor tijd.

Beide ploegen bakten er deze middag aanvallend bijzonder weinig van en er kan wel gezegd worden dat de gelukkigste deze zaterdag uiteindelijk met de zege ervandoor ging. Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. Met een beetje meer geluk had het ook zomaar andersom kunnen zijn of had De Pein hier met een ruime zege vandaan kunnen gaan.

Maar wanneer men kijkt naar de feiten zijn die bikkelhard: na 4 wedstrijden 2 punten en slechts 39 doelpunten voor. Het spel zal beter moeten om meer te punten te verzamelen, want in plaats van dat de ploeg naar boven kan kijken, staat dit weekend het affiche met De Waterpoort op het programma in de strijd onderin. Komende woensdag speelt De Pein ook nog de bekerwedstrijd tegen Pallas’08. De wedstrijd in Leeuwarden begint om 20:00. Mooi moment om weer wat vertrouwen te tanken.

 

 


03-10-2022 21:10:58 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties