logo

13-09-2021 17:09:28 KC De Pein 1 begint competitie zeer overtuigend.

10 oktober 2020 was het alweer, de laatste keer dat het vlaggenschip van KC De Pein aan mocht treden voor een officiële wedstrijd. Over die wedstrijd zullen we het verder maar niet hebben, maar in de 10 maanden die volgden is het nodige veranderd.

Tijdens de verplichte (zomer)stop heeft de TC niet stil gezeten en is de selectie voorzien van de nodige nieuwe gezichten.

De basis 8 die coach Jack Visser afgelopen zaterdag het veld in stuurde was namelijk in vele opzichten anders dan toen. In de aanval begonnen namelijk: Thom Kleinhuis, die recent overkwam van KV Drachten/van der Wiel, Martein Visser die op zijn beurt de overstap maakte van Flamingo’s naar de andere geelhemden en de dames; Marrit de Vries en Kim Hoekstra die vorig jaar ook al van de partij waren.

 

In het 1e verdediging-vak keerde oude bekende Alle Harm de Jong terug na een intermezzo van 3 jaar bij OKO/Bies. Samen met Jantsje Kootstra die haar officiële basisdebuut maakte. Het vak werd gecomplementeerd door 2 spelers die ook nog zijn blijven staan na afgelopen jaar: ‘’routinier’’ Britta Rozema en aanvoerder Hidde Altena.

 

Met deze vernieuwde ploeg hebben de Peinders een vlekkeloze voorbereiding gehad, met louter zeges tegen ploegen welke vrijwel allemaal enkele klasse(n) hoger spelen.

Met het nodige vertrouwen kon daarom afgelopen zaterdag om 15:00 tegen Wêz Warber en Fluch worden begonnen aan de wedstrijd. Een nieuwe en onbekende tegenstander voor de Peinders. Echter bleek dat toen scheidsrechter: W. Kootstra, voor het startsein had gefloten er nooit echt sprake was van een wedstrijd. Afgezien van de eerste paar minuten, waarin de ploeg uit Goutum nog terug kon komen naar 1-1 bleek het kwaliteitsverschil vele malen te groot. De Pein kon vrijuit aanvallen en naar harte lust aanleggen voor het afstandsschot. Dit had als resultaat dat na 20 minuten er een 11-1 tussenstand op het bord stond en eigenlijk was de wedstrijd toen al wel gespeeld. Uiteindelijk verslapte de Pein toch nog enigszins waardoor er gerust werd met een 15-2 tussenstand.

 

En wat zeg je dan als coach in de kleedkamer? Jack Visser probeerde het door toch z’n spelers scherp en gemotiveerd te houden voor de 2e helft en stelde als doelstelling om de 30 doelpunten te halen. Bovendien was het spel van de Peinders ook nog redelijk slordig te noemen, dus daar zat nog wel wat verbetering in.

Hier was in de beginfase van de 2e helft echter weinig van terug te zijn, De Pein miste nog steeds heel veel opgelegde kansen en het schotpercentage was ook zeker niet om over naar huis te schrijven. De uitploeg wist na 10 minuten spelen zelfs terug te keren tot 18-4, daarna ging de motor van De Pein echter toch nog weer draaien en strandde de ploeg uiteindelijk op 29 doelpunten, net één te weinig dus om het doel te halen. Topscoorder werd uiteindelijk Alle Harm de Jong met 7 doelpunten.

De Peinders kunnen hiervoor als excuus aanvoeren dat de echte scherpte misschien wel wat ontbrak, maar dat dit ook niet eens echt nodig was. En dat de scheidsrechter toch ook wat medelijden toonde met de ploeg uit Goutum die nog lichtelijk brak uit het dorpsfeest kwam rollen (wat zij dan ook als excuus aan kunnen voeren).

 

De Pein 1 mag komende zaterdag de reis maken naar Veenwouden voor de 2e competitiewedstrijd, de wedstrijd begint om 15:30. En ondanks de ruime zege liggen daar nog genoeg verbeterpunten, dus publiek is welkom!

 

De Pein 2 dacht zaterdag de wedstrijd al binnen te hebben in de rust (9-2), maar maakte het na een ronduit dramatische 2e helft toch nog heel spannend. Vanaf 12-10 werd uiteindelijk toch de rust herpakt en de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld: 14-10. Uiteindelijk valt deze wedstrijd in de categorie: punten in de tas en weer door.

 

De Pein 3 moest z’n meerdere erkennen in Nic 5 afgelopen zondag. Na een ruststand van 4-7 was alles nog mogelijk, maar in de 2e helft liep Nic helaas toch verder weg. Uiteindelijk werd het 9-15 voor de Groningers.


13-09-2021 17:09:28 - Competitie | weekrapport

Reacties