logo

18-03-2024 21:03:05 Inspiratieloos De Pein sluit zaalseizoen af met nederlaag.

In veel competities was het afgelopen weekend eentje van de (soms zelfs) bloedstollend spannende ontknopingen. Sommige teams beleefden de wedstrijden als de WK-finale van 2014 en andere teams hadden een niet al te fijne lange terugreis naar Friesland. Het was ook een weekend met toch wel enkele verrassingen. In de 3e klasse A was echter alles al beslist. De Pein had vorige week de titel al binnengehaald en dus zou De Pein in principe relatief rustig af kunnen sluiten tegen nummer 5 WWC. Dit gevoel was echter wat te veel aanwezig afgelopen zaterdag. 

Het begin was voor de thuisploeg en zeker de 1e helft haalde de ploeg van Sietse Dijkstra nog wel een acceptabel niveau. Het 1e aanvalsvak kwam ietwat stroef op gang, maar zorgde via Anouk Maychrzak en Tjeerd Bakx wel voor een 2-0 voorsprong. Daarna bleek dat De Pein toch wat de echte ‘’drive’’ mistte. Ondanks een time-out en bemoedigende woorden vanaf de kant was het net een paar procent minder dan de afgelopen weken. De Pein had het misschien ook wel wat lastiger doordat WWC met haar opstelling wat verrassend uit de hoek kwam. Maar waar de afgelopen weken met scherp werd geschoten, was het ditmaal onder de maat. Uitzondering daarop was in die eerste fase Marrit de Vries die met 3 goals De Pein in de race hield. Vanaf 7-9 ging het vervolgens wat beter lopen en via 2 goals van Tjeerd Bakx kwam de ploeg weer langszij. Via Thom Kleinhuis en Hidde Altena kwam de ploeg zelfs op 2 doelpunten voorsprong bij de rust.

Na een huldiging voor de C1 (voor een nieuw kampioenschap) kon de 2de helft weer beginnen. En ondanks alle goede bedoelingen was die 2e helft van een bedenkelijk niveau. WWC kwam vrij snel op 12-12, intussen had het 2e aanvalsvak alweer de nodige kansen gemist, voordat Tjeerd Bakx zich wat onttrok uit de malaise. Daarna duurde het echter 10 minuten voordat De Pein via Thom Kleinhuis weer een doelpunt maakte. Waar het aan lag? Er konden veel verschillende redenen aangevoerd worden, belangrijkste punt was waarschijnlijk dat de echte focus ontbrak en er ook te veel verkeerde keuzes gemaakt werden. Het bleek dat wanneer De Pein niet kan vertrouwen op enkele vastigheden, er nog wel wat werk aan de winkel is. WWC draaide namelijk vanaf 15-13 de wedstrijd om tot 15-18 voordat Anouk Maychrzak in de slotminuten de 16-18 maakte. Wat ook de eindstand werd.

Een nederlaag voor De Pein die natuurlijk zonder gevolgen bleek, maar wel zonde was voor al het publiek en alle jeugd die naar de hal was gekomen deze zaterdag. Ook  leverde het de bijzondere statistiek op dat wanneer de jeugd mee-oploopt (wat voor schitterende plaatjes zorgt) De Pein nog niet gewonnen heeft, volgend jaar dus maar drie keer is scheepsrecht. Het belangrijkste doel is echter behaald deze zaalcompetitie; promotie naar de 2e klasse. Daar deed deze nederlaag niets meer aan af. Bovendien was de uitslag van de wedstrijd na enkele versnaperingen ook al  niet meer in het geheugen van de meeste spelers.

De selectie mag zich nu klaar maken voor een nieuwe zware uitdaging op het veld. In de 2e klasse C mag de ploeg het opnemen tegen Rood-Wit uit Wezep, VDDO uit Oosterwolde (en nog wat plaatsen) en HHV uit Hollandscheveld. Opnieuw een zware competitie voor het vlaggenschip, maar wel met mooie uitdagingen. Ter voorbereiding op de competitie speelt De Pein op 30 maart oefenwedstrijden tegen It Fean/Boelenslaan in Opeinde.

Namens de selectie: bedankt voor de support deze zaalcompetitie en graag tot op het veld!

 


18-03-2024 21:03:05 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties