logo

12-10-2020 20:10:02 Dure nederlaag voor De Pein tegen Zunobri

Zaterdag 10 Oktober stond voor De Pein de altijd lastige uitwedstrijd tegen Zunobri op het programma. Een bekende tegenstander van de afgelopen jaren, vorig jaar in de zaal verloren de Peinders nog van de ploeg uit het Groningse Zuidhorn, en op het veld thuis wist de ploeg de punten wel thuis te houden.
De Pein wist kortgezegd dat het op voorhand al geen makkelijke middag zou worden, en moest het deze middag ook nog doen zonder 3 basisspelers. Jan Klooster, Kim Hoekstra en Anouk Maychrzak waren om verschillende redenen allemaal afwezig en dus was het puzzelen geblazen voor coach Jack Visser.

Daardoor mocht Wiebe Jeeninga net als afgelopen weekend zijn opwachting maken in de basis, en ook voor Hendrike Veenstra was een plekje in de basis weggelegd. Om 14:10 floot de jonge scheidsrecht M.Oldenburger voor het begin van de wedstrijd, op een door de wind sterk geteisterd sportpark in Zuidhorn. En zoals wel vaker deze competitie kwam De Pein niet goed uit de startblokken, Zunobri kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Marrit de Vries zorgde echter vrij snel daarna voor de 1-1, en toen Britta Rozema even later de 1-2 op het scorebord zette, leek De Pein zowaar een keer vroeg bij de les te zijn. Niks bleek echter minder waar, de heren van Zunobri wisten met name in de 1e helft een ongelooflijk hoog schotpercentage op de mat te leggen. Voeg daaraan toe dat De Pein grossierde in het maken van (plaats)fouten, éen schots-aanvallen en het missen van 100% kansen en er staat zomaar een tussenstand van 10-5 op het scorebord. Ook het weggeven van onnodige strafworpen hielp ook zeker niet om goed in de wedstrijd te geraken. Britta Rozema bracht de stand met haar 3e doelpunt nog wel op 10-6. En vlak voor het rustsignaal bepaalde Pieter Faber met zijn 2e doelpunt de ruststand op 10-7. Kortom er was nog niks beslist, en De Pein leek toch nog aan te kunnen haken bij de thuisploeg. Ondanks dat het spel niet al te best was.

Na de pauze was er echter eenzelfde soort beeld zichtbaar. De Pein werkte heel hard, en toonde veel inzet. Maar het spel was simpelweg veel te slordig om echt goed in de wedstrijd te geraken. De Zunobri-heren ondertussen, gingen vrolijk door waar ze gebleven waren. Midddels 4 doelpunten van die heren, liep Zunobri weer uit naar een marge van 6: 14-8. Hierna veranderde er echt toch iets binnen de ploeg van Jack Visser, opeens brak een fase aan dat het niveau iets omhoogging en kwam de ploeg terug tot 14-11 door doelpunten van Sjolke Dupon, Britta Rozema & Marrit de Vries. Dennis de Wit kwam vervolgens zo’n kwartier voor tijd binnen de lijnen (en scoorde gelijk bij z’n eerste schot) en Hidde Altena maakte de oversteek naar het andere vak. Marrit de Vries bracht met haar 3e doelpunt middels een vrije bal de stand op 16-13, maar gelijk daarna antwoorde Zunobri middels een doelpunt van één van de dames. Met nog zo’n 10 minuten op de klok brak nu de slotfase van de wedstijd aan, en nog altijd hing De Pein aan een zijden draadje, helemaal toen Britta Rozema met haar 5e doelpunt de stand op 17-14 zette. De Pein kon daarna echter enkele opgelegde kansen niet verzilveren. En de verdediging, die in die fase de zaken wel goed op orde had moest 1 minuut voor tijd toch de 18-14 incasseren. Wat uiteindelijk ook de einstandstand werd.

Een dure nederlaag voor De Pein, die de promotie-aspiraties voorlopig wel even in de ijskast kan stoppen. Daarvoor is het vertoonde spel op dit moment echter ook niet goed genoeg, en de ploeg zal daaraan dan ook moeten werken de komende tijd.

Volgende week staat, als de eventuele corona-maatregelen het nog toestaan, de wedstrijd tegen Stadskanaal’74 op het programma. De wedstrijd begint om 15:20 in Opeinde.


12-10-2020 20:10:02 - Competitie | weekrapport

Reacties