logo

08-04-2024 21:04:32 Dramatische seizoensopening KC De Pein.

We hadden dit verslag ook kunnen omschrijven in vier hele  Friese-woorden: ‘’It wie net best’’.

De inspiratie voor die quote komt bij de buren van Drachtster Boys vandaan die eerder dit seizoen ook roemloos onderuitgingen. De webmaster maakte vervolgens slechts 4 hele woorden vuil aan die afgang. Nou hebben we dit weekend wel meer teleurstellende prestaties gezien, op verschillende niveaus, dus laten we toch maar een poging doen.

Want na een tot nu toe uitstekend seizoen met 2 promoties was De Pein inmiddels gepromoveerd naar de 2eklasse dit veld seizoen. Een knappe prestatie, met louter positieve resultaten (op een enkele uitglijder na). Goede resultaten uit het verleden bleken echter eens te meer geen garantie voor een succesvol resultaat afgelopen zaterdag. Op het oog is De Pein (alweer) ingedeeld in een sterke 2e klasse met ook enkele onbekende ploegen. En dat er dan uit een ander vaatje getapt moet worden is inmiddels wel bekend bij de ploeg.

Laten we het wedstrijdverslag beginnen met het enige positieve aan deze late zaterdagmiddag; de ploeg kwam 0-2 voor. Dat was dan ook gelijk bijna het laatste positieve aan de wedstrijd. VDDO had De Pein ietwat verrast met haar opstelling, maar waar normaal gesproken De Pein veel kan herhalen en kan vertrouwen op de kwaliteiten in de 1 tegen 1 & een goed schotpercentage uit vrije kansen, kwam daar afgelopen zaterdag helemaal niks van terecht. Na 10 minuten was de stand 3-2, nog niks aan de hand zou je zeggen. Maar 10 minuten voor rust was het opeens: 9-2. Vrijwel niets lukte bij de geelhemden; foute passes, 1-schotsaanvallen, tegenstanders die veel te veel ruimte kregen, domme overtredingen en verloren rebound-duels. We hadden nog wel even door kunnen gaan, maar het moge duidelijk zijn dat het niveau niet was wat de ploeg normaal gesproken laat zien. Na 23 minuten scoorde De Pein pas voor de 3e keer om uiteindelijk met 11-3 de rust in te gaan.

Coach Sietse Dijkstra had eigenlijk meerdere emoties in de rust; verbaasd, boos, teleurgesteld. En eigenlijk was iedereen het daar wel mee eens binnen de spelersgroep. Schouders er dus onder en wie weet was er nog wel iets mogelijk, zo goed was VDDO namelijk ook weer niet. De 2e helft kon ook niet minder dan de 1ehelft, toch? En in de eerste paar minuten na rust leek het wel iets beter te worden. Een paar mooie aanvallen leiden tot een aantal goals en er kwam iets meer vertrouwen bij de uitploeg. Zo snel als dat er was, verdween het vervolgens ook weer om ook niet meer terug te keren. Ondanks dat er best goede bedoelingen waren, was er niemand bij De Pein instaat om het tij te keren of in ieder geval zijn directe tegenstander de baas te zijn. Dan wordt het heel moeilijk om een resultaat te halen, laat staan in de buurt te blijven. De laatste fase zakte het niveau van de wedstrijd nog wat verder weg, ondanks alle goede bedoelingen. Uiteindelijk stond een pijnlijke 22-7 op het scorebord. Daarmee is het onderling resultaat ook wel in het voordeel van de ploeg uit Oosterwolde. Geflatteerd? Wellicht voor een deel. Een terechte nederlaag? Zeer zeker. De Pein zakte vandaag massaal door de ondergrens als ploeg en dat mag het zich aanrekenen. Waar 4 dagen daarvoor nog een goede wedstrijd tegen Quick’21/Vlug & Vaardig werd neergezet, dat 2 klassen hoger acteert. Was het deze zaterdag zwaar onder de maat. Zelfs de basisafspraken werden niet goed uitgevoerd, iets wat natuurlijk nooit mag gebeuren. Dan kan het veld waarop gespeeld werd niet zo best zijn, dat mag natuurlijk nooit een excuus zijn. Credits mogen ook naar VDDO, dat deed wat het moest doen en simpelweg ook goed schoot. Bovendien strafte het alle fouten van De Pein keurig af.

Een positief iets; als je dan toch een off-day hebt; dan maar met z’n allen op deze manier, wellicht dat iedereen zo z’n slechtste wedstrijd al heeft gehad. Maar duidelijk is wel dat het anders moet. De Pein mag terug naar de tekentafel en heeft daar 2 weken de tijd voor. Dan staat de ontmoeting met Rood-Wit op het programma, die wonnen thuis van HVV en dus moet De Pein eigenlijk wel gelijk een resultaat halen. Dan kan de ploeg van Sietse Dijkstra laten zien dat deze wedstrijd slechts een incident bleek en de zeperd herstellen.


08-04-2024 21:04:32 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties