logo

30-01-2023 21:01:38 De Pein zet zegereeks voort tegen Vitesse (Be).

In de voetbalwereld wordt vaak gesproken over een schokeffect wanneer een trainer/coach vervangen wordt en er daarna een zegereeks plaatsvindt. Maar ook in de korfbalwereld zie je dit fenomeen wel eens, want na overtuigende zeges op It Fean en Stadskanaal’74 stond voor De Pein nu de wedstrijd tegen Vitesse (Be) op het programma. Een tegenstander die niet onderschat mag worden, want ondanks dat de ploeg wat lager op de ranglijst staat vallen de uitslagen niet tegen dit jaar. En natuurlijk zou er bij De Pein sprake kunnen zijn van die onderschatting gezien de resultaten van afgelopen weken en vorig jaar (2x ruime winst competitie en 1x beker op de ploeg uit Beilen). 

Iets later dan 18:20, na een fantastisch voorprogramma, floot de prima leidende scheidsrechter J.Koopmans, vaste scheidsrechter op het jeugdtoernooi overigens, voor het begin van de wedstrijd. En binnen 5 minuten stond de ploeg van interim-coach Jan van der Heide (ook wel bekend als Janquo) op een 0-4 voorsprong. Prima samenspelen, rust en zuiver schieten hielpen de geelhemden aan deze voorsprong. Na een time-out van Vitesse draaide dit beeld echter volledig. De Pein ging mee in het spel van de Drenten en werd slordig, haalde een heel erg laag schotpercentage en nam de verkeerde kansen. Daardoor kon Vitesse zelfs terugkeren tot 4-5. Het moment voor De Pein om ook een time-out te nemen. Dit hielp want de ploeg liep weer weg naar 6-8 wat de ruststand zou blijken.

In de rust was het eigenlijk kraakhelder voor De Peinders: zorg ervoor dat de slordigheden, met name in de passing, als eerste uit het spel verdwijnen. De keren dat een aanval strandde zonder schot waren namelijk zeker niet op 1 hand te tellen. Daarnaast kwam de ploeg veel te veel in de directe 2 tegen 2 waar de dames van De Pein moeite mee hadden. Tel daarbij op dat de heren op deze avond hun schot allemaal thuis hadden gelaten en de stand deed vermoeden dat het nog een wedstrijd was.

Gelijk na de pauze resulteerde dit in de 6-9 via Anouk Maychrzak, Vitesse kwam nog terug tot 7-9 waarna Kim Hoekstra en Thom Kleinhuis opnieuw voor een gaatje van 4 zorgden. Marieke Faber en Kim Hoekstra faalden niet vanaf de strafworpstip en toen een Vitesse-dame dat opnieuw wel deed op 10-14, na een ietwat onhandige alles of niks actie bij de middenlijn was de wedstrijd wel gespeeld. Thom Kleinhuis tekende nog voor de 10-15 waarna het duel via opnieuw twee strafworpen uiteindelijk werd besloten op 11-16.

Een matige wedstrijd van de Peinders, waarin ze uiteindelijk toch nooit echt in de problemen kwamen. Vitesse kwam simpelweg wat kwaliteit en lengte te kort om het de Friezen echt moeilijk te maken. En zo kon geconcludeerd worden: slechte wedstrijden moet je ook winnen. Het niveau was in grote fases van de wedstrijd niet zoals in de weken daarvoor, wat de ploeg eigenlijk alleen aan zichzelf te wijten had. Complimenten naar de ploeg uit Beilen voor de strijdlust, die viel zeker te prijzen. Het positieve voor de uitploeg was dat het opnieuw als een team bleef spelen en voor elkaar bleef werken. Het hoogtepuntje was echt de sporttas vol drankjes van interim-coach: Janquo. Bedankt daarvoor! Volgende week staat het treffen met Zunobri uit Zuidhorn op het programma! De wedstrijd begint om 15:15 in Zuidhorn, tot dan!


30-01-2023 21:01:38 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties