logo

27-09-2020 23:09:32 De Pein worstelt zich langs WIK’34

Zaterdag 26 September, stond de eerste en ook enige echte ‘’Peindei’’ op het programma. Als eerste kreeg het 2e een lesje in effectiviteit van een zeer zuiver schietend De Granaet 3: 13-23.Klein aandachtspuntje voor de jonge ploeg is wel het nemen van strafworpen, er werden er deze middag namelijk 6 gemist. En ook bij de andere teams bleek het nemen van de 2.5 meter worp niet altijd even gemakkelijk.

Het 3e team speelde na afloop van het 1e nog tegen een verbaal sterk acterend De Waterpoort 2. Na een gelijk opgaande strijd trokken de Snekers uiteindelijk toch aan het langste eind: 10-13.

Bekijk hier alle (bij Antilopen) bekende Pein uitslagen en het aanstaande programma.

Pein 1 - WIK'34 1

Om 15:00 floot scheidsrechts B.Brands in voor het begin van de wedstrijd die achteraf zeker niet de schoonheidsprijs zou krijgen. De Pein schoot uit de startblokken en binnen een mum van tijd stond de ploeg op 2-0 door doelpunten van Marrit de Vries & Pieter Faber. Daarna kwam er echter zand in de motor, het 2e aanvalsvak had erg veel moeite om tot goede kansen te komen en voerde de gemaakte afspraken ook niet op een juiste manier uit. Sjolke Dupon bracht De Pein nog wel op 3-0 maar daarna zakte het niveau heel ver weg. WIK’34 kon zelfs terugkomen tot 3-3, waarna ook het andere vak van De Pein opeens moeite kreeg met het creëren en het daarnaast afmaken van kansen. Voor de pauze liep De Pein nog wel uit tot 6-3 middels doelpunten van: Sjolke Dupon, Marrit de Vries & Britta Rozema. Maar het was op een paar uitzonderingen nagelaten niet al te best, zacht uitgedrukt.

Een logische donderspeech van Jack Visser in de rust volgde, en Marten Koop van der Velde kwam in het veld om in het ene vak te zorgen voor wat meer rust en beheersing tegen een zeer fysiek spelende tegenstander. De donderspeech & wissel leken z’n vruchten af te werpen, De Pein liep namelijk vlot uit naar 9-4 en het spel was in de eerste 10 minuten na de pauze ook van een beter niveau. Na deze fase slopen de slordigheden toch weer in de ploeg en kon WIK’34 toch weer enigszins aanhaken, toen de prima spelende Britta Rozema met haar 3e goal de ploeg op 11-5 zette leek de wedstrijd wel beslist. Maar niks was minder waar, want WIK’34 bleef volharden in de tactiek waarbij de fysieke duels niet werden geschuwd, en kwam daardoor zelfs terug tot 12-9. Anouk Maychrzak en de inmiddels weer wat afgekoelde Hidde Altena kwamen (weer) binnen de lijnen, en die laatste zette met zijn eerste actie De Pein weer op een marge van 4: 13-9. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd hadden beide ploegen de verdediging goed op orde, WIK’34 scoorde nog via een dubieus gegeven strafworp. Het slotakkoord was echter voor Britta Rozema die de eindstand op 14-10 bepaalde. Topscoorders voor De Pein waren Sjolke Dupon en Britta Rozema met elk 4 doelpunten, en dit waren ook de spelers die complimenten verdienden voor hun spel deze middag! Concluderend kan gesteld worden dat De Pein over het algemeen nog te wisselvalig is, iets dat ook wel met de jonge leeftijd te maken heeft. Als de ploeg van coach Jack Visser ervoor zorgt dat alle spelers in een wedstrijd een goed niveau halen en niet slechte enkele spelers. Dan kan er heel leuk spel vertoond worden, met daaropvolgend ook goede uitslagen. Deze middag kan echter worden omschreven als: punten in de tas, en verder snel vergeten.

Volgende week staat er een pikant duel op het programma voor ‘’de Peinders’’ namelijk de uitwedstrijd tegen: Veenwouden. Vorig jaar boekte De Pein daar een tamelijk beschamende nederlaag, dus de geelhemden zijn gebrand op revanche. De wedstrijd start om 15:00.


27-09-2020 23:09:32 - Competitie | weekrapport

Reacties