logo

19-02-2023 18:02:19 De Pein worstelt zich langs Roreko

Lang leek het erop dat het gemiddelde lengteverschil van zo’n 15 centimeter De Pein op zou breken tegen het Drentse Roreko. Toen de stofwolken opgetrokken waren, kon de thuisploeg uiteindelijk toch 2 zwaarbevochten punten bijschrijven. 

Toen scheidsrechter Brands om 19:30 floot voor het begin van de wedstrijd was eigenlijk al duidelijk dat dit niet zomaar even een overwinning zou worden voor De Pein. Het moest namelijk starten zonder de geblesseerde Anouk Maychrzak en had in de personen van Kim Hoekstra (ziek) en Sjolke Dupon (wintersport-ziekte), twee niet geheel fitte spelers in de basis. Op de plek van Anouk Maychrzak begon daarom Jantsje Kootstra wat wel inhield dat er flink minder lengte in het vak stond. Na de 1-0 van Marrit de Vries vertolkte de wedstrijd zich dan ook precies hoe Roreko hem wilde hebben. De Pein had het heel erg lastig om de rebound goed in te vullen en liet zich verdedigend ook te vaak (te makkelijk) in de luren leggen. Na een kwartier spelen en een gammele 4-4 tussenstand werd het daarna iets beter. Via de 3e treffer van Marrit de Vries kwam de ploeg op voorsprong maar Roreko kon eigenlijk weer vrij gemakkelijk bijblijven. Ook na de 6-5 en 7-6 van respectievelijk Hidde Altena en Wiebe Jeeninga. De thuisploeg kon uiteindelijk wel met een 8-7 voorsprong de rust in door een droge knal van afstand van Hidde Altena.

En coach Jan van der Heide zette in de rust zijn pupillen dan ook op scherp. Hij bracht Marije Altena voor Jantsje Kootstra om wat meer reboundkracht te brengen. En na de 9-7 leek dit ook te werken, want via (slechts) de 1e van Thom Kleinhuis kwam de ploeg daarna op 10-8. De 15 minuten daarna waren heel erg rommelig van de thuisploeg. Slecht gekozen kansen, en opnieuw te weinig verdedigende druk lagen hieraan ten gronde. En op 10-12 greep coach Jan van der Heide daarom opnieuw tweemaal in. Pieter Faber kwam naast Thom Kleinhuis te staan en Anouk Maychrzak loste Kim Hoekstra af en bleek (gelukkig) toch in staat om minuten te maken. Dit gaf de ploeg vleugels. Via Marije en Hidde Altena kwamen ze snel terug tot 12-12 en Thom Kleinhuis tekende vlot daarna voor de 13-12. Roreko leek nu rijp voor de sloop maar door opnieuw een slippertje in de verdediging werd het 13-13. In de laatste 5 minuten liet de ploeg echter zien wel degelijk gegroeid te zijn in volwassenheid. Het spel werd simpel gehouden en juist neergezet en er werd ook nog een stapje harder gezet. Dit resulteerde in de 6e en 7e treffer van Hidde Altena wat de stand op 15-13 bracht. Pieter Faber gooide de wedstrijd op slot met de 16-13 waarna de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld werd.

Opluchting. Dat was daarna het juiste woord. Te veel spelers haalden vandaag niet haar niveau maar de ploeg liet zien op wilskracht en volwassenheid nu ook wedstrijden te kunnen winnen. Naar omstandigheden dus een prima zege maar het zal de komende 2 wedstrijden wel beter moeten. Dan staan 2 krakers op het programma tegen WSS en It Fean. Alle 3 ploegen staan nu op gelijke hoogte na het verlies van It Fean en met nog 4 wedstrijden op het programma belooft dit een gigantisch spannende ontknoping te worden.

We hopen op 11 maart zoveel mogelijk mensen in Oude Pekela te zien, meer info daarover volgt later. Voor nu iedereen bedankt voor zijn of haar komst, de tribune was weer goed gevuld!


19-02-2023 18:02:19 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties