logo

13-03-2022 13:03:43 De Pein wint wederom ruim van Leonidas.

Zaterdag 12 maart stond het 2e duel in twee weken tijd tussen De Pein & Leonidas op het programma, de heenwedstrijd werd heel eenvoudig gewonnen door de geelhemden (24-4) dus De Pein was met veel vertrouwen afgereisd naar Noordwolde. 

Op het ietwat ongebruikelijke tijdstip van 14:10 floot scheidsrechter M. van Veen voor het begin van de wedstrijd, om 5 minuten later alweer te fluiten voor een kleine pauze. Na 30 seconden raakt een heer van Leonidas wat ongelukkig de paal en moest vervolgens het veld verlaten. Dik 4 minuten later kwam een andere heer van de thuisploeg met zijn knie ook ongelukkig in botsing met een speler van De Pein en ook hij kon de wedstrijd niet vervolgen. Aangezien Leonidas maar 1 heer op de bank had zitten, moest er een heer van de tribune gehaald worden zodat de wedstrijd toch door kon gaan. Deze speler van de midweek kreeg een daverend applaus van beide kanten en zo kon de wedstrijd, inmiddels bij een 0-2 stand door doelpunten van Alle Harm de Jong en Martein Visser weer doorgaan (even later kwam laatstgenoemde heer toch weer terug in het veld overigens). Dit bleek voor het ritme van de wedstrijd allemaal niet heel bevorderlijk, het duurde even voor het 2deaanvalsvak door 2 doelpunten van Marrit de Vries uiteindelijk de 0-4 op het scorebord kon zetten maar daarna ging de motor toch eindelijk draaien. De andere combinatie qua herenduo’s (Martein Visser en Hidde Altena waren in de opstelling van vak gewisseld) bleek met name Martein Visser en Alle Harm de Jong wel goed te doen. Pas op 0-7 wist Leonidas pas voor de eerste keer een doelpunt te maken, maar De Pein dat nog altijd niet geweldig speelde liep toch simpel uit door 3 doelpunten van Alle Harm de Jong en Hidde Altena en 1 doelpunt van Marrit de Vries. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 3-14 waarmee de wedstrijd natuurlijk al lang en breed gespeeld was.

De Pein stond dan wel ruim voor, nog altijd was het spel niet altijd even goed. De opdracht in de 2e helft was dan ook om minder fouten in de passing te maken en verdedigend ook wat meer druk te geven, met name op de dames van Leonidas. Het begin van de 2e helft deed De Pein dit ook wel aardig. Martein Visser, Marieke Faber zorgen ervoor dat De Pein verder uitliep en ook Marrit de Vries deed met wederom 2 goals een duit in het zakje. Thom Kleinhuis tekende voor de 4-20 met zijn eerste goal en De Pein liep vlot uit naar 6-24. Daarna liet de uitploeg de teugels vieren en werden er wederom veel foute keuzes gemaakt. Zo kon Leonidas de score nog wat dragelijker maken. Invaller Wiebe Jeeninga tekende uiteindelijk voor het slotakkoord: 10-28.

Een makkelijke middag voor De Pein, waarbij het gebrek aan tegenstand elke week toch wat lastiger wordt om mee om te gaan. Volgende week mag het vlaggenschip afreizen naar Stadskanaal’74.


13-03-2022 13:03:43 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties