logo

20-03-2023 22:03:03 De Pein verliest topper tegen It Fean/Boelenslaan.

Zaterdag 18 maart was het voor het vlaggenschip van KC De Pein erop of eronder. Na de nederlaag tegen WSS had de ploeg alleen bij winst nog kans op promotie naar de 2e klasse.

In de uitwedstrijd werd er een gedenkwaardige ruime zege geboekt, maar toen lagen de papieren er wel anders voor. De Pein was tot op het bot gemotiveerd na een destijds roerige week en It Fean mistte enkele belangrijke spelers. Op deze zaterdag waren beide ploegen wel weer compleet en voor een bom volle sporthal in Houtigehage kon de wedstrijd na de spelerspresentatie (met dank aan Thomas, zonder werkende microfoon) iets later dan gepland, beginnen. 

En het begin van beide ploegen kan als nerveus worden omschreven, It Fean had ten opzichte van de uitwedstrijd de vakken anders opgesteld richting De Pein en de thuisploeg had daar moeite mee. Echter kon ook It Fean in het begin moeilijk tot goede aanvallen komen. De gevaarlijke dames kregen genoeg druk en de 1e verdediging kon bij de heren veel rebounds stelen. Na de 1-0 van Wiebe Jeeninga en de 2-0 van Marrit de Vries na een kleine 10 minuten spelen draaide het spelbeeld al iets. In het 2e aanvalsvak had De Pein ontzettend veel moeite met de gegeven druk en had het eigenlijk niet op dat moment niet de oplossing om de aanvallen anders uit te spelen. It Fean kwam terug tot 2-2 waarna het steeds stuivertje wisselen werd. Thom Kleinhuis (2x), Hidde Altena en Anouk Maychrzak zorgden steeds voor een minieme voorsprong maar steeds kon de uitploeg terugkomen. Ook toen It Fean op 6-7 voor het eerst de voorsprong pakte, toonde De Pein veerkracht. Maar daarna sloeg It Fean het eerst een gaatje van 3. Thom Kleinhuis zorgde nog wel voor de 8-10 ruststand, maar De Pein kon moeilijk tevreden zijn.

En alle goede bedoelingen ten spijt en ondanks dat er nog niks verloren was in de 2e helft, It Fean had De Pein in de tang en had tactisch zijn zaakjes prima voor elkaar. Vrij snel kwam It Fean op een gaatje van 5 en de marge bleef de hele 2e helft wat schommelen tussen de 3 en 5 goals. De Pein had de aansluiting kunnen vinden maar enkele goede kansen op 11-14 werden niet benut (en misschien had het ook wel een strafworp moeten hebben) waarna een doorloopbal en dus de 11-15 de wedstrijd feitelijk besliste. Inmiddels was De Pein ook al aan het wisselen geslagen maar ook invallers; Janco Ottema, Pieter Faber en Marije Altena konden net niet voor de terugkeer zorgen. Ondertussen werd het duel ook nog meer fysiek aan het worden dan het al was. Scheidsrechter T.Dijkstra had zijn handen vol aan de duels die af en toe over het randje waren. Op zich ook wel logisch gezien de belangen, maar het kwam de wedstrijd niet ten goede. De Pein kon nog tweemaal scoren via de 4e van Marrit de Vries en Hidde Altena waarna de 7e treffer van Daniel Kempenaar van de roodhemden zorgde voor de 13-19 eindstand. De laatste treffer was misschien wel exemplarisch voor de wedstrijd; een aanval over veel schijven uiteindelijk uitkomend aan de achterkant van de korf en afgestraft door bovengenoemde. It Fean kon meer variëren en te veel spelers van De Pein haalden niet het niveau dat ze kunnen/moeten halen. Geen schande voor de jonge ploeg die uiteindelijk al veel verder gekomen is dan ze een paar wedstrijden geleden hadden gedacht toen de situatie heel nijpend leek. Trots is daarom het gevoel dat na de telleurstelling moet overheersen. Net niet goed genoeg als het om de knikkers gaat, iets dat ook bij een jonge ploeg hoort. Tel daarbij op dat enkele spelers voor het eerst voor volle sporthallen moesten spelen en is ook een verzachtende omstandigheid. Wat wel een leerschool is voor de ploeg is dat It Fean meer vechtlust en strijd toonde, dat mag natuurlijk niet gebeuren.

Het seizoen zit er nu praktisch gezien bijna op, de laatste 2 wedstrijden kan de ploeg ‘’free wheelend’’ uitspelen. Te beginnen komende zaterdag tegen Stadskanaal’74 uit. En daarna op naar volgend zaalseizoen met hopelijk veel meer mooie wedstrijden voor volle sporthallen. Publiek wordt bedankt voor jullie komst, fantastisch om te zien!


20-03-2023 22:03:03 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties