logo

03-04-2023 21:04:15 De Pein sluit zaalcompetitie af met benauwde zege.

Er waren in het afgelopen weekend nogal wat wedstrijden waar beslissingen moesten vallen in de zaalcompetitie 22/23. Neem bijvoorbeeld de spannende ontknoping in de 2e klasse A of de bizarre degradatiestrijd in de 1e klasse B. In de 3e klasse A was toen De Pein begon aan de wedstrijd tegen Vitesse (B) vrijwel alles al gespeeld voor de geelhemden. Promotie was ondanks een heel knap zaalseizoen niet meer mogelijk en dus kon De Pein de laatste wedstrijd vrijuit spelen. Ook voor tegenstander Vitesse (B) stond er niks meer op het spel, kortom; alle ingrediënten voor een leuk potje op de zaterdagavond. 

In de 1e helft slaagde De Pein redelijk in deze opdracht, ondanks dat de wedstrijd vrij tam en saai was had De Pein weinig problemen en hadden enkele spelers het vizier op scherp staan vandaag. Vanaf een 4-3 tussenstand gaf de thuisploeg gas en via met name dames goals liep de ploeg uit tot 8-3. Daarna gingen ook de heren zich nog meer mengen; Thom Kleinhuis, Hidde Altena (2x) en Wiebe Jeeninga zorgden ervoor dat De Pein bij rust op een 12-6 voorsprong stond.

Niks aan de hand voor de thuisploeg dus; het spel was goed en verzorgd, de juiste mensen werden in stelling gebracht en ook in de rebound werden vandaag de juiste mensen neergezet. De Pein had niet heel veel pogingen nodig en kon de spitsen van Vitesse redelijk aan banden leggen.

Hoe anders (en u voelde het misschien al een beetje aankomen) zou dit in de 2e helft worden. Of het nou: onderschatting, gebrek aan scherpte, vermoeidheid was, het was al snel duidelijk dat het spel uit de 1e helft verdwenen was. De Vitesse dames bleken een plaag voor de geelhemden en waren met name vanuit de vrije bal dodelijk effectief. De 3e treffer van respectievelijk Marieke Faber en ook van Thom Kleinhuis zorgden er nog wel voor dat het gat tot twee keer toe 6 doelpunten bleef. Maar door een 0-4 run van de Drenten kwam de ploeg zomaar terug tot 14-12, simpelweg omdat De Pein verslapte en Vitesse er nog wel wat van wilde maken. Hidde Altena zorgde met zijn 5e treffer voor een iets grotere marge maar via een strafworp werd het gaatje weer 2 doelpunten. Thom Kleinhuis maakte daarna zijn ‘’foutje’’ goed, maar via wederom een strafworp werd het 16-14. Na de 8e goal uit een dood spelmoment van Vitesse was de marge plots nog maar 1 doelpunt en werd De Pein dan toch weer wakker. Marieke Faber haar 5e en Marrit de Vries haar 4e treffer leken de ploeg van interim-coach Jan van der Heide in veilige haven te brengen. Nog éénmaal kwam Vitesse terug, maar 2 strafworpen die koelbloedig werden benut door Sjolke Dupon en Thom Kleinhuis brachten De Pein toch in veilige haven. De laatste aanval werd vakkundig uitgespeeld waarna scheidsrechter W.de Haan op een 20-19 stand voor het eindsignaal floot.

Zo kon De Pein na een niet al te beste 2e helft toch het zaalseizoen met een zege afsluiten. Dat de ploeg nergens meer voor speelde, waren hier echter verzachtende omstandigheden voor het ietwat matige spel. Het was uiteindelijk een mooi en enerverend zaalseizoen met enkele krakers van wedstrijden. Uiteindelijk kwam de ploeg in de twee allerbelangrijkste wedstrijden net wat te kort, waar er met name in de uitwedstrijd tegen WSS meer ingezeten had. Tegen It Fean/Boelenslaan werd de jonge ploeg op ervaring en tactisch vlak afgetroefd maar de volle sporthal en mooie ambiance zijn mooie herinneringen. Namens de club feliciteren wij It Fean/Boelenslaan met het kampioenschap en WSS met de promotie naar de 2e klasse. Hopelijk tot snel!

Handhaving voor het 2e!

 Het 2e maakte het zichzelf in de must-win-wedstrijd tegen ROG 4 aardig moeilijk maar trokken uiteindelijk in een nerveuze wedstrijd wel aan het langste eind: 18-15. Daarmee bleef de ploeg van coach Dagmar de Wit-Rozema in de reserve 3e klasse; een puike prestatie van de ploeg die veel tegenslag kende dit seizoen.

 

Het veld

De focus kan nu volledig op het veld, waar door beide ploegen nog de nodige punten gepakt moeten worden om handhaving te realiseren. In de voorbereiding op de veldcompetitie speelt de ploeg oefenwedstrijden tegen de selectie van: SIOS (W) op woensdag 12 april in Opeinde en tegen DTG op zaterdag 15 april in Opeinde. Graag zien we jullie dan weer langs de lijn. Dan rest mij nog 1 ding en dat is namens de selectie: het publiek bedanken voor de steun afgelopen zaalseizoen, prachtig om te zien!

 


03-04-2023 21:04:15 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties