logo

20-09-2020 22:09:22 De Pein sleept punt uit het vuur tegen WWC

Lang leek het erop dat De Pein, ondanks dat het tactisch een prima wedstrijd speelde met lege handen achter zou blijven. Maar Marrit de Vries bezorgde de ploeg van Jack Visser, met een afstandschot in de laatste minuut toch nog een meer dan verdiend punt.
De Pein was deze zaterdag 19 september al vroeg op de dag afgereisd naar het pittoreske Mantgum. Hier werd om 13:45 al het startsein gegeven voor de 2de topper op rij voor De Pein. En na het verlies van vorige week, ook gelijk een zogeheten 4 puntenwedstrijd zo vroeg in het seizoen. De Pein koos er deze middag voor om, achter te verdedigen en zo het spel van WWC te ontregelen. De schotkracht die de ploeg uit Mantgum in de eerste 2 competitiewedstrijden getoond had werd hierdoor ontregelt. In de 1e helft was het spel van De Pein echter nog erg slordig, aanvallend had De Pein het erg lastig met de druk die WWC gaf, en hierdoor kwam de ploeg amper tot goed lopende aanvallen. Door enkele versierde (en benutte) strafworpen van: Britta Rozema 2x & Hidde Altena. En in het andere vak doelpunten van Pieter Faber 2x, Jan Klooster & Marrit de Vries, kon de ploeg aanhaken tot 7-7 hierna sloeg WWC echter toch nog een gaatje net voor de pauze.

De ruststand werd hierdoor bepaald op 9-7. In de rust besloot coach Jack Visser in te grijpen. Hendrike Veenstra (die overigens belangrijk was met 2 doelpunten) en routinier Marten Koop van der Velde werden gebracht, en Jan Klooster maakte de oversteek naar het andere vak. Dit zorgde ervoor dat er aanvallend wat meer stootkracht kwam & De Pein in de rebound wat meer te vertellen had. Dit leek zijn effect te hebben, totdat De Pein op 11-9 een cruciale strafworp miste, en vlak daarna WWC uitliep naar 13-10. Het pleit leek beslecht voor de Peinders, maar toen werd er een heus slotoffensief ingezet. Hidde Altena & Pieter Faber, maakten respectievelijk de 13-11 en 13-12. En in de zenuwslopende slotfase met kansen over en weer bepaalde Marrit de Vries, de eindstrand uiteindelijk op 13-13. WWC kreeg hierna nog 1 aanval om er met de overwinning van door te gaan, maar slaagde hier niet in. Beide ploegen namen zo een terecht punt mee naar huis.


20-09-2020 22:09:22 - Competitie | weekrapport

Reacties