logo

28-10-2021 10:10:50 De Pein ruim langs stug WIK’34

Een vreemd fenomeen voor een eerste team van een vereniging deed zich 2 weken geleden voor bij WIK’34 uit Damwoude. Maar liefst 6 spelers uit het vlaggenschip besloten zomaar midden in het seizoen op vakantie te gaan. Aangezien het 2e ook niet genoeg spelers had werd verzocht om de wedstrijd te verplaatsen, nu zijn wij als Peinders over het algemeen wel vrij soepel hierin maar deze reden was natuurlijk wel vrij opmerkelijk. Vandaar dat het tegenbod vanuit De Pein was om de wedstrijd dan maar te spelen in Opeinde, hier werd akkoord mee gegaan waardoor De Pein niet op een half grasveld, met evenveel licht als op een oud zolderkamertje, op een doordeweekse dag in de regen moest aantreden, maar gewoon op het mooie kunstgras in Opeinde. Toch wel degelijk een verschil.

 

Achteraf gezien was dat maar goed ook, want waar coach Jack Visser al enigszins bang voor was gebeurde ook. De Pein had zeker in de beginfase z’n hoofd nog half bij het Oktoberfest & de ruime winst op Stadskanaal’74 en begon daardoor allesbehalve scherp. Gevolg daarvan was dan ook een 1-0 achterstand. Daarna deed zich een fenomeen voor wat redelijk opmerkelijk te noemen was, maar de laatste weken zich wel vaker voorgedaan heeft. 

Waar het ene vak ongelofelijk veel moeite had met verzilveren van de kansen, had het andere vak telkens maar 1 of 2 aanvallen nodig om tot scoren te komen. Als gevolg hiervan was de stand na dik 10 minuten spelen slechts 2-3, voordat Martein Visser met een afstandschot wel de 2-4 op het scorebord zette. Daarvoor was al duidelijk dat het nemen van strafworpen ook lastig bleek deze avond (we zullen verder maar niet in details treden). Nadat beide ploegen in de volgende aanval direct weer een doelpunt wisten te scoren brak er een lange doelpuntloze-fase aan. Er werd in die fase of veel te snel geschoten, of gewoon (om het zacht uit te drukken) niet goed genoeg. Kleine kansen, doorloopballen, afstandsschoten; ze werden goed gecreëerd maar simpelweg niet afgerond. Uiteindelijk was daar dan toch Thom Kleinhuis die met 2 doelpunten deze fase wist te doorbreken waarna de ‘’uitploeg’’ voor de pauze nog wegliep naar 4-10.

 

En dan heb je een bespreking in de pauze, waarbij je alle mogelijke clichés wel uit de kast kon halen. Maar waarschijnlijk kunt u zich wel voorstellen wat er tegen 50% van de ploeg gezegd werd. Dit meenemend kwam De Pein in de 2e helft dan ook een stuk beter voor de dag. Hidde Altena zette vrij vlot de 4-11 op het scorebord waarna Martein Visser en Thom Kleinhuis ook vrij rap de score verder opvoerden. Nadat de wederom goed spelende Marieke Faber haar 2e doelpunt had laten optekenen kwam Jan Klooster in het veld voor de licht geblesseerde Thom Kleinhuis en die liet gelijk zien zijn strafworpen in het 1e wel te kunnen verzilveren. Hidde Altena en Kim Hoekstra deden dat vervolgens ook, waarna WIK’34 nog wel wat terug kon doen. Het slotakkoord was voor Britta Rozema die door een kleine kans te benutten de stand op 7-21 bracht.

Al met al een goede overwinning op een hele stugge ploeg. WIK’34 was duidelijk niet gekomen voor de schoonheidsprijs en deed aan schadebeperking. Daarbij werden alle middelen uit de kast getrokken die de ploeg in het arsenaal had.

Komende zaterdag mag de selectie afreizen naar Goutum voor de laatste competitiewedstrijden tegen de selectie van Wêz Warber en Fluch. Het 2e speelt om 14:00 en het 1e mag om 15:30 aantreden. We hopen natuurlijk weer op veel steun van ons trouwe publiek, tot dan! 

 


28-10-2021 10:10:50 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties