logo

24-10-2021 16:10:25 De Pein revancheert zich tegen Stadskanaal’74

Voor De Pein 1 was het afgelopen zaterdag zaak de boel weer op de rit te krijgen na de zeperd tegen WWC. Dit moest gebeuren tegen Stadskanaal’74, de ploeg die vorige week redelijk verrassend gelijk had gespeeld tegen koploper WWC. Een belangrijke wedstrijd dus die om 15:00 op gang gebracht werd door middel van het fluitsignaal van scheidsrechter R.Oostra.

Coach Jack Visser had erop gehamerd om scherp te beginnen en alle bal lijnen af te jagen, dit werd vanaf het begin ook goed uitgevoerd aangezien de ploeg uit Groningen niet tot goede aanvallen kwam en het lastig had met de verdedigende druk van de Peinders.

Aanvallen gezien was het in het eerste aanvalsvak even zoeken naar het schot, er werden veel kansen gecreëerd maar de afronding liet nog de wensen over. Even gingen de gedachten terug naar 2 weken geleden toen eenzelfde fenomeen zich voordeed. Maar gelukkig voor de thuisploeg ging de motor nu wel draaien. Martein Visser had z’n vizier aardig op scherp staan (5 goals voor de pauze) en in combinatie met 2 doelpunten van Thom Kleinhuis in dat vak kon De Pein heel simpel vlot uitlopen In het andere vak werd deze middag met scherp geschoten in de eerste helft. Via goede combinaties werd er goed gekeken waar de juiste kansen lagen en met name de heren schoten erop los getuige de 4 doelpunten van Hidde Altena en 2 van Alle Harm de Jong voor de rust, wat de stand na 20 minuten op 12-1 bracht. Marieke Faber kon haar naam ook nog op het score formulier zetten via een heuse tovergoal waarna Stadskanaal toch nog 3 keer wat terug deed voor de pauze wat de ruststand op 15-4 bracht.

En dan kun je zeggen wat je wil als coach in de rust, eigenlijk weet je al dat je nooit meer zo’n goede helft op de mat gaat leggen. Dit gebeurde dan eigenlijk ook niet echt, Marrit de Vries zette met 2 vlotte doelpunten wel de toon voor de 2e helft, maar waar voor de thee heel goed geschoten werd was dit in de 2de helft aanmerkelijk minder. Voor de wedstrijd zelf maakt het allemaal niet heel veel meer uit, Stadskanaal was al lang en breed verslagen en De Peinders waren met hun hoofd waarschijnlijk al wat bij het Oktoberfest wat na de wedstrijd plaats zou vinden. De wedstrijd kabbelde uiteindelijk wat door naar het einde en beide ploegen wisten nog wat aan het doelpuntentotaal te doen met als resultaat een 29-13 eindstand. Een goed resultaat voor de Peinders die draad weer goed opgepakt hebben na het debacle van 2 weken terug en de boel weer prima op de rit hadden. Topscoorder werd Martein Visser met 7 doelpunten. Dinsdag mag De Pein alweer aantreden voor de inhaalwedstrijd tegen WIK’34 de wedstrijd wordt gespeeld in Opeinde (let op dus) en begint om 20:00.

 

Het 2e liep tegen een dure en onnodige nederlaag aan tegen DTL 2: 9-10. In een wedstrijd die niet heel hoogstaand was maar wel heel erg spannend konden de Peinders de wedstrijd net niet naar hun hand zetten. Door de nederlaag staat het 2e nu naast de virtuele promotieplekken.


24-10-2021 16:10:25 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties