logo

04-11-2021 16:11:08 De Pein qua uitslag niet onderuit tegen Wêz Warber en Fluch.

Zaterdag 30 oktober stond de laatste veldwedstrijd van het 1e op het programma tegen Wêz Warber en Fluch uit Goutum. Het was alweer de 1e terugwedstrijd van de competitie (of terwijl de eerste ploeg tegen wie nu 2x gespeeld is) en wat nog van de thuiswedstrijd was blijven hangen was dat de ploeg uit Goutum nogal met een kater op het veld stond. Om dat vervolgens als excuus aan te voeren voor de ruime nederlaag. 

 

 Over naar de wedstrijd want om exact 15:30 uur floot de prima leidende scheidsrechter Bonnema voor het begin van de wedstrijd. Om gelijk maar met de deur in huis te vallen; het veld had nogal wat te verduren door de vele regen. In de wedstrijd van het 2e (dat uiteindelijk met 9-12 won, verder is het beter om daar geen woorden aan vuil te maken) bleek al dat goed schoeisel essentieel was om enigszins normaal te kunnen korfballen.En dan klopt het inderdaad dat allebei de ploegen hier last van hebben, maar toch blijft het een feit dat de op papier beter spelende ploeg hier over het algemeen meer last van heeft.Het tempo is namelijk automatisch lager en vloeiend mooi korfbal is niet echt mogelijk.

Desondanks wist De Pein in de eerste helft een prima pot op de mat te leggen, Hidde Altena en Alle Harm de Jong wisten de eerste twee aanvallen te verzilveren en Martein Visser & Thom Kleinhuis zorgden ervoor dat alle heren alweer op het scoreformulier stonden, waarmee de stand vrij vlot al 0-4 werd. Via wederom Alle Harm de Jong en Britta Rozema liep de Pein uit naar 0-6 waarna de thuisploeg toch voor de eerste maal iets terugdeed.Thom Kleinhuis en Hidde Altena (2x) wisten het gat daarna meteen weer te vergroten tot 1-9 waarmee de wedstrijd eigenlijk wel in de tas zat. Thom Kleinhuis en Alle Harm de Jong (2x) voegden er nog wat doelpunten aan toe en door enkele slordigheden kon ook Wêz Warber en Fluch nog tweemaal wat terugdoen, ruststand: 3-12.

De 2e helft had vervolgens eigenlijk ook net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen wordenDe Pein zakte bij tijden qua niveau heel diep weg en de thuisploeg was simpelweg niet bij machte om er iets tegenover te stellen. Het vizier van De Pein stond zeker niet op scherp, ook al was dit ook niet echt nodig. Alle Harm de Jong en Thom Kleinhuis wisten zich met elk 3 doelpunten zich hier nog wat uit te onttrekken. Voeg daarbij nog de doelpunten van: Marieke Faber, Kim Hoekstra en Hidde Altena en je komt uit op 21 doelpunten.Wez Warber en Fluch wist haar doelpunten productie uit de eerste helft ook in de tweede helft te evenaren waardoor de eindstand uitkwam op: 6-21.

Afgetekende zege, geen moment in de problemen, matige 2e helft, heel veel kansen gemist, dat zijn dan de conclusies die daarbij horen. Smetje op de zege was het uitvallen van Britta Rozema halverwege de tweede helft, met op het oog een spierblessure.Haar vervangster Mariska Boonstra wist haar goede invalbeurt helaas niet te bekronen met een verdiend doelpunt.

Van Goutum (of was het toch Thialf?) mag De Pein nu rechtstreeks de zaal in, waarin weer een poging gedaan mag worden om promotie te bewerkstelligen. Dit weekend zijn de eerste paar wedstrijden van de voorbereiding tegen de selectie van Club Brothers, thuis in Houtigehage.


04-11-2021 16:11:08 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties