logo

07-09-2020 20:09:34 De Pein pakt volle buit in seizoensouverture

Exact 190 dagen duurde het, voordat het vlaggenschip van KC De Pein weer eens een officiële wedstrijd mocht spelen. Dit allemaal door het inmiddels welbekende corona-virus. En in die lange periode is er veel veranderd binnen de spelersgroep. In de basisacht stonden deze zondag een aantal nieuwe gezichten. Sjolke Dupon, Marieke Faber & Anouk Maijchrzak hebben de overstap gemaakt vanuit de junioren, en Kim Hoekstra heeft na een kort intermezzo bij buurvereniging Quick’21 gekozen voor een terugkeer bij de geelhemden. Dit allemaal zorgt ervoor, dat dit jaar de gemiddelde leeftijd 21 jaar is! Kortom een bijzonder jong team, welke dit jaar wederom onder leiding van Jack Visser maar 1 doelstelling kent: Promotie.

De 1e horde die hierbij genomen moest worden was: Vitesse uit het Drentse Beilen. Op deze regenachtige/grijze zondag begon de Roel Dupon uw Timmerman /Autovakmeester Jeeninga – combinatie met de volgende 8 namen. In de aanval: Jan Klooster, Pieter Faber, Marieke Faber & Anouk Maijchrzak. En in de 1e verdediging namen: Sjolke Dupon, Hidde Altena, Marrit de Vries & Kim Hoekstra plaats. Om 14:30 floot oude bekende Christiaan Schaafsma (die overigens uitstekend floot) in voor het begin van de wedstrijd. En vanaf de 1e minuut was al duidelijk met welke intenties de equipe van Jack Visser naar Beilen was afgereisd. Er werd verdedigend veel druk gegeven en aanvallend werden vele kansen gecreëerd, dit resulteerde in een vlotte 0-2 voorsprong (doelpunten Pieter Faber en Jan Klooster). Het andere vak bleek meer moeite te hebben met het afmaken van kansen. Er werd zeker in de 1e helft teveel gezocht naar de 1 tegen 1, en de bal werd te vaak in de zogeheten trechter gepompt. Hierdoor kon Vitesse aanhaken tot 2 – 4 hierna liep De Pein echter uit, door doelpunten van Hidde Altena, Marrit de Vries, Pieter Faber en Anouk Maijchrzak naar een ruststand van 2-8.

Tijdens de thee hamerde Jack Visser nogmaals erop dat er beter afgerond moest worden en dat het spel vaker verlegd moest worden. Dit werd de 2e helft uitstekend opgepakt en De Pein liep vlot uit naar een 3-12 voorsprong. Vitesse sputterde nog wel wat tegen maar toen Pieter Faber (uiteindelijk topscoorder met 5 treffers) de 4-13 liet aantekenen bleek het verzet van de Drentenaren wel gebroken. Op 6-14 pakte Marieke Faber ook haar goaltje mee, waarmee alle 8 spelers van De Pein op het scoreformulier stonden. Hierna mochten Britta Rozema en Wiebe Jeeninga hun opwachting nog maken binnen de lijnen. Het slotakkoord bleek voor de heren middels doelpunten van: Hidde Altena, Wiebe Jeeninga & Jan Klooster werd de eindstand bepaald op 7-18. Een uitstekende teamprestatie, in een wedstrijd waarin De Pein als collectief uitstekend voor de dag kwam.

Volgende week staat de 2e wedstrijd alweer op het programma en wel tegen: ‘’angstgegner’’ SDO (S). Meteen een belangrijke wedstrijd in de strijd om de bovenste plekken dus voor ‘’De Peinders’’. Vorig jaar in de zaal werd er 2x nipt verloren van SDO, dus de geelhemden zijn dit keer gebrand op revanche. De wedstrijd begint om 14:30 op Sportpark Douwekamp in Opeinde. Het 1e kan ook alle steun gebruiken, dus publiek is dan ook van harte welkom!

De Pein 2 speelde op zaterdagochtend al zijn wedstrijd tegen De Parabool 5. Op de 12-18 overwinning was niets af te dingen. Ondanks een langzame start, het was 10.50 uur (!), kwamen de Peinders vooral na de pauze op stoom. De Peinders schoten op momenten met scherp en dat was ruim voldoende om bij de tegenstanders weg te lopen.
Volgende week komt Joure 2 naar Opeinde op de zaterdagmiddag.

De Pein 3 had eerder deze week nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Olympia 2. Op de woensdagavond hebben de Peinders waarschijnlijk te veel laten zien, want Olympia begon goed voorbereid aan de wedstrijd waarbij de Pein nog erg moest zoeken... pas op 7-0 kon Janco de score minder eenzijdig maken. Na de pauze begon het meer te draaien en werden de aanvallen omgezet in doelpunten. Die eerste slag kwam het derde echter niet meer te boven en de eindstand werd 18-8.

Het vierde 'verloor een punt' in Beilen (9-9). Het vierde team opent aanstaande zondag de eerste "Pein-snein".

bekijk alle (ook jeugd) uitslagen, standen en het programma op: https://kcdepein.nl/competitie/antilopen.html 

 


07-09-2020 20:09:34 - Competitie | weekrapport

Reacties