logo

17-10-2022 21:10:51 De Pein net niet goed genoeg tegen DWA/ARGO.

Zaterdag 15 oktober stond voor KC De Pein de 6e competitiewedstrijd op het programma tegen DWA/ARGO uit Winsum. Een bekende tegenstander want in het onderbroken zaalseizoen 19/20 won de ploeg van coach Jack Visser 2x na een ware thriller.

De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter G.Lolkema begon om 16:00 onder opnieuw regenachtige omstandigheden en De Pein liet zien de lijn van vorige week gelijk door te willen trekken. Thom Kleinhuis was erg ‘’hot’’ de eerste helft en hij zorgde dan ook met 2 goals voor een vlotte 0-2 voorsprong. De Pein had haar zaken in de beginfase prima op orde en kon door middel van een goede organisatie steeds het voortouw nemen. Via Marrit de Vries, Kim Hoekstra liep de ploeg uit naar 2-4 waarna het heren trio: Martein Visser, Thom Kleinhuis en Hidde Altena zorgden voor een voorsprong van 2 doelpunten: 4-6. Daarna kwam DWA wat beter in de wedstrijd. Met name enkele puntspelers schoten ondanks hele goed verdedigende druk, enkele knappe goals erin waardoor de voorsprong omgedraaid werd in een 9-7 achterstand. Maar via wederom 2 doelpunten van Thom Kleinhuis kwam de ploeg terug tot 9-9. DWA kwam toch weer op voorsprong maar Martein Visser bepaalde de ruststand op 10-10.

Nog niks aan de hand dus en de toeschouwers kregen een hele aardige wedstrijd voorgeschoteld. Er werd door beide ploegen goed geschoten en de rebound was ook heel aardig verzorgd. Bovendien kon De Pein de lengte bij de heren van DWA goed bestrijden.

Maar ondanks alle goede voornemens kwam er toch zand in de motor van de uitploeg. DWA draaide de duimschroeven aan en wist met name in het voor-veld een gigantische druk te leveren. Hier had De Pein in de eerste 10 minuten even geen antwoord op en DWA liep uit naar 12-10 en 13-11. Daarna kwam De Pein nogmaals 2x terug op 1 doelpunt door goals van Marieke Faber en Marrit de Vries maar op 15-13 wist DWA toch de 16-13 te maken. Thom Kleinhuis wist via een strafworp de 16-14 te maken en nog steeds was alles mogelijk.

Met nog zo’n 10 minuten op de klok was dit de fase van aanhaken of afhaken, zo wisten beide ploegen. En achteraf bleek dit de fase voor de thuisploeg. Via 2 bijna onmogelijke schoten onder grote druk vanaf de zijlijn kwam de ploeg op 17-14 en 18-14 wat later de beslissing bleek. Marieke Faber tekende door 2 doelpunten uiteindelijk wel voor de einduitslag: 18-16.

Conclusie? Net niet goed genoeg deze wedstrijd. DWA wist in de 2de helft uiteindelijk het wel beter neer te zetten en kon veel vaker schieten dan de uitploeg. Wat misschien ook wel wat te maken had met de fase waarin De Pein zit; veel ballen vielen net wat ongelukkig. Maar De Pein kan zichzelf eigenlijk vrij weinig verwijten, er werd heel aardig gespeeld en weinig domme fouten gemaakt. DWA bleek vandaag (letterlijk) een klein maatje te groot, maar op deze wedstrijd kan zeker doorgebouwd worden. Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen Westergo op het programma in Opeinde om 15:30, met aansluitend het Oktoberfest. We verwachten weer veel publiek langs de lijn!


17-10-2022 21:10:51 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties