logo

13-06-2022 20:06:48 De Pein neemt voorlaatste horde op weg naar kampioenschap.

Zaterdag 11 juni stond de returnwedstrijd van De Pein – WIK’34 op het programma in Damwoude. Dit omdat de vorige wedstrijd gespeeld werd in Opeinde gezien de veldverlichting op een doordeweekse avond bij WIK’34 niet echt optimaal is.Nadat de scheidsrechter er ook achter gekomen was dat de wedstrijd in Damwoude plaatsvond en arriveerde op het sportpark, kon de wedstrijd toch beginnen. 

En de wedstrijd begon niet zoals de meeste korfballiefhebbers zouden verwachten. WIK’34 kwam namelijk beter uit de startblokken dan de Peinders. Wat resulteerde in een 2-0 tussenstand. Nadat Martein Visser de 2 goals van zijn directe tegenstander uitgewist had begon na 10 minuten ook het andere vak te draaien. Dit vak (zonder de geblesseerde Alle Harm de Jong, maar met Thom Kleinhuis vanuit het andere vak) wist via de sterk spelende Marieke Faber de 2-3 aan te tekenen waarna Thom Kleinhuis voor het verschil van 2 doelpunten zorgde. Daarna begon het te draaien bij de geelhemden en met name Martein Visser had zijn vizier op scherp staan deze middag. Zijn 5 goals in combinatie met 2 goals van Marieke Faber en ieder 1 doelpunt van Thom Kleinhuis, Marrit de Vries en Hidde Altena lieten een ruststand van 3-14 aantekenen.

En dus was alweer duidelijk dat De Pein ook ditmaal de punten mee zou nemen naar Opeinde. Vervolgens was het alleen nog zaak om iedereen op het scoreformulier te krijgen en de wedstrijd zakelijk uit te spelen. Vlak na de pauze wist Hylke Mekkes, die in de basis begon, zijn eerste 2 doelpunten te maken waarna Martein Visser, gevolgd door Hidde Altena de draad vervolgens verder oppakten. Op 7-20 wist ook Janco Ottema zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt wat ook gold voor Jantsje Kootstra die met haar eerste twee schoten gelijk wist te scoren. Marieke Faber tekende met haar 6 doelpunt voor de 7-26, waarna Thom Kleinhuis en Kim Hoekstra voor het slotakkoord tekenden. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 7-28 en boekte De Pein dus wederom een ruime zege.

Een zakelijke overwinning die na een ietwat stroef begin, makkelijk tot stand kwam. En het blijkt dus wederom dat De Pein gegroeid is dit seizoen, waar in de voorgaande wedstrijd tegen WIK’34 spelers zich nog te veel bezighielden met de tegenstander was daar deze zaterdag geen moment sprake van.

Komende zaterdag 18 juni kan De Pein het kampioenschap definitief binnenslepen door de wedstrijd tegen Stadskanaal’74 te winnen. Naar alle waarschijnlijkheid vertrekt een bus vanuit Opeinde (bij beschikbaarheid van een chauffeur + touringcar), meer info daarvoor volgt nog. De wedstrijd begint om 17:00 en we hopen het seizoen samen met iedereen goed af te sluiten! Hopelijk wordt het een prachtige dag, want ook het 2e kan, na een hele knappe zege op CSL 4, nog altijd promoveren naar de reserve 3e klasse. Dan moet er wel gewonnen worden van directe concurrent DTL 2. De wedstrijd begint om 14:00 in Hantum.

 

 

 

 


13-06-2022 20:06:48 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties