logo

06-02-2023 21:02:34 De Pein kent weinig problemen met Zunobri.

Zaterdag 4 februari stond voor De Pein de eerste returnwedstrijd op het programma voor het vlaggenschip van de geelhemden. De heenwedstrijd werd dan wel ruim gewonnen (32-8), maar coach Jan van der Heide waarschuwde meerdere malen om de ploeg uit Zuidhorn niet te onderschatten en met dezelfde scherpte aan te treden als in andere wedstrijden. De uitploeg verloor afgelopen jaar veel spelers uit het 1e en is bezig om een nieuwe ploeg te bouwen. Voor De Pein zaak om hier dus geen punten te verliezen met daarbij ook in het achterhoofd dat de komende 4 wedstrijden tegen ploegen zijn die allemaal dicht bij de Peinders op de ranglijst staan. 

Dat er op deze zaterdagmiddag geen onderschatting in het spel mocht sluipen werd in de eerste 10 minuten van de wedstrijd wel duidelijk. Want ondanks dat de ploeg vrij snel wegliep naar 2-5 door doelpunten van Marieke Faber, Marrit de Vries (2x), Hidde Altena en Wiebe Jeeninga stond het vizier nog niet op scherp. Zunobri kon zowaar terugkomen tot 5-5 en dat had de uitploeg volledig aan zichzelf te wijten. Er werd bijzonder matig geschoten en verdedigend liet de ploeg ook te veel steken vallen. Daarna werd de ploeg weer wakker en werd er met name gevarieerder gespeeld en liet de ploeg zich minder verleiden om te snel het schot te nemen. Ook verdedigend werden er nu betere keuzes gemaakt waardoor er in een mum van tijd een 5-12 tussenstand op het scorebord stond. Zunobri kon toen pas weer wat terug doen waarna de 4e treffer van Marrit de Vries een 6-13 ruststand betekende.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en kon De Pein wat gaan experimenteren richting de komende wedstrijden. Bij de thuisploeg was in de rust ook het grote wisselen begonnen maar dit alles kon niet voorkomen dat De Pein simpel de marge in takt hield. De uitploeg was de eerste 10 minuten toch nog wat slordig maar na de 9-15 van Zunobri begon de ploeg weer gas te geven. En kon het uit lopen naar 10-19 toen Anouk Maychrzak via een strafworp ervoor zorgde dat iedereen op het scoreformulier stond: 10-20. In de slotfase kon Zunobri nog wat terugkeren door concentratieverlies bij de uitploeg, maar via de 4e en de 5e treffer van Thom Kleinhuis en de 5e van Hidde Altena floot de prima leidende scheidsrechter Danser voor het einde van de wedstrijd op een stand van 14-23.

Prima zege van De Pein die in deze wedstrijd alleen in het begin wat moeite had met de ploeg uit Zuidhorn die geen echte test bleek. Coach Jan van der Heide was dan ook tevreden met het spel van zijn ploeg maar zag nog wel genoeg tactische verbeteringen. Die zullen aankomend weekend al op orde moeten zijn als de ‘’klassieker’’ tegen Olympia op het programma staat. Wedstrijden tegen de Olympianen zijn vaak een garantie voor spektakel en De Pein heeft nog wat goed te maken naar de totale off-day in de uitwedstrijd. Het affiche begint om 19:30 in Houtigehage en we hopen op veel publiek in de sporthal om de ploeg te steunen! Helemaal interessant is namelijk dat De Pein nu 2 punten achterstaat op koplopers It Fean en WSS, die elkaar echter ook treffen in Oude Pekela. Kortom; een belangrijke speelronde in de 3e klasse A.

 


06-02-2023 21:02:34 - Algemeen | Competitie | weekrapport

Reacties