logo

27-03-2019 22:03:22 De Pein E1 gaat voor het kampioenschap

Hallo allemaal,
Wij willen jullie allemaal graag voorstellen aan de toppers van de E1. Zaterdag staat er een hele belangrijke en spannende wedstrijd op het programma, want dan kunnen ze kampioen worden! Hier zijn wij natuurlijk super trots op! Ze spelen en trainen in de gymzaal in Opeinde, dus zijn helaas niet altijd even zichtbaar voor het grote publiek. We kunnen ons daarom voorstellen dat niet iedereen deze talenten kent. Hier willen wij graag verandering in brengen, dus dames en heren; jongens en meisjes: de E1.


Onze nieuweling in het team is Debbie. Debbie speelde eerst nog bij de E2, maar heeft de tweede helft van de competitie met de E1 meegespeeld. En hoe! Vorige week heeft ze maar liefst 5 doelpunten gescoord. Ook is Debbie een echte bal-afpakker: waar een bal op de grond stuitert is Debbie daar razendsnel bij om die bal te pakken.
Dan hebben we Jurre. Menig tegenstander raakt in verwarring door deze jongeman met zijn trucs waar Cristiano Ronaldo bij in het niets valt. Hij is een ware plaag voor zijn tegenstanders want hij zit met zijn lange armen overal tussen. En hij maakt misschien niet veel doelpunten: maar als hij ze maakt dan zijn het de mooiste van de wedstrijd.
Ook Rianne hoort er natuurlijk bij. De stille kracht van het team. Heeft de laatste tijd wat pech met blessures, maar ze is een echte doorzetter. Ze is ook erg koelbloedig en maakt op de spannendste momenten de goede keuzes. En dan te bedenken dat ze eigenlijk nog helemaal niet zo lang op korfbal zit, daar merk en zie je helemaal niks van.
We hebben ook een echte vuurvreter in de E1, en dat is onze Taeke. Taeke heeft geen standje 10%, geen standje 50% en zelfs geen standje 99%: Taeke heeft maar één stand: 100%. Hij rent overal door het veld om bij tegenstanders de ballen te onderscheppen en pikt ook zijn eigen goaltjes mee. Tegenstanders maken eigenlijk geen schijn van kans, want Taeke is altijd overal.
En last but not least hebben wij nog Hillie. Hillie komt uit een echte korfbalfamilie en dat kun je goed zien. Hillie is de absolute topscorer van de E1 en heeft wel eens 11 doelpunten gemaakt in één wedstrijd. Hillie houdt het hoofd koel en schiet de ballen uit elke hoek van het veld er in alsof het niks is. Onderhands, bovenhands, ver weg of dichtbij: ze kan het allemaal.
Aan het begin van het seizoen hebben ook Berend, Egon en Ingmar nog meegespeeld met de E1 en hebben er ook mede voor gezorgd dat wij nu bovenaan staan: bedankt toppers! Ook willen wij Romke, Astrid, Yneke en Ilse bedanken voor de trainingen die zij voor alle E’s hebben verzorgd het afgelopen seizoen.
Zaterdag zijn deze toppers bij winst of gelijkspel kampioen. Omdat wedstrijden korfballen al spannend genoeg is zonder dat je kampioen kunt worden en we willen voorkomen dat de zenuwen uiteindelijk de wedstrijd beslissen, houden we het nog wel een beetje rustig. We willen vermijden dat ze bezwijken onder de druk, want dat zou zonde zijn. Maar wat de uitslag ook mag zijn, wij zijn in ieder geval super trots op ze!


De coaches, Jan Klooster & Mariska


27-03-2019 22:03:22 - Algemeen | weekrapport

Reacties